LovenSundhed og sikkerhed

Graden af brandmodstand i bygningen. Klassifikation og grundlæggende begreber

Ved udformning af bygninger og strukturer og valg af byggematerialer er det meget vigtigt at tage højde for en sådan faktor som brandbeskyttelse af bygninger. Eksisterende normative dokumenter inden for byggeri (SNiP) regulerer strengt anvendelsen af visse materialer, designs, designløsninger til bygning af bygninger afhængigt af deres formål. En af de vigtigste indikationer ved udvikling af et byggeprojekt er graden af brandmodstand i en bygning.

Hvad er det? Under brandmodstanden af de strukturer, hvorfra bygningen er opført, forstås deres evne i en ild til at begrænse spredningen af ild uden at miste deres grundlæggende driftsegenskaber. Sådanne egenskaber omfatter:

A) bæreevne

B) indesluttende evne.

Tab af bærende kapacitet ved konstruktion betyder, at det falder sammen. Tabet af indkapslingskapaciteten betragtes som opvarmning inden udbrud af revner og huller med forbrændingsprodukternes indtrængning og tænding af materialer (især let brændbar) i tilstødende rum og opvarmning til en temperatur, hvor en sådan antændelse er mulig.

Grænseværdien for brandmodstand i strukturer er tiden i timer fra begyndelsen af antændelsen til det tidspunkt, hvor tegn på et sådant tab fremkommer. Det er etableret eksperimentelt. Til dette formål lægges en prototype af en naturlig konstruktion i en særlig ovn, hvor den påvirkes af en høj temperatur (brand) samtidig med anvendelsen af en designbelastning (midlertidig og konstant med egen vægt, vægten af stationært udstyr og maskiner, dynamisk fra mekaniske bevægelser osv.).

Et andet kritisk træk ved bestemmelse af brandmodstandsindekset for en struktur er overskydende temperatur på visse punkter eller i gennemsnit over overfladen med en vis mængde i sammenligning med den oprindelige. Den mindste grænseværdi for brandmodstand har metalstrukturer, der er ikke noget på toppen dækket, den største armerede beton. Maksimal grænseværdi for brandmodstand er 2,5 timer.

En anden indikator for graden af brandmodstand i strukturer er grænsen for brandspredning, dvs. dimensionerne af skader uden for brandzonen. Det måles i centimeter og er 0 - 40 cm.

Således er graden af brandmodstand i en bygning proportional med graden af brandmodstand i bygningskonstruktioner. Disse er igen opdelt i brandsikre (sten, mursten, metalstrukturer), svære at brænde og brænde. Brændbare materialer omfatter blandede materialer, brændbare materialer, som er beskyttet udefra ved ikke-brændbar eller brandsikker imprægnering. (Eksempel - filt imprægneret med cementopløsning). Den tredje gruppe er materialer, der let antændes og brænder (træ).

Den faktiske grad af brandmodstand i bygninger skal være som krævet. Bestem det i overensstemmelse med SNiP P-2-80, som indeholder data om ovennævnte egenskaber ved bygningskonstruktioner.

Ifølge denne indikator (grad af brandmodstand) er bygninger opdelt i 5 grupper eller klasser. Den første og anden gruppe er stenbygninger med grundlæggende strukturer med forskellige brandmodstands grænser. Den tredje gruppe er brandsikre og brandsikre strukturer. Fjerde - med strukturer lavet af let brændbare materialer, beskyttet ovenfra med gips; Den femte er uplasterede træhuse.

Graden af brandmodstand i en bygning i konstruktionen skal svare til eksplosionsgraden og brandfare i rummet. Ifølge ONTP-24 har produktionsfaciliteterne fem kategorier af brandfare.

A. Lokaler hvor brændbare gasser eller væsker med en antændelsestemperatur under 28 grader (benzinopbevaring) anvendes.

B. Lokaler, hvor der er brændbare fibre eller støv i suspenderet tilstand (værksteder af møller og croups, brændselsoliesektioner af kraftværker).

B. Lokaler til opbevaring og forarbejdning af faste brændbare stoffer (foderbrug, lukkede kulforretninger).

D. Lokaler til brænding af brændstof (herunder gas) - kedler, smedeværker mv.

E. Lokaler til behandling af ikke-brændbare stoffer i kold tilstand (drivhuse, dagligvareproduktionsafdelinger).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.