Nyheder og SamfundKultur

"Blødt klud, ja svært at sove": mening og eksempler

Når en person vil sige en advarsel om nogen, siger han: "Se, det er forsigtigt klædt, men svært at sove." Vi vil i dag analysere betydningen af ordsproget, og vi lærer også, hvem der foretrækker at lave "ubehagelige senge" for samtaleren.

hvilket betyder

Der er ingen speciel gåde her. Udtrykket "forsigtigt kotelet, ja svært at sove" betyder, at en person ikke siger, hvad han mener. Snarere har hans tale en undertekst direkte modsat indholdet. Og dog kan man ikke gøre uden et eksempel.

Netværksmarkedsføring som et eksempel

Alle i jobsøgningen kom på en eller anden måde ind i kontorerne, som som regel er i kældre og andre uoverskuelige steder. Disse mennesker er "ansatte i et stort firma", og de tilbyder en troværdig person til at blive deres "forretningspartner". Mange ved, hvad dette ender: For det første tilbydes nyoprettede "medarbejdere" at købe brochurer af 100 rubler hver og derefter mere. Og alt fordi om nogen repræsentant for netværksfirmaet kan du sige: "Det forsigtigt koger, men svært at sove."

Rekruttering, når de ikke fortæller hele sandheden

Et andet mindre ekstremt og ubehageligt eksempel. Når en person bliver interviewet til arbejde, er arbejdsgiveren eller hans repræsentant oversvømmet med nattergallerier om, hvad et godt og vellykket selskab de har, hvad der stilles højt, en stor løn. Men der er ikke noget ord om, hvad denne løn kommer fra, hvordan den dannes. Ikke et ord om forsinkelser til sent på arbejde, om det despotiske afdelingschef, som vil tyrannisere den nyankomne medarbejder. Selskabets repræsentant, i hvilken grad han var, "forsætter forsigtigt" og "svær at sove".

Hvordan man forstår at folk forbereder en "ubehagelig seng"?

For at forstå, om et ordsprog er egnet eller ej for at beskrive den situation, som en person har fået, skal du tænke på tre spørgsmål:

  1. Er ikke for lyse og skyløse udsigter trukket.
  2. Hvor godt en person ved, hvem der giver ham oplysninger.
  3. Og har enhver, der taler til ham, en interesse i at acceptere en virksomhed.

At besvare disse enkle spørgsmål er det muligt at forstå, hvilken stilling en person er kommet ind i og så desperat. En ven vil ikke lave en "hård seng". Han behøver det ikke. Selvom alt afhænger af vennens "kvalitet".

Især er det nødvendigt at være opmærksom når det kommer til økonomiske og materielle spørgsmål.

Tonen af udtryk

Det kan ses fra eksemplerne, at tonen i udtrykket er negativ. Ingen i mit hoved vil komme til at rose på denne måde. Fordi ordsproget "blødt kotelet, ja svært at sove" taler om mands dvojdushi, som selvfølgelig ikke male ham.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.