SundhedSund kost

Sorbinsyre og dets egenskaber

E200 Sorbinsyre er et konserveringsmiddel. Omkring hendes konstant forskellige diskussioner i gang. Nogle hævder, at det er meget skadeligt, kan andre ikke se grund til bekymring. På dette grundlag er løbende tvister. Lad os derfor afklare denne situation ved at henvise til de videnskabelige data.

Dette stof er en lille krystaller er ikke særligt godt opløselig i vand. Sorbinsyre er klassificeret som stoffer af naturlig oprindelse. Element skylder sit navn til det latinske ord "Sorbus" (på russisk - "røn").

Dette konserveringsmiddel blev opfundet i midten af det nittende århundrede kemiker fra Tyskland, som blev kaldt Avgust Gofman. Han gjorde det med hjælp fra røn saft. Ikke mindre berømt videnskabsmand, en Oscar Denber, i begyndelsen af det tyvende århundrede var stoffet syntetisk. Han gjorde dette ved hjælp af en mekanisme Knoevenagel kondensation af carboxylgruppen malonsyre, og croton aldehyd. Således har sorbinsyre været tilgængelige til fremstilling i industriel målestok. Disse dage den fremstilles under anvendelse af mekanismen for keten kondens.

Denne naturlige konserveringsmiddel har enestående egenskaber på grund af sammensætningen. En af dens fordele - det er antiseptiske egenskaber. Takket være denne særlige funktioner, sorbinsyre forhindrer udviklingen af en række patogene bakterier. Det er vigtigt, og hvad der ikke nævnt toksiske forbindelser i sammensætningen af stoffet. Og eksperimenter kunne ikke påvise nogen kræftfremkaldende stoffer i strukturen af denne syre.

Alle aktive elementer, der indgår i sammensætningen et konserveringsmiddel der almindeligvis anvendes til fremstilling af forskellige næringsmidler og drikkevarer. Holdbarheden af fødevarer, som indgår i sammensætningen dette element forøges betydeligt. Også sorbinsyre ændrer ikke de organoleptiske egenskaber af selve produkterne, som i nogle tilfælde bliver en faktor af afgørende betydning.

I øjeblikket er brugen af dette stof ikke begrænset til de rum i EU, USA og Den Russiske Føderation. Anvendes som konserveringsmiddel til stabilisering af fødevarer (herunder bagning og til fremstilling af slik), og til fremstilling af drikkevarer (alkoholiske og ikke-alkoholiske).

Kød og pølse produkter, ost og mejeriprodukter, samt i læggen E200 kan også findes meget ofte. Dette skyldes det faktum, at stoffet forhindrer formen. For producenter af ovennævnte produkter, dette faktum er en vigtig detalje!

Disse var fordele, som sorbinsyre. Den skade fra det fås også i nogle tilfælde. Empirisk har det vist sig, at sammensætningen af konserveringsmiddel E200 kan medføre allergiske reaktioner (undertiden ganske udtalt og lang). Men! Læger bestemt tilladte dosis af stoffet. Beløbet må ikke overstige niveauet for fem og tyve milligram per kilogram kropsvægt. Faktisk fødevareproducenter er bekendt med disse regler og ikke bruger stoffet i store mængder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.