FormationHistorie

Voivod Shein: en kort biografi og interessante fakta

Spring morgen, den 28. april, 1634 Moskva støjende mennesker strømmede til Den Røde Plads. Selv her, i hovedstaden, vant til henrettelser huske den kommende begivenhed har forårsaget udbredt begejstring - ingen spøg, skafottet havde til at forcere den vigtigste kongelige guvernør Shein, og sammen med ham og hans assistent Artem Izmailov og hans søn Basil. Det, der har ført til skafottet disse i går omgivet af mennesker ærefuldt?

Unge klatrer - arving af en gammel familie

Om hvor og hvornår blev født guvernør Shein Mihail Borisovich, informationen er ikke blevet bevaret, men ifølge nogle forskere er tilbøjelige til at tro, at denne begivenhed fandt sted i slutningen af 70-erne af det XVI århundrede. Vi ved også, at han nedstammer fra en lang række af adelige Shein, omtale af hvilke findes i krøniker, startende fra XIV århundrede.

Din vej til toppen af hierarkiet af retten guvernør Shein begyndte som en væbner under regeringstid af Boris Godunov Serpukhov under hans kampagne mod horder af Tatar Khan Giray Gaza. Han styrkede sin position ved at gifte datter af en af de nærmeste slægtninge til kongen - Maria Godunov. Stamtavle, så med en autokrat, brat gik han op ad stigen, og snart fik en meget ærefuld stilling for de gange Chashnik, det vil sige, embedsmand, var ansvarlig for de vinkældre suveræne.

Begyndelsen af det polske interventionsorgan

Fra tønder oversøiske vine ung adelsmand Mikhail Shein revet militære operationer, der fandt sted i forbindelse med invasionen i 1604, den polsk-litauiske hær og fremkomsten inden Rusland bedrager Falsk Dmitry I. Deltagelse i Slaget ved Novgorod-Seversky, har han dækket sig i herlighed, efter at have reddet fra overhængende død af den øverstbefalende for de russiske tropper fra Prins Fedor Mstislavovich. For denne bedrift kejseren gav ham adelen og satte den vigtigste krigsherre erobret fra fjenden byen.

De efterfølgende begivenheder udfoldede på en sådan måde, at på grund af dødsfald Borisa Godunova og massetransport af et betydeligt antal af indbyggerne i de omkringliggende byer og landsbyer på siden af Lzhedmitriya I Shein blev også tvunget til at sværge troskab til bedrager, og kun den forestående kollaps af den sidst gemte ham fra denne tvungne ed.

Nye kampe og en anden aftale

En meget fremtrædende rolle, som guvernøren Shein og i at undertrykke opstanden Ivan Bolotnikov spillet, brød ud i løbet af regeringstid Ivana Shuyskogo. Som en del af tropperne sendt til at undertrykke et oprør, forlade stien til de horder af hans eneste blod og ødelæggelse, deltog han i alle de store slag i kampagnen. Han havde en chance for at kæmpe og under Yelets, og Pakhra, og væggene i Kreml, hvor han førte regimentet Smolensk landadel. Der var en ung guvernør og blandt truppen, belejrede Tula, som er blevet den sidste bastion af bolotnikovtsev.

Når i 1607 var der en trussel om indfangning af Smolensk tropper i den polske kong Sigismund, dekretet af Kongens borgmester han blev udnævnt til guvernør Shein. Smolensk forsvar er et vigtigt strategisk opgave, da han lå i vejen for fjenden til Moskva. I denne henseende, guvernøren gik til stort ansvar.

Tilgangen af den fjendtlige hær

I forventning om tilgangen af fjenden, som ifølge tilgængelige data, forventes på væggene i byen i begyndelsen af September 1609 guvernøren Shein gennemført omfattende forberedende arbejde med henblik på at styrke byen. Især på hans ordrer blev lagdelt befæstning mur, opført mere under Boris Godunov, og skabt flere yderligere interne beskyttende linjer. For at fratage fjendens evne til at drage fordel af sin placering Zadneprovsky plantet, havde alle sine bygninger brændte, og beboerne i mere end 600 yards til sted inde i fæstningen.

I begyndelsen kom oktober nær Smolensk Sigismund hær, der talte 12,5 tusind. Folk. De var imod med 5,5 tusinde. Byens forsvarere. Det begyndte den enestående heltemod af sit forsvar af byen, som varede 20 måneder. Ved afslutningen af mange militære historikere, det var eksemplet med en række nye og underudviklet i den russiske praksis af taktiske tricks.

