SundhedSygdomme og betingelser

Diarré: symptomer, typer, førstehjælp, behandling

Diarré symptomer er som følger: allokering af vandig afføring oftere end to gange om dagen, som opstår i mennesker ældre end et år af livet. Denne manifestation kan være et symptom på mange sygdomme, derfor, før du tager nogen skridt på egen hånd, er opmærksomme på det beløb, farve, lugt og arten af stolen, samt andre symptomer, der ledsager diarré.

Hvorfor kan udvikle diarré?

Disse symptomer betyder ikke bare madforgiftning, som vil finde sted på egen hånd, hvis man følger principperne for en sund kost. Ofte er der tilfælde, hvor rige flydende afføring passerer over tre uger, og er et tegn på alvorlige sygdomme (selv tumorer). Men for det meste diarré viser, at i det store eller tyndtarmen "startede op" problem:

1. Inflammation af tarmvæggen forårsaget af bakterier (Vibrio cholerae og E. coli) eller en virus, fordi der tarmlumen aktivt tildelte natrium. Det er denne elektrolyt aktivt "trække" vand, så det bliver flydende afføring, vandig. Med sådanne afføring tabt 1 liter eller mere af væske om dagen, er maven ikke ondt. Den samme type diarré kan opstå ikke alene i den intestinale inflammation, men også når overdreven produktion af VIP hormon, saltsyre, serotonin eller somatostatin, men også med en overdosis af narkotika "bisacodyl", "Pürgen" og andre afføringsmidler.

2. Osmotiske diarré: symptomer bestod i, at som følge af brud på separation eller fordøjelsesenzymer i tarmen akkumulerer store mængder af kulhydrater, som er udsat for fermentering og også "tegne" vandet. Dette kan ske, hvis du tager medicin "Duphalac" ( "Normase"), "Mannitol", samt de stoffer, der indeholder galdesyrer. Dette frigiver rigelige stol, der omfatter en skammel, og nogle gange synlig semidigested fødevarer.

3. exudative diarrhea: symptomer opstået som følge af betændelse i tarmvæggen når hulrummet frigives inflammatorisk væske - ekssudat. Dette sker ved en salmonellose, dysenteri, campylobacteriose, yersiniose, protozoal inflammation, samt Crohns sygdom og ulcerativ colitis. Stol med væske, skifter farve, kan det være vener blod, slim, pus. I dette tilfælde er der ofte smerter i underlivet, stiger kropstemperaturen.

4. Diarré som en krænkelse af den kontraktile funktion af tarmen. Det kan forårsage, og skjoldbruskkirtel sygdom og patologi af nervesystemet, som i virkeligheden, regulerer reduktionen tarme, og modtage sådanne lægemidler som "Almagel", "Maalox", "Fosfalyugel". I denne ringe diarré, kan det ses stykker af ufordøjet mad, rumler, transfusion fornemmelse i maven, kan det gøre ondt.

Diarré som et symptom på sygdommen til andre organer:

a) mave: gastritis, især med højt syreindhold, kan også være ledsaget af diarré. Men som regel dette symptom føjes til smerte "i maven," halsbrand, bøvsen;

b) i bugspytkirtlen: akut pancreatitis synes meget stærke smerter i højre øvre kvadrant venstre, kan det girdled, ledsaget af opkastning, kvalme, abdominal udspiling; disse samme symptomer, men i en mindre alvorlig form, kendetegnet ved kronisk pancreatitis. Desuden i sygdomme i pancreas diarre vil være lige så rigelige grødet eller vandig afføring, som dårligt vaskes af toilettet, har en ubehagelig lugt, kan det være ledsaget af feber;

c) sygdomme i leveren og biliære system: nemlig galde ansvarlig for spaltning og fordøjelsen af fedt; hvis det er mindre eller ændret sammensætning, kan det se ud diarré. Men som regel, hvis der er smerter i højre øvre kvadrant, bitterhed i munden, diarré og disse symptomer er fremprovokeret af en fed, stegte fødevarer;

d) hvis symptomerne viste sig efter i operationen er fjernet galdeblæren, duodenum eller det andet afsnit af tarmen, kræver konsultation kirurgen at betjene.

