FormationSprog

Cardinal numre. Forslag med tal

Russisk sprog betragtes som den sværeste af alle eksisterende på planeten. Det bare så sker det, at vi er næsten de eneste modersmål. Det er derfor nødvendigt for at efterkomme dette stolte titel. Aktiv læring af hans starter i skolen: i folkeskolen mestrer alfabetet, og i den øverste og mellemlederniveau - mere komplekst materiale, men selv hans gode kendskab garanterer ikke, at du vil være flydende russisk.

Hvad er sprog? Mange af svarene på dette spørgsmål, så tøv ikke med: ordet. Selvom dette ikke er sandt, dels et svar på spørgsmålet er korrekt. At ord er grundlaget for vores tale.

Tage form i forslaget, danner de tekster, der bærer information. Selvfølgelig, deres ord har et vist niveau, kaldet ordklasser. Dem der er et begrænset antal: alt, for eksempel, er opmærksomme på substantiver, adjektiver og verber. Så, blandt dem der er en anden kategori af ord, som ofte overses og forvirrede i det. Vi taler om tallene. De kommer i flere typer, der bruges på forskellige måder. Det faktum, at en sådan sekvens og kardinaltal, hvordan de anvendes, og vil blive omtalt i denne artikel.

ordklasser

Som nævnt ovenfor, på russisk alle ord er inddelt i klasser eller dele af talen - og uafhængig tjeneste. Den første omfatter alle dem, der har adskilt fra rammerne af værdi: navnet på et navneord, udsagnsord, tillægsord. Numeral, hører også til denne gruppe. Den anden del - tjenesten, som omfatter partikler, forholdsord og så videre. Det skyldes, at ord for tal kan tilskrives den første gruppe kan defineres anbringer kardinal tal og ordenstal løb.

Hvad er tallet

Vi ved, at der er en del af talen, som en kardinal. Hvad mente hun? Faktisk alt er ganske enkel: fra det navn, du kan forstå, at disse ord er ansvarlig for at skrive numre og numre med hjælp fra russiske bogstaver.

For eksempel posten "2" - en matematisk formular, og "to" - et tal skrevet i henhold til reglerne i det russiske sprog. Mange tror, at denne del af talen er ubrugelig, det er langt mere bekvemt at bruge de arabiske eller romertal, men da denne type ord eksisterer, så er det nødvendigt. Der er en række udtalelser, at tallene i den matematiske form, - de samme numre. Men lingvister overveje denne tilgang forkert, fordi tallene er normalt henvist nøjagtigt til de symboler og skilte, ikke ord, og tallet per definition - det er en del af talen.

typer af tal

Som med enhver af de dele af talen på russisk sprog, tal har deres udledninger. I skolen, fik vi at vide bare to, men sprogforskere er fire. Lad os undersøge i detaljer dem alle.

  • Så den første type - kardinaltal. De besvare spørgsmålet: "Hvor mange" For eksempel: hvor mange pærer? Hvor mange børn? Med andre ord, de angiver antallet af genstande af enhver art, som skal tælles. Blandt de tegn, de siger kun sådan, at hverken slags eller det antal, de ikke har. Undtagelser er kardinaltal "to" og "en" - og de har en række, og tilfælde, men ordet "to" og "halv" kan bruges selv i forskellige slægter. Således kan vi konkludere, at brugen af tal hovedsageligt er forbundet med brugen af netop den kvantitative type.

  • Den anden type omfatter en sådan gruppe, hvis eksistens kan høres ganske sjældent - en kollektiv tal. For mange kan det virke temmelig usædvanligt, at navn. Faktisk kollektive tal - en slags kvantitativ. Den eneste forskel er, at de står for "at samle et vist antal" hvorfor og blev bragt i en separat gruppe. Eksempler på disse anses ord tal to, tre, fem, og så videre. En af de vigtigste observationer er, at denne type ikke bruges med feminine substantiver. Du kan for eksempel ikke, siger "Tre kvinder".
  • Den tredje type omfatter ordenstal. De bruges til at konvertere ethvert objekt og skrive (læs) som følger: første, anden, tiende, og så videre. Ordenstal og kardinaltal kan ændres om tilfælde, typen af sekvensen er altid den samme som formen af adjektivet, så nogle sprogforskere indbefatter sådanne henvisningstal til dele af tale.
  • Den fjerde gruppe - en brøkdele tal. Denne type har altid en sammensat karakter, og når der henvises decimaler navneord "hele tal" og "nul" kan anvendes. Slutningen af brøkdele tal former afhænger dødelighed, hvor de er placeret. Eksempler indbefatter ordene: tre femtedele; nulpunkt otte.

