Nyheder og SamfundKultur

Europæisk kultur og den tidlige middelalder

"Den midterste af dette århundrede" i udviklingen af europæisk kultur for renæssancens tænkere kaldte tidspunktet for universel tilbagegang, der fandt sted i perioden mellem antikken og den strålende talentfulde renæssance. Faktisk er den tidlige middelalder (V-IX århundreder.) Kultur er et komplekst og mangefacetteret fænomen. Det er blevet et nyt skridt i udviklingen af europæisk bevidsthed og åndelige liv.

Overgangen fra antikken til middelalderen skyldtes sammenbruddet af det vestlige romerske imperium og sammenbruddet af gamle kulturer, samt Great Migration. Dannelse af ny kultur opstod i en dramatisk kollision mellem to meget forskellige kulturer - gamle (romanske) og vilde (Tyskland). Ikke mindre vigtigt end de to nævnte, var den voksende indflydelse af kristendommen, som var begyndelsen på et nyt niveau integrere en enkelt integreret kultur.

Kulturen Vesteuropa i den tidlige middelalder - en unik blanding af forskellige kulturer, der opstod som følge af en meget kontroversiel fusion af antikke arv med unge barbariske forestillinger, som fandt sted under indflydelse af kristendommen. At det er blevet den dominerende kultur i denne periode, at støtte den nye udsigter, attitude og opfattelse af verden mennesker.

Det åndelige liv er altid baseret på materialet. I den tidlige middelalder, det sociale grundlag for kulturen var på følgende måde:

  • fremmedgørelse af bonden fra landet;
  • konvention rettigheder feudale jordbesiddelse (vasal System);
  • feudale hierarki, der udelukker eksistensen af fuld privat ejerskab.

Under sådanne omstændigheder, det dannede to sociokulturelle poler - feudalherrerne og deres afhængige bønder. Dette førte til den intellektuelle og åndelige elite, som er diametralt anderledes end "det tavse flertal" uvidende almindelige mennesker. Funktioner i det økonomiske liv, hvilket var den tidlige middelalder, en betydelig indflydelse på dannelsen af kultur.

Denne periode for Europa er speciel. Det er tid til at løse problemer, der vil afgøre fremtiden for den europæiske civilisation. I oldtiden, betyder "Europa" ikke eksisterer som et kulturhistorisk samfund. Dannet det begyndte først på dette tidspunkt.

Tidlig middelalder ikke give verden de store resultater, men det er denne periode markerede begyndelsen på selve den europæiske kultur. Så dens værdi kan sammenlignes med højderne af den antikke kultur.

Det mest slående fænomen i det kulturelle liv i 5-7 århundreder forbundet med optagelsen af antikke arv, som er særlig livlig fandt sted i Italien og Spanien. Hurtigt vi udvikler teologi og retorisk kultur. Men i anden halvdel af det 7. århundrede vesteuropæiske kultur er i tilbagegang. Hun krøb i klostre, bevogtet kun af munke.

Tidlige middelalder - oprettelsen af den første skriftlige "historie" af barbarer. Afskaffelsen af slaveriet har bidraget til en hurtigere udvikling af tekniske opfindelser. Allerede i det 6. århundrede begynder at bruge vandkraft.

Genskab det kulturelle liv i de barbariske stammer er næsten umuligt. Det er almindeligt accepteret, at på tidspunktet for Great Migration er allerede begyndt at tage form en heroisk episk. Barbarer har bragt et nyt perspektiv på opfattelsen af verden er baseret på primitive magt, stammefolk bånd, den militante energi, enhed med naturen og den uadskillelige folk fra guderne.

Tidlig middelalder var begyndelsen af væksten af bevidsthed af de barbariske folkeslag. Filosofien af dette tidsrum tenderer mod universalisme. Spirit hersker over matter, Gud - i verden.

Udvikling af mundtlig poesi, især i de nordiske lande og Storbritannien.

Særlige kulturelt fænomen var Mummery. Glory nydt troubadourer - digtere, der sang deres egne digte med musikalsk akkompagnement.

Regulator af sociale samfund rytme handlinger bønderne, som, på trods af forsømmelse af den herskende klasse, i en vis forstand, dominerede den åndelige liv i samfundet. Kirken var ikke fjendtlig over for bønderne, i betragtning af fattigdom ideelle tilstand. Europæiske skoler var i hænderne på kirken, det samme niveau af uddannelse var minimal.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.