FormationUngdomsuddannelse og skoler

Befolkningen i Montenegro: antallet og etniske sammensætning

På det område af landet kun omkring 650 tusinde mennesker. Befolkningen i Montenegro - hovedsageligt slavere. Kun 43% af den samlede befolkning i staten definerer deres nationalitet som "montenegrinske". Serbere udgør 32% af befolkningen, og 8% (ifølge andre kilder, 13,7%) - bosniere. Montenegro den etniske sammensætning af en temmