FormationSprog

Eksempel tekst business stil af litteratur. Lille tekst business stil af tale: eksempler. Officiel-business stil af tale: Prøve tekst kort. Et eksempel på en lille tekst af den videnskabelige og business stil

Menneskelige relationer i den officielle sfære dannede en særlig stil af sprog. Det er hensigten at tjene retsforholdet udvikler mellem borgerne og staten. Dets vigtigste anvendelse - udarbejdelse af diverse dokumenter. Eksempel tekst business stil, som ofte forekommer i hverdagen - indholdet af de erklæringer. Denne artikel indeholder prøver af forskellige officielle sprog. Og vil fokusere på de vigtigste egenskaber og grundlæggende funktioner denne stil.

skæbne

Dokumenter, der er udarbejdet på det officielle sprog, ledsage en person gennem hele livet. Når han bliver født, er en fødselsattest udstedt. Dette dokument - det første eksempel på tekststilen business mand i livet. Så - et pas, bevis for ungdomsuddannelserne og en masse forskellige referencer.

Servering embedsmand-business sfære, er denne stil realiseres næsten altid skriftligt. Talen er langt mindre udbredt. På en tør officielt sprog komponent af staten handler, internationale instrumenter og så videre. Et eksempel på business stil af teksten i mundtlig form - en rapport om mødet. Formålet med de officielle sprog - tjeneste forskellige juridiske områder.

Arter, der er opdelt i business stil af tale

Eksempler på tekster - korte koncise eller lange lange rapporter af enhver begivenhed. Alle af dem er officielle dokumenter, og i henhold til det område, hvor de anvendes, kan de inddeles i tre typer:

 • lovgivning;
 • diplomatisk;
 • administrationskontor.

I overensstemmelse med denne klassifikation kan skelne typer af virksomheder sprog eller undergenrer. Hver af dem, der har de fælles træk i erhvervssprog, har sine egne specifikke funktioner. Lad os betragte hver af dem i detaljer.

Office-dokumenter

Administrativ stil tjener følgende områder:

 • lov;
 • den offentlige orden;
 • omfanget af forretningsforbindelsen.

Forretning det var en lang tid. Administrativ stil - den ældste bog af de andre stilarter. Det opstod i tidspunktet for Kievan tilstand. Eksempel tekst business stil af X århundrede - en "russisk Sandhed" - en samling af standarder, er et monument af gammel lov. På grund af denne historiske kilde, er det muligt at bedømme oprindelse og udvikling af officielle sprog.

Stilen er tale om i denne artikel, var jeg ikke særlig intens. Ikke desto mindre tager teksten til "russiske Sandhed" moderne menneske er ikke let. Men selv med betydelig leksikalsk og syntaktisk ændring i sprog i dette dokument præsentere de særlige kendetegn ved sproget i virksomheden. En af dem - brug af specifikke vilkår.

Papirvarer sprog er komplekst. Dokumenterne bruges ofte komplekse sætninger, kan være til stede lange lister over homogene medlemmer. Ordrerne er normalt domineret af tvingende sætninger. Sådanne funktioner er ikke tilladt i litteraturen. En ting til fælles, er teksten til den videnskabelige og business stil. Sample tekst: "præfiks er en væsentlig del af ordet, og er foran roden." Denne sætning er lavet i videnskabelig stil. Forretning adskiller sig fra det af, at hans opgave er ikke kun at rapportere præcise oplysninger, men også i transmissionen af råd og vejledning.

lovgivningsmæssige dokumenter

Artikler underlagt juridiske ualmindeligt citater og referencer. Kort redegørelse for loven - det er en lille tekst business stil af tale. eksempler:

 • En enlig mor er berettiget til at modtage boliger på sociale ansættelseskontrakt fra staten boligmasse, og hvis det er anerkendt som trænger til bedre boligforhold.
 • En udenlandsk borger har ret til at ansøge om registrering af russisk statsborgerskab, uanset overholdelse af fem års ophold i Rusland, hvis han er født på det område af RSFSR.