Simple og komplekse former

Ordenstal og kardinal tal kan have enkle og sammensatte formular. I det første tilfælde de består af et enkelt ord, og den anden - af flere, herunder kan omfatte substantiver. Brøkdele tal er altid en integrerende formular. For eksempel: fire tredjedel (består af to ord). Ved brugen af sammensatte former i forskellige tilfælde, mange mennesker har ofte vanskeligheder. For eksempel, så prøv at sætte tallet 180-4751 i prepositional tilfælde. For information om, hvordan man lærer at gøre det på én gang, vil det blive skrevet lidt lavere.

Eksempler på tallene i teksten

Det mest slående eksempel på brugen af disse ord kan antage fiktion. Klassikere er ofte brugt disse ord til at beskrive tallene, hvilket er grunden til brugen af tal i de romaner og historier ganske udbredt. Generelt er det generelt accepteret at skrive i fortællende litteratur af alle figurer bogstaverne - det letter opfattelsen af en litterær tekst og ikke tillader en person til at skifte fra en type information - tekst - på den anden side, i dette tilfælde nummeret.

I litteraturen kan forslag med tal vises på følgende måde: "I gården var tre spande med jorden" - er et eksempel på brugen af kardinal nummer. "To husarer berømt hentede sårede og sætte ham på en båre" - udtrykket med den samlet form. Nok sjældent at finde en brøkdele art. En af disse tilfælde kan kaldes den velkendte platform "Ni og tre fjerdedele" i Johannesevangeliet. Rowlings "Harry Potter". Mest af alt, vi mødes med en option kapital bruge numre, når vi lærer i skolen. For eksempel i lærebogen "russisk sprog. Grade 6 "Lodyzhensky en masse job, der indeholder forskellige numre skrevet variationer, da det er afsnittet" Morfologi "gives mest opmærksomhed her.

Tal i skoleforløbet

Som nævnt ovenfor, navnene på tal - de dele af talen, karakteristika og typologier, der forvirrer selv de flittige studerende. Dette sker, fordi programmet om emnet "russisk sprog" Grade 6 er den eneste, hvor denne del af talen er undersøgt i detaljer.

Naturligvis studerende glemmer vigtige oplysninger, og i mellemtiden tal kan forekomme i Unified stat eksamen i jobbet dedikeret grammatisk korrekt brug af ord. Normalt disse er de dele af talen er repræsenteret i komposit form, (og i øvrigt ikke i nominativ tilfælde). Fra eksaminanden er forpligtet til at bestemme, er det bruges korrekt eller ej, at for mange er et alvorligt problem. For at udføre det job, du har brug for en høj grad af eget materiale, relateret til nedgangen af ordklasser om tilfælde, er det nødvendigt at vide, hvordan man kan danne slutningen af tallene. Problemet ligger netop i, at børnene simpelthen glemmer det materiale, fordi andelen af dem, den er givet på tidspunktet for undersøgelsen, har en tendens til nul. Alle kender rækker og er i stand til at overtale nogen tal om tilfælde, men efter en vis tid, med ikke nok praksis, er denne færdighed tabt, så før eksamen kræver obligatorisk genopfriskningskursus.

Korrekt brug af navnene på tal

Generelt er de største problemer, og ikke kun blandt de studerende, men også de fleste mennesker, er den korrekte brug af denne del af talen. Folk ved simpelthen ikke, hvordan man kan se ud i form af tal. Derfor analyserer vi i detaljer, hvad ende har forskellige rækker "kapital" af tal.

De simpleste former er kardinaltal: ord angiver antallet 5-20 og tredive, i genitiv, dativ og prepositional har s ende, og i den instrumentale th. Lad os betragte eksemplet med nedgangen i tallet "fem". Så vil vi falde om tilfælde, fem, fem, fem, fem, fem, fem. Henvisningstallene halvtreds til firsindstyvende 200-900 hælder begge dele af ord, f.eks halvtreds, halvtreds, halvtreds, halvtreds, halvtreds, omkring halvtreds. I så fald et tal forbindelse, hvert af ordene tendens separat.

