SundhedSund kost

Særlig ernæring i type 2 diabetes mellitus

Selektiv ernæring i type 2 diabetes mellitus er resultatet af, hvordan en person, der pludselig blev syg med denne sygdom opførte sig i hans liv.

I stigende grad bekræfter moderne virkeligheder til samfundet det faktum, at de fleste af de eksisterende sygdomme, der er forbundet med metaboliske sygdomme, først og fremmest skyldes ændringer i ernæringsodlingen. En bred vifte af fødevarer har ført til, at befolkningen på planeten har ændret stereotyper i spiseadfærd, hvilket forårsager forskellige metaboliske forstyrrelser. Diabetes mellitus er en af disse lidelser, som er forbundet med en krænkelse af assimileringen af et så vigtigt element som glucose. Hos diabetikere, når der ikke findes mekanismer til rationel udnyttelse af dette stof, nemlig dets eget pancreas hormon insulin, kulhydrater, især i store mængder, bliver meget giftige for mennesker. Ernæring i type 2-diabetes bør derfor strengt begrænse kulhydratføde, ellers kan det fremkalde en række formidable komplikationer, hvoraf den ene er en diabetisk koma. Patienterne skal følge en speciel menu hver dag for type 2-diabetes for at undgå uønskede komplikationer. Overholdelse af en rationel kost kan ikke kun forbedre den generelle tilstand, men stoppe også udviklingen af den patologiske proces uden brug af stærke lægemidler.

I menuen for type 2 diabetes bør der ikke være plads til letfordøjelige fødevarer med højt sukkerindhold. Men ikke kun det forøgede kulhydratindhold bør stoppe diabetikere, men den samme alvorlige tilgang skal underkastes for fedtholdige fødevarer, hvilket også medfører en stigning i kropsvægten. Men det betyder ikke, at en person med diabetes skal have en skånsom kost. Nej det er det ikke Tværtimod bør ernæring med type 2-diabetes være helt forskelligartet.

De grundlæggende regler for ernæringskulturen for en person, der lider af diabetes mellitus

1. Det er nødvendigt at lave måltider regelmæssigt, mindst tre gange om dagen, og det er bedre endda at udvide til 4-5 gange om dagen. En sådan beslutning vil føre til en normalisering af kulhydratindtaget i kroppen og vil redde det for store hopper af glukose.

2. Ernæring til type 2-diabetes bør udelukke alle fødevarer med forhøjet glykæmisk indeks, det vil sige dem, der efter deres forbrug øger sukkerniveauet i blodplasmaet. Det er alle kulhydrater: sukker, chokolade, kager, søde slags frugter, melprodukter fra hvide hvede sorter, pasta, kartofler, ris og så videre.

3. Det er nødvendigt at begrænse brugen af mad, der har et højt fedtindhold i det. Fedtstoffer, som kulhydratforbindelser, er en kilde til energi. Derfor øger de også sandsynligheden for en stigning i sukkerniveauet, hvilket kræves af diæt for at undgå. Det er bedre at erstatte ildfaste animalske fedtstoffer med lysere grøntsager.

4. Glem ikke om brugen af produkter, der omfatter naturfiber, som forhindrer hurtig absorption af kulhydratforbindelser. Fiber findes i mange korn, boghvede, for eksempel i bagværk fra fuldkornsmel, i alle frugter, grøntsager, samt i bælgfrugter (soja, bønner, ærter og linser). Alle disse produkter kan være ret acceptable at variere deres egen menu.

5. Det er forbudt at misbruge indtagelse af alkoholholdige drikkevarer, da de kan føre til uforudsigelige ændringer i blodsukkerniveauet og også dumme følelsen af årvågenhed, så under indflydelse af alkohol kan du spise noget overflødigt.

6. Det er nødvendigt at reducere forbruget af salt mad. Salt er en af faktorerne i forsinkelsen i kroppen af overskydende væske, hvilket i sidste ende fører til en stigning i den samlede kropsvægt. Salt forstyrrer også nyrernes arbejde, som allerede bliver sårbart i diabetes. Og senere fører den ukorrekte funktion af elementerne i nyrevævet til en stabil stigning i blodtrykket.

Og endelig vil jeg sige, at der nu er mange sukkerersubstitutter, der ifølge deres smagskarakteristika ikke adskiller sig meget fra produkter, der indeholder naturligt stof, og som vil markere oplysningen af mange gourmetdiabetikere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.