Ligeledes kan diarré opstå som et symptom på diabetes, allergier, malabsorption af mad på grund af mangel på vitaminer (fx folinsyre). Årsagen til diarré kan være dysbiosis (det kan være mistanke om en person for nylig, op til en måned, idet antibiotika), men sådan en diarré ledsaget af smerte og temperatur bør ikke.

Undertiden diarré kan være et symptom på kirurgiske sygdomme, såsom blindtarmsbetændelse. Derefter, i første omgang tjener mavesmerter, symptomer på forgiftning (svaghed, kvalme, øget hjertefrekvens).

Hvad skal du tage, hvis du har diarré?

Ikke at tage noget, og tilkalde en ambulance og gå til undersøgelsen, hvis der er sådanne tegn:

- der er blod i afføringen eller opkast (ikke nødvendigvis skarlagen, skal du advare brun eller sort farve af eventuelle afføring);

- diarré mere end 10 gange om dagen i mennesker;

- du kan ikke sikre den normale genopfyldning af tabt væske, når den forlader afføring eller opkast;

- hvis der er en blanding af pus i afføringen, eller grøn;

- høj kropstemperatur;

- har alvorlig diarré, svaghed;

- diarré ledsaget af mavesmerter;

- diarré eller dukkede op i et lille barn eller en person med leversygdom, nyre, hjerte;

- undtagen diarré, var utilstrækkelige, aggressiv eller for kraftig døsighed;

- er blevet lidt urin.

Hvis disse tegn ikke har, og maven er blød, gør det ikke ondt at røre ved, du kan prøve for én dag til at gøre det:

- drik helbrede "aktivt kul", "Enterosgel", "White Coal" eller "Smecta" i dosering alder;

- drikke en stor mængde af usødet (for voksne) fluid. Beregningen er som følger: 40 ml / kg per dag, plus den mængde, som en person mister diarré og opkastning;

- 1,5 time efter du drikker et sorptionsmiddel, tage stoffet "Linex", "Enterozhermina" eller "Bifilakt";

- En halv time senere, drikke te med kiks, du kan spise et par skefulde ris grød, kogt i en bouillon uden smør;

- i en halv time (kun hvis du har feber, og mild svaghed) har en drink på en tablet "norfloxacin" og "nej-spa";

- fortsætte med at drikke væske;

- en time og en halv efter "Norfloxacin" drink tablet præparat "aktiverende trækul" eller "Enterosgel";

- fortsætte med at drikke væske.

Følg kost for hele den periode, diarré og mindst 7 dage efter den slutter. Til dette formål er det nødvendigt at fjerne den fede og stegte fødevarer, alle røgede, saltede, syltede fødevarer, alkohol, mayonnaise, friske grøntsager og frugter. Alle produkter skal være kogt, stuvet eller dampet, uden krydderier, på den anden eller tredje kød eller fisk bouillon. Fra salater med friske grøntsager undlade at stemme.

Drug "norfloxacin" drikke 2 gange om dagen (hver 12. time), sorbenter - 4-5 gange i de første par dage, så - tre gange bifidolaktobakterii - to gange om dagen. På den anden dag for at blive mærkbart lettet diarré ikke nødvendigvis stoppe, men den svaghed og kvalme skal trække sig tilbage. Det betyder, at du har ramt plet. Hvis ikke får nogen bedre, ringe til din læge, skal du ikke risikere dit helbred.

Men under alle omstændigheder, ikke drikker stoffet "loperamid" eller "Imodium", især hvis diarré er ledsaget af feber. Så du bare stoppe en forsvarsmekanisme, som er diarré, og infektion i blodet vælde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.