Nyheder og SamfundKultur

Vesteuropa i middelalderen

Middelalderen i Vesteuropa varede fra V til det XVI århundrede. Perioden omfatter de tidlige, moden, sene middelalder. Desuden perioden refererer til feudalismen.

Karakteristisk for Vesteuropa

På det europæiske kontinent er der komplekse processer i denne periode, hvilket resulterede i mange stater og udviklet i den form, hvori vi kan se dem i dag. Kulturen i denne tid meget ringere end den antikke. På trods af dette, var der visse fremskridt i alle.

Den vanskeligste var den periode af den tidlige middelalder. Vesteuropa var lige begyndt at dukke op. Dette skyldtes sammenbruddet af det romerske imperium, der har oplevet en alvorlig krise. Desuden var der en stor migration af folk og har konstant invasioner af barbariske stammer. På baggrund af endeløse krige, ødelæggelse, grusomhed, der var en overgang til den kristne verden fra Rom. Baseret tidligere tilstand af Østgoterne, vestgoterne, Franks viste sig kortvarig. Vesteuropa i middelalderen begyndte at ligne den moderne politiske landkort kun i den periode udløb i X-XI århundreder. På dette tidspunkt, dannet Tyskland, England, Frankrig, Italien, Spanien.

Videnskab og kultur

Som et resultat af talrige krige og uroligheder Vesteuropa er blevet ramt hårdt. Nogle af de unikke gamle byer blev totalt ødelagt. Stort set ophørt med at udvikle håndværk. Stagnerede i udviklingen af filosofi og videnskab. Med hensyn til den sociale udvikling, så kan vi tale om betydelige fremskridt. Det var en gang for alle afskaffede slaveriet, elimineret en position, hvor de fleste almindelige mennesker i faktiske og retlige ikke er anerkendt af mennesker.

På grund af den aktive kristendommens indførelse i befolkningen observeret dannelsen af klare moralske og åndelige principper. Kerneværdierne begyndte at håbe, tro og kærlighed. Han forfremmet kærlighed til Gud og andre, der fandt en vejafgift på folks hoveder på det tidspunkt.

Samfundet dengang var opdelt i tre klasser: den feudale aristokrati, gejstligheden og alle de andre. De øverste betragtes præster, som til gengæld også er inddelt i grupper, der er forskellige synspunkter og holdninger til religion.

kunst

Vesteuropa i middelalderen havde en høj udvikling af kunst, nemlig arkitektur. I de tidlige stadier kan det kaldes en barbarisk, hedning, da effekten af tidligere epoker det var stadig stærk nok. Aktivt udviklet produktion: produktion af våben, tøj og andre produkter. Blev udviklet miniature, dvs. bogillustrationer, der blev gennemført primært i klostre.

Den højeste top i kunst Vesteuropa nåede på karolingerne. Overvind barbarisk karakter. Det blev fremmet af Karl Veliky, der skabte Academy of Arts og omgav sig med digtere, filosoffer, kunstnere, videnskabsfolk. De fleste af de monumenter af arkitekturen i Vesteuropa falder ind under denne æra.

Med udbruddet af de modne middelalder og dannelsen af nye stater en krise for kunst. Først i slutningen af det tiende århundrede situationen stabiliserer og centre for kunst og videnskab er klostrene.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.