HjemlighedVærktøj og udstyr

Installation af pumpen til opvarmning. Hvordan til at vælge og forbinde pumpen

At sikre en effektiv drift af varmesystemet ofte tvunget til at vælge mellem installationsrør med stor diameter eller installation pumpeudstyr. Fordelene ved den sidste mulighed er indlysende.

Varmepumper til opvarmning - er den mest almindelige mekanisme for lejligheder og huse med moderne selvstændigt system. Vælg mellem en række muligheder præsenteres for markedet den mest optimale, kan du øge varmeoverførsel system til at give besparelser på el-energi, samt at forhindre mulige fejl og skader. Denne artikel vil diskutere, hvordan man vælger og hvordan man kan forbinde pumpen korrekt.

Apparatet og Teknologi

Så før du køber pumper, er det nødvendigt at finde ud af enheden. Den består af følgende hovedelementer:

 • Kompressor (arbejder spænding).
 • Kondensator.
 • Fordamper.
 • Termostat.
 • Freon.

Tryksat Freon kommer ind i fordamperen, hvor det fordamper, idet den indre gitter fordamper varme. Fordamper, til gengæld opfanger varmeenergi fra vand eller jord kontur. Kompressoren øger kølemiddeltemperaturen i fordamperen, komprimere den. Komprimeret Freon kommer ind i kondensatoren, hvor den overfører varme til varmekredsen og bliver flydende. Denne proces er kontinuerlig.

energikilde

Til valg af cirkulationspumpen er ikke at lave en fejl, skal du huske på, at sådant udstyr er opdelt i tre hovedtyper. Deres forskel er den energi: væske, luft og jord.

fluid

Til dato, meget populær og effektiv brug af systemet med en energikilde såsom vand. Som en kilde kan bruges som et vandforsyningssystem og en dam - dam, sø, flod.

luft

I Rusland, det mest almindelige udstyr, der opererer på bekostning af luft. Denne mulighed er let at implementere i virkeligheden.

jorden

Systemet, der opererer på bekostning af jorden energi, en meget effektiv løsning, er det at foretrække at anvende ejere af private huse. Den adskiller stabilitet, fordi det område, jordtemperatur udsving er næsten ikke underlagt drastiske ændringer.

konstruktionstype

For at udføre valget af en pumpe til opvarmning korrekt, skal du være opmærksom på sådanne kriterier som typen af byggeriet. Pumper er opdelt i udstyr med våd og tør rotor.

tør rotor

Enheder med tør rotor isoleres fra væsken, som pumpes. De er kendetegnet ved en høj grad af effektivitet i sammenligning med våd rotor. Imidlertid installationen af pumpen til opvarmning med tør rotor har nogle vanskeligheder. På grund af det høje niveau af støj, der frembringes ved betjening tørre roterende pumper skal installeres i et separat rum. Også disse indretninger har store dimensioner.

våd rotor

Modsætning til den foregående udførelsesform Vådløber udstyr er meget mindre. I dette tilfælde er pumpen nedsænkes i vand, som også køler og smører motoren. Blandt fordelene er nemme at anvende og manglende vanskelighed ved at erstatte individuelle komponenter.

Nøglefunktioner

Gennem valget af pumpen til opvarmning, bortset fra at have en garanti fra producenten, og forskellige certifikater, se følgende karakteristika:

 • Forbindelsesindretning, nemlig diameteren af rørledningen, som vil blive forbundet med pumpen. I de fleste tilfælde rørledningens diameter ligger i området fra 25 til 32 mm. I overensstemmelse med varme- rør pumper til opvarmning udstyret med topmøtrikker af den krævede størrelse. Dette gør det muligt hurtigt at gøre deres installation og nedtagning.
 • Strøm. Information om denne mulighed er indeholdt i dokumentationen til pumpen. Typisk er aktive komponent er i området fra 60 til 300 watt. På grundlag af dette indeks bestemmes ved opvarmning temperaturprogram. For private huse - op til 80 ° C.
 • Performance. Denne mængde af kølemiddel, der strømmer ind i kanalen ved hjælp af pumpen for et bestemt tidsenhed. Denne indikator afhænger sektion af rørledningerne i varmesystemet og dens indvirkning på de vigtigste indikatorer.
 • Hoved. Denne test måler længden af strålen, som producerer vandpumpe til opvarmning.
 • Pres. For at gøre en kompetent beregning, der skal specificeres længde af alle eksisterende rørledning, så de modtagne data skal ganges med 100 Pa. I de fleste tilfælde, er det overordnede resultat ikke mere end 10 000. Pumpen karakteristika kan ikke angives tryk og løftehøjde, for eksempel 8 meter. Således for designet, som er designet til visning af flere etager, bør du ikke vælge energibesparende udstyr med en løftehøjde på 4 meter.

Først efter disse beregninger er det muligt at overveje forskellige muligheder for at pumpe enheder, der fokuserer på de tekniske dokumenter. Måske den beregning viser, at installationen af pumpen i opvarmning ikke er nødvendig, og fluid varmeoverføringselementet ifølge lovgivningen i fysikken selv vil blive cirkuleret i en lukket sløjfe.

Kriterierne for udvælgelse

Så find ud af de vigtigste karakteristika ved varmepumpen, skal du gå til udvælgelsen af den optimale maskine. Den første ting at være opmærksom på det niveau af ydeevne. Beregningsmetoden så enkle som muligt: kapaciteten kedlen er lig med det væskevolumen per minut springes over. For eksempel ved en effekt på 35 kW kølemiddel er lig med 35 liter.

