FormationSprog

Logisk stress som en måde at udtrykke tanke på

Acceleration er tildelingen af en komponent af tale med akustiske midler.

Stresset af et ord eller en verbal spænding er at synge ud af en stavelse i et ord. Spændingen på russisk er kraft, det vil sige den stressede stavelse er udtalt med en større lydkraft. Det er heller ikke underlagt reduktion, det vil sige det udtales uden mærkbare ændringer i dets lydegenskaber i modsætning til ubelastede lyde.

Ud over verbal er der også en logisk stress. Dette er en stigning i tonen, der fremhæver hovedordet eller gruppen af ord i sætningen, det vil sige, det refererer ikke længere til et enkelt ord, men til en sætning eller sætning. Det lægger vægt på og afspejler formålet med erklæringen, hovedforslaget af forslaget. Så hvis sætningen "Tanya spiser suppe" sætter en logisk stress på ordet "Tanya", så handler det om Tanya, og ikke om Masha eller Katya. Hvis det stressede ord "spiser", så for højttaleren betyder det, at hun spiser det og ikke salt eller rører. Og hvis der under stresset er et ord "suppe", så er det vigtigt, at det er suppe, ikke en kotelet eller pasta.

Logiske og grammatiske pauser

Logisk stress er tæt forbundet med logiske og grammatiske pauser. Ved lyd og skrivning er hver sætning opdelt i semantiske dele, som hver indeholder flere ord eller kun en. Sådanne semantiske grupper i sætningen kaldes taleenheder, barer eller syntagmas. I en lydende tale adskilles syntagmas fra hinanden ved logiske pauser - stopper, hvor varigheden og fylden kan være forskellige. Hver separat syntagma er uadskillelig: der er ingen pauser i dens sammensætning. Der er også grammatiske pauser, som i den skrevne tekst er angivet med kommaer, prikker og andre tegnsæt. Hvor der er en grammatisk pause, er der altid en logisk pause, men ikke en logisk pause er angivet med et tegnsætningstegn.

Der er også psykologiske pauser, der betegnes af en ellipse på brevet.

Den logiske pause kan forbindes og adskilles. Den forbundne pause angiver grænserne mellem syntagmasne i en sætning eller mellem dele af en kompleks sætning, den er kort. Separationspause er længere. Det gøres mellem individuelle sætninger, såvel som plot eller semantiske sammensatte dele af teksten.

Hovedordet eller gruppen af ord i sætningen kan fremhæves med en logisk pause før dette ord eller efter det. Måske er der to pauser på en gang, som "rammer" det valgte ord.

Intonation og logisk stress

I mundtlig tale er der en tonal accent - en stigning eller et fald i tone. Ændringen i dens højde indikerer ikke kun de vigtigste ord eller kombinationer af ord i det lydende tal, men gør også talen mere forskelligartet, særskilt og behageligt for øret. Uden den nødvendige ændring i intonationer bliver talen, selv forsynet med de nødvendige pauser, ensformigt, uklart og euphonious. Hvis den logiske stress formidler udtalelsen, holder tonalen lytternes opmærksomhed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.