Sproglov har de karakteristiske træk som åndenød og enkelhed. Centralt for dette er sub-genrer er præcisionen af udtryk. Loven forudsætter det unikke i opfattelsen. Ordforråd af visse dokumenter (såsom menneskerettighederne for Verdenserklæringen om) kan ikke være blottet for grandiloquence. Især når det kommer til internationale traktater. Men ikke desto mindre, blandt de lovgivningsmæssige dokumenter flere af disse, der er skrevet kedelig tør tunge. En sådan indtryk er skabt af den særlige ord, udtryk og såkaldt kantselyarizmy. Hertil kommer, at standard formulering gentages flere gange. I kort tekst kan findes gentagelser af ord som flad, bor relevant, påtegne, efter, og så videre.

statslige papirer

Teksterne er udarbejdet i sub-genrer, der anvendes i internationale relationer. Sproget i disse dokumenter udelukker brugen af evaluerende ordforråd, reduceres eller høje ord, det vil sige, har alle de funktioner, der adskiller fra den litterære officielle business stil af tale. Eksempler på tekster - korte eller lange dokumenter og rapporter udarbejdet i følgende genrer:

 • kontrakten
 • aftalen;
 • konventionen;
 • notat;
 • bemærk;
 • Communiqué.

Den mest berømte mønster skabt i denne stil - Geneve-konventionen om humanitær folkeret. Diplomatisk sprog er meget forskelligartet. Det er præsentere sin egen leksikon (flytte, Summit, lægger). Diplomatiske dokumenter er lavet på særlige former for streng. Personlig note er altid skrevet i første person. ordet "Kære" sikkert til stede i kredsløbet. En signatur indeholder en unik form for høflighed.

Fælles træk ved business stil

Et karakteristisk træk ved det officielle sprog - streng overholdelse af litterære normer. De forretningsmæssige dokumenter aldrig brugt leksikalske-fraseologiske hjælp af det talte eller folkelig karakter. Officiel leksikon udelukker dialekt og professionelle slang ord.

Dokumenterne er ikke brugt neologismer. Eller forekomme, men kun i det tilfælde, hvis de har den terminologiske betydning. Særlige ord kan ikke ændres eller erstattes professionalisms eller jargon.

Forretningen stil, er der betydelige forskelle mellem sub-genrer og genrer. Men på trods af dette, kan business stil fusionere med en anden - publicist.

Hvad er forskellen på det officielle sprog i litteratur?

I kunstværker der er billeder, det ironiske, de forskellige tonefald, som til tider skabt af forfatterne selv. I officielle dokumenter det hele muligt. Den fuldstændige fravær af følelser præger lille tekst business stil.

Sample tekst: "Ivan bad om hans nære slægtning til at give ham boliger. Antages det, at denne begivenhed kan være forbundet med visse materielle omkostninger, gav han udtryk for et ønske om at få en plads degnen eller et indlæg, der løser en række finansielle forhold. " Denne passage - "Vanka" ikke at andre, som en del af brevet Antona Chehova karakter i historien Shifting ord hovedperson på det sprog, virksomhed, kan du få en kort besked. Den er lavet i samme stil som det vigtigste element i hvilken - detachement fortælling. En anden funktion af det officielle og forretningssprog er objektivitet.

Måske kan du ikke nævne et eksempel på business stil af tale - en lille tekst er en oversættelse af prosa eller poetisk arbejde på det officielle sprog. Men en sådan overførsel fra en form til en anden er usandsynligt, at være korrekte. Business-stil har sådanne funktioner, som ikke findes i litteraturen. Og fordi de er næsten umulige at sammenligne.

Funktioner af talesprog i business stil

Det officielle sprog er mere almindelige på brevet. Fortolkning eksempel på business stil af tale - en lille tekst samfund og regeringsledere. Selv, selvfølgelig, ved møder og særlige møder, det kan være ganske lang. De karakteristiske træk ved denne stil: logiske accenter og udtryksfuld intonation. Talen kan være nogle følelsesmæssige elevation. Men højttaleren behøver ikke at bryde den litterære normer.

Ordforrådet officielle sprog

For erhvervslivet stil typisk for udbredte vilkår og specifikke vilkår. Disse ord kan være relateret til den juridiske, diplomatiske, økonomiske, militære område. Ofte findes i dokumenter forkortelser. Ønsket om kortfattethed karakteriserer lille tekst business stil af tale. eksempler:

 • Russiske sundhedsministerium har udviklet en lov, der har til formål at sikre trafiksikkerheden.
 • Forskningsinstituttet driver en særlig afdeling, som producerede det meste af den protese fælles.
 • I de senere år er nye medicinske teknologier anvendes på hospitaler.

