FormationHistorie

K-8 (ubåd). Død af atomubåden K-8

En af de mest vanskelige og farlige militære specialiteter er et erhverv submariner. I årtier sker Sovjetunionen skjult tragedie på ubåde, som blev årsag til menneskelige ofre. Situationen ændrede i 1989, hvor hele landet gøs ved nyheden om ulykken på en ubåd "Komsomolets". Samtidig taler om andre katastrofer, herunder de omstændigheder, hvorunder den tabte ubåd K 8.

karakteristika

K-8 - en ubåd af den sovjetiske flåde med atomreaktor, som blev etableret i forbindelse med projektet 627 A "Kit". Med sit konstruktion begyndte i 1957, og i sommeren 1960 den nye ubåd blev indskrevet i nordlige flåde. K-8 (ubåd) havde følgende specifikationer:

  • længde - 1074 cm;
  • Bredde - 796 cm;
  • Dybde - 300 m;
  • hastighed under vand - 30 knob;
  • gennemsnitlig dybde - 565 cm;
  • dukket speed- 15,5 knob.

Den første ulykke

Efter K-8 (ubåd) blev vedtaget af den sovjetiske flåde derpå først en uventet situation er blevet fastsat: bristet kølerør kredsløb med deraf følgende lækage af kølemiddel og stærk frigivelse af radioaktiv gas. Som et resultat, en del af besætningen fik en temmelig signifikant dosis stråling, mens tre sejlere typiske tegn på akut strålesyge blev fundet. Lignende hændelser har også fundet sted den 1. og 8. oktober 1961 år juni så flåden begyndte at sige, at K-8 - ubåd tjeneste, der er livstruende.

Begivenheder forud for ulykken

I perioden fra begyndelsen af august 1966 til juli 1968 De atomubåd K-8 var placeret på den berømte skibsværft "Zvezdochka", hvor det gjorde en større revision. Hertil kommer i maj 1969 erfaren dykker blev udnævnt chef for skibet VB Bessonov, vandt straks respekt for besætningen. Således det syntes, at snart K-8 (ubåd) kan genskabe sit ry, og det vil ikke længere blive kaldt "forbandet."

Middelhavet vandretur

I løbet af natten februar 17. 1970, K-8 (ubåd), besætningen på som havde god træning, kom fra en base i Gremikha i deres første og vare lang autonom navigation. Submarine blev beordret til at gå til det område af det nordlige Atlanterhav og deltage i "Ocean-70" de største videnskabsmænd i historien om den sovjetiske flåde under navnet. Deres starten var planlagt til 14. april, og den sidste kamp dagen med fejringen af hundredåret for VI Lenin.

8 april

Død af ubåden K-8 fandt sted i farvandene i Biscayabugten. På det tidspunkt var det ikke langt fra Azorerne, og der var ingen tegn på problemer. April 8 til opstigning fra en dybde på 160 m i styrehuset hydroacousticians K-8, hvor undersøiske strømkabler passerer, branden. Samtidig chefen rapporteret ilden, som fandt sted i det 7. rum. Besætningen begyndte straks at kæmpe for livet, og 5 minutter senere ubåden var på overfladen. Situationen kompliceres af, at branden begyndte at sprede sig meget hurtigt på en ubåd gennem luftkanalerne. I dette øjeblik, er i brand-redet 7. rum Haslavsky officerer B., A. Chudinov, G. G. Shostakovskii jern- og gjort en reel feat: indse, at de dømmer sig til fiasko, søfolk skalkede lugen og forhindre termisk eksplosion. Desuden var de i stand til at stoppe atomreaktor.

9 april

Efter midnat, besætningen gik op til broen via en central indlæg. Ved 02:00, otdrait sejlere med stort besvær udklække 8. rum, bragte 4 personer og gennemført 15 lig. Dødsårsagen var tung røg og manglende beskyttelse. Også lykkedes at redde 19 besætningsmedlemmer på det 4. rum. Mens båden er oven vande, sejlere fortsatte med at kæmpe for sit liv.

Om eftermiddagen, havet staten steget, og ubåden begyndte at give bank. For at imødegå denne situation blev lavet blæser de vigtigste ballasttanke, men det gav ingen positive resultater.

Senere blev 43 besætningsmedlemmer evakueret til transporten, og resten er placeret i de to første afdelinger og på broen.

Frelse og tab

De fleste af de ansatte i den K-8 er taget på skibet "Avior" tilhører Bulgarien. I forbindelse med en alvorlig storm kæmpede besætningen for at redde skibet, men stadig en ubåd sank. Død af atomubåden K-8 blev den første store tab af den nukleare flåde. Samlet dræbte 52 besætningsmedlemmer, men hun forblev evigt ubåd liggende 490 km fra den spanske kyst i en dybde på 4680 meter.

undersøgelse

For at klarlægge omstændighederne ved tabet af skibet Severomorsk straks begyndte at arbejde regeringskommission. Der er også på den flydende base "Volga" bragte besætningen. Et par dage senere blev de bedt om at spille hele forløbet af begivenheder, der fandt sted april 8-9, den første om bord på ubåden K-181, som er en nøjagtig kopi af den K-8. Denne undersøgende handling har gjort det muligt at fastslå, at kommandoen over ubåden og dens besætning under undtagelsestilstand opførte sig meget professionelt og kompetent.

Statslige dekret afdøde kaptajn af ubåden VB Bessonov blev tildelt titlen Sovjetunionens Helt, og alle de andre warrant officerer og officerer blev tildelt rækkefølgen af Red Star. Som for mænd, og de døde og de overlevende blev indsendt til de medaljer Ushakov.

hukommelse

Hvordan det blev gjort i sovjettiden, var ulykken på K-8 ikke meget eksponering. Imidlertid blev to gader i Gremikha omdøbt til ære for den øverstbefalende for ubåden og skibets læge Yuri Ilchenko. Sidste ofrede deres liv, at miste deres åndedrætsværn betjent en af de besætningsmedlemmer, som var på hospitalet på tidspunktet for ulykken.

4 år efter ulykken i samme by, blev monumentet installeret. På den kan du se besætningen på K-8 (ubåd), en liste over de døde og indskriften "submariners der døde på vagt, for fuldt ud at opfylde deres gæld."

Nu ved du, hvordan tabt en af de første atomubåde fra den russiske flåde, og det var årsagen til denne katastrofe.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.