Med hensyn til de ordenstal, som varierer i antal og forlader, har de den slutning dannes på samme princip som for relative adjektiver. Et vigtigt element er, at kun ændres, når det sidste ord deklination tilfælde danne en sammensat. For eksempel, 4896, 4896, 4890 sjette 4896, 4890 sjette omkring 4896.

Brøkdele tal kan opdeles i to typer: tælleren er kvantificeret, og nævneren - i den serielle formular. Heraf følger, at den fraktionerede ændring tallet kan udføres separat deklinationen af begge ord om tilfælde.

Husk disse enkle regler, kan du være sikker på, at brugen af de nødvendige formularer. Mere klart informationsterminaler kan vise en tabel af tal.

grundlæggende fejl

Når du er mere fortrolig med, hvordan du ændrer tallene, kan det synes, at det er umuligt at huske alt dette. I virkeligheden er der ikke noget usædvanligt og svært - nok til at afvise deres egen, nogle konstituerende formularer så hurtigt bliver klart princip, så forsvinder og fejl. Det bemærkes, at folk, der er mere tilbøjelige til at bruge i tale forslag med tal, begår færre brølere skriftligt at løse tests.

På grundlag af de samme resultater af tests blev det konstateret, at de største problemer opstår fra respondenterne til at ændre ordene fra case former, hvilket indikerer, at en vis procentdel af analfabetisme af befolkningen. De mundtlige prøver i to tredjedele af de adspurgte havde vanskeligheder med udtalen af komplekse sammensatte tal, og formerne var også forkert.

Et par tips til Studiet af tal

Hvis du ønsker at udforske denne del af talen er virkelig god, og aldrig i mit liv har ikke problemer med det, skal du gøre det. Den første ting du skal lære alt det materiale, der er nødvendig for udviklingen. Du kan strække processen i flere dage, ved hjælp af standard procedurer lagrer: visuel, auditiv hukommelse, og kendte teknikker, såsom læsning før sengetid. Efter en grundig undersøgelse af teorien, kan du fortsætte med at praktisere. Nej, sidde ved bøgerne og bruge op snesevis af sider declinations af tal er ikke påkrævet (men du kan prøve - denne operation er ganske nyttigt, selvom tidskrævende). Faktisk kan alle synlige objekter tælles i vores liv. Vær opmærksom på, hvor mange biler har drevet forbi, eller du kan bare læse indskrifterne på skiltene og se prisskilte i butikkerne - er ikke en kardinal? Dernæst ved hjælp af den teoretiske viden, anbefales det i hovedet på deklinationen om sager. Omkring en uge senere udtale af tal allerede ikke være et problem. Hvis denne metode er kompliceret, er det altid den første mulighed - at ordinere. Selvfølgelig er alle bestemt med metoden til at lære materialet, vælger den bedste, men de ovennævnte metoder vil gøre det muligt hurtigere at mestre teknikken med deklination, og dermed undgå de mest almindelige fejl.

Tal i dokumentationen

Jeg er sikker på mange fyldte selvangivelser og andre finansielle dokumenter, som nødvendigvis indebærer nogen sum. Du har sikkert lagt mærke til, at den matematiske notation altid (i parentes eller i en separat linje) foreskrevne ord, t. E. En kardinal nummer. Hvorfor er denne demagogi? Dette menes at beskytte mod fejl. Hvis en person har en mærkelig håndskrift, kan han skrive det nummer, så den let kan forveksles med nogen anden, og med fuld stavning af bogstaverne er mindre chance for fejl.

konklusion

Så nu ved du, hvad rækkefølgen og kardinaltal, og som stadig eksisterer deres synspunkter. Efter at have læst denne artikel bør ikke forblive i tvivl om, hvordan man korrekt bruge disse ord i deres talte og skrevne sprog. Selvfølgelig vil det være nødvendigt at gøre en indsats for at gøre det, men resultatet vil behage dig. Det skal også siges, at deres eget sprog på det rette niveau kræves enhver borger i vores land. Selvfølgelig at vide russisk fra ende til anden, er det ikke muligt (godt, der er ingen mennesker), men for at vide, hvordan man kommunikerer stadig har brug for. Mindst for at forstå betydningen af de omkringliggende udsagn, og du er i "anstændige" samfund, ikke føler flov.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.