I erhvervslivet tekster findes også de ord og udtryk, som ikke er typisk for andre stilarter. Disse omfatter sådanne leksikalske elementer som ovenfor, over, under, fald bevis, foranstaltningen af tilbageholdenhed. Specifikke sætninger (handling i trods, en cassation appel, et abonnement på deres egne recognizance) - en funktion, der adskiller den business stil af tale. Prøve tekst:

 • Kort, kort, kort, kort, kort. Alle ovenstående er den samme rod ord.
 • Efter at have overvejet alle de ovennævnte begivenheder, forfatteren bevist, at hver af dem har en vis grad af muligheder: Den ene - i andre - mere.
 • Hver medarbejder er forpligtet til at udføre tilstrækkeligt hensyn til alle de ovennævnte krav.

Morfologiske træk business stil

I tillæg til ovenstående, strukturen i den officielle tale har andre karakteristiske træk. I det, for eksempel, er mere almindelige adjektiver og substantiver end verber. Som den udtryksfulde farve tekstdokumenter ikke er muligt, kan det ikke være tilråb partikler og ord med endelser som tjener til at skabe en subjektiv vurdering. Substantiver findes normalt i form af det maskuline køn. Disse ord gælder i første omgang titel profession: bogholder, assisterende controller.

Blandt det relativt lille antal af navneord fleste af komponenterne i en stabil hastighed. Voluminøse designs kan endda have en lille tekst business stil. Et eksempel på tekst, hvor der er sætninger som: "For at reducere fristerne momsrefusionsdokumenterne foreslås at ændre lovgivningen"

Adjektiver og participium har ofte de betydninger af navneord. Sådanne leksikalske elementer kan have små business stil tekst, eksempler på hvilke møder det medicinske område: "I hjerte-astma patient kan klage over en akut mangel på luft."

Stedord i erhvervslivet sprog er ekstremt sjældne. Årsagen til den sjældne brug af denne del af talen er på grund af en fuldstændig mangel på konkrethed og individualisering af tale. I stedet demonstrative pronominer brugt kantselyarizmy: sandt, det kendte hensigtsmæssig og så videre. Det kan ikke omfatte de ubestemte pronominer (nogen eller noget, noget) teksten i business stil. eksempler:

 • Korte tekster i relation til de sælgende kategorier er specialisering af forfatteren.
 • Denne situation skyldes, at forværringen af levevilkårene.

Verber i den officielle tale

Disse dele af talen har den højeste forekomst i litteraturen. I videnskaben, de er meget mindre. Og de mindst tilbøjelige til at blive fundet i ord de officielle dokumenter. Dette er den mest karakteristiske morfologiske træk, der adskiller fra alle andre business stil af tale. Eksempler på tekster og litteratur viser, at mange verber stødt på det officielle sprog, har en værdi på told (at være, ladede indgreb og så videre).

Syntaks i erhvervslivet tale

Sådanne kombinationer er fordelagtigt kliché momentum. Den overflod af sådanne udtryk som formålet, den streg på jorden, på grund, en bestemt funktion, som har den officielle-business stil af tale. Eksempler på tekster - korte uddrag af udsagn, krav og andre typer af dokumenter: "På baggrund af ovenstående efterspørgsel til at reparere udstyr og give information og arbejde, der udføres.

stiltræk

Direkte tale er ret sjælden i dokumenterne. Det bruges primært, når der er behov for en bogstavelig citat af lovgivningen. Overvægten af den indirekte er et tegn, på hvilket grundlag af kunstværket er væsentligt anderledes embedsmand-business stil. Eksempler på tekster - korte officielle dokumenter, som er domineret af små afsnit, detaljer og kategorisering.

Tegn business stil anført ovenfor er den vigtigste betingelse i udarbejdelsen af officielle dokumenter. Den udbredte anvendelse af former og figurer - er ikke tilfældigt. I nogle tilfælde uden teksten det ophører med at være en forretning.

Dokumenter, der har brug for at være meget almindelige og dekorere i dagligdagen, kræver overholdelse af klare regler. Det er derfor, det er så vigtigt at stifte bekendtskab med de funktioner, besat af den officielle-business stil af tale. Eksempler på tekster kotorotkie fragmenter af som er præsenteret i denne artikel giver et overblik over den vigtige emne for en af de dele af lingvistik. Nemlig - stil.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.