Forsvaret, der endte i nederlag

Især er vi taler om den såkaldte underjordiske krig mod væggene i byen, når gravet under væggene af fæstningen og minegange der beskrevet undermineret, der forårsager betydelige tab for polakkerne. Det gik over i historien og en afspejling af de mange overgreb foretaget af de belejrede tropper. De har også nyt på det tidspunkt, taktik blev brugt, udviklet af guvernøren Shein.

Forsvaret af Smolensk, dog med hver måned var en endnu mere vanskelig opgave, fordi hjælp udefra belejret ikke modtog, og deres egne ressourcer ved at være slut. Som et resultat, i foråret 1611, når en 5,5 tusind. Forsvarerne forblev i live kun 200 mennesker, polakkerne tog byen.

Fange og den efterfølgende tilbagevenden til Moskva

Nogle beboere, på flugt fra fjender, låste sig selv i byens vigtigste tempel - Monomakh Katedral og døde som følge af eksplosionen var under ham pulveret magasin. Af guvernøren Sheina polakker fanget og sendt til Polen, hvor han tilbragte otte år i fængsel, indtil afslutningen af våbenstilstanden Deulino, en af betingelserne for, der var en udveksling af fanger.

Blandt de hjemvendte var også guvernør Shein. Billeder, gengive hans billede på billedet af den berømte russiske kunstner Yuri Melkova (placeret i begyndelsen af artiklen), hvis de ikke hævder at være et portræt lighed, så i hvert fald formidler sit image i øjnene på de mennesker, der så i ham den forsvarer af fædrelandet, ligesom den episke helt. Krigen er ikke afsluttet, og på gårsdagens fangenskab store forhåbninger.

Igen under væggene af Smolensk

I Moskva, guvernøren Shein nydt universel respekt og placeringen af zar Mikhail Fedorovich. Han fik til opgave at lede detektiv ordrer, men guvernøren af hele mit hjerte revet i hæren, og i 1632, da fristen udløb Deulino våbenhvile, kejseren blev sendt til at frigive ham så mindeværdigt Smolensk.

På trods af at under hans kommando var en hær langt undertal kræfter forsvarerne, opgaven var umuligt for dommere. Forskerne beskæftiger sig med studiet af de dramatiske episoder i russisk historie, fremsatte flere versioner forklarer hændelsen.

andet nederlag

Ifølge mange af dem, årsagen til fejlen var den langsommelige de kriminelle militære embedsmænd, der er ansvarlige for levering til de belejrede Smolensk kraftfulde murbrækkere hvorved belejrende kunne komme ind i byen. Andre peger på den konstante indblanding i løbet af militære operationer inkompetente på området for Tsar Mikhail Fedorovich og indrømmede dem til fejlen. Der er tilhængere af den version hvorefter vinen stort set ligger hos guvernøren Shein.

En eller anden måde, men det øjeblik gunstige for befrielsen af byen, er savnet, og snart kom op til byen mange tusinde hær af Sigismund III tvang Belejrerne at bede ham om en våbenhvile. Det blev opnået og tillod Shein og tropperne betroet ham at komme væk fra væggene i Smolensk, men ydmygende forhold for dem.

Livet forkortet på skafottet

I Moskva, besejrede guvernøren forventet mere end kold modtagelse. Skylden for den manglende af militæret er blevet betroet ham. Desuden blev gårsdagens favorit konge anklaget for forræderi, baseret på rygter, angiveligt mens i polsk fangenskab, svor han troskab til kong Sigismund III. Men mange moderne forskere mener, at årsagen var ønsket af Tsar Mikhail Fedorovich at skyde skylden på guvernør underlagt ham sine egne fejl i ledelsen af den militære operation. En eller anden måde, men indkaldte et presserende Boyar kommission dømte ham til døden.

Nyheden om, at guvernøren Shein dømt for et tab af dem under væggene i Smolensk, blev opfattet af det moderne samfund er meget tvetydig. Mange af de militære mænd, der kæmpede under kommando af første Shein, helt ærligt oprørt og truede til permanent pension fra hæren, men der var dem, der knap nok behersket glæde. Især en masse af dem var omgivet af kongen. Måske var offer for intriger og faldt engang æret alle guvernør Shein, en kort biografi, som dannede grundlag for vores historie.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.