Endvidere er kølemiddelstrømningshastighed bestemt ved en vis cirkulation portion. Dette vil kræve datakapacitet varmeapparater, hvilket svarer til den samlede strøm af kølemiddel.

For at beregne vandmængden i rørsystemet, skal du have en idé om de anvendte diametre:

Diameteren af rørledningen Varme vand
15 mm 5,7 liter / min.
20mm 15 liter / min.
25 mm 30 liter / min.
32 mm 53 liter / min.
40 mm 83 liter / min.
50 mm 170 liter / min.
65 mm 320 liter / min.

Ved udførelse af beregningen af det gennemsnitlige hastighed af kølemidlet i ledningen skal tages 1,5 m / s.

For eksempel for at beregne magt pumpeudstyr til varmesystemet på segmentet længde på 10 meter, med det påkrævede tryk eksponent på 0,6 meter. Følgelig for den normale funktion delen 100 meter skal et tryk på 6 meter. Og der er kun et valg og den efterfølgende montering af en pumpe til opvarmning, tekniske specifikationer, som giver de betingelser, der er oprettet.

Rørledninger med en lille tværsnit kendetegnet ved en høj strømningsmodstand, så i dette tilfælde skal indstilles kraftfuld udstyr. Rørledninger med stor diameter højtydende pumpe kan negligeres.

Ovenstående beregning betingelser, kan den kun anvendes til varmeanlæg med en enkel og ikke-udstrakte ordning. I alle andre situationer er det tilrådeligt at søge professionel hjælp-varmeanlæg. Hvis du er sikker på dine egne evner, kan du bruge formler for beregningerne præsenteret i SNIP 2.04.05-91.

Montering af varmesystemet pumpe

 1. Først og fremmest, som nævnt ovenfor, er det nødvendigt at vælge pumpeenheden. Til dette er det vigtigt at vide, at når der er en radiator i bygningen varmeanlægget og gulvareal på 80 til 120 m2 pumpe skal forarbejde 0,4 m3 af kølemiddel ved nåde på 120 til 160 m 2 - 0.5 m 3.
 2. Pumpeinstallation til opvarmning skal udføres på en sådan måde, at dens motoraksel er placeret i en vandret position. Da den vertikale placering kan føre til akkumulering af luft. Også i dette tilfælde er der en betydelig hindring for normale smøring pumpeenhed lejer. Forkert installation af pumpen vil reducere levetiden eller endda ødelægge den.
 3. Radiatoren varmepumpesystem indstilles fortrinsvis tæt på kedlen, hvor det er ønskeligt at placere i returløbet. Så til returledningen forbinder ekspansionsbeholderen.
 4. Yderligere afbrudt kedel overlappe eventuelle låseanordninger for levering og returløbsrør pumpen. Skrues møtrikken, som er skruet pumpe. Pumpeenheden anbefales at supplere den opdelte gevind og filter. Det er vigtigt, at filteret og pumpen har identiske diametre. Hvis varmesystemet drives under tryk, bør det erhverve i forvejen kontraventil.
 5. En gang om omløbsledningen dannes af pumpen til installation varmesystemet, indstille kontraventil, hvor den terminale modul skal placeres på toppen. Under installationen er det nødvendigt at overveje retningen af kølemiddelstrøm, som er mærket på huset i form af pile. Hvis du bruger en elektrisk pumpe til opvarmning, er det nødvendigt at tage sig af sin jordforbindelse.
 6. Før du kører ud af alt den luft du har brug for at fjerne pumpen udstyr, kan selve enheden være tændt 5 minutter efter det. Når du har tændt luften skal være re-fjerne, først da vil det være helt klar til drift. Hvis pumpen er lidt varm, er der intet at bekymre sig om.

udgifter til

I gennemsnit en cirkulationspumpe kapacitet på 30 W, en strømningshastighed af kølemidlet til 2 m3 / time, og trykket er fra 4300 til 4500 m 2 rubler. Når du vælger disse enheder, er det ønskeligt at give fortrinsret til virksomheder allerede bevist. For eksempel dansk pumpe til opvarmning Grundfos, tysk udstyr Wilo eller italienske enheder fra producenter som DAB, Lowara, Ebara eller Pedrollo. Indenlandske producenter har i høj grad fokuseret på spørgsmålet om industrielle formål pumper.

Til dato, forbrugerne er mere tilbøjelige til at vælge en pumpe til opvarmning Grundfos og Wilo, som enhederne i disse fabrikanter har vist sig på den bedste måde.

Må ikke regne med, der vil vælge det udstyr, der vil svare til 100%. Da hver af varmesystemet er kendetegnet ved sine egne nuancer og særegenheder funktion og alt udstyr, med fokus på de gennemsnitlige parametre og indikatorer.

Alt for kraftig pumpe under operationen ville skabe en masse støj, men ikke stærk nok, vil ikke give det ønskede tryk i systemet. Af denne grund, er det mere hensigtsmæssigt at købe en pumpe med en effekt, der er større end nødvendigt for ikke mere end 7-10%. Det er ønskeligt at give fortrinsret til modeller med en justerbar driftsform, der giver dig mulighed for at bruge udstyret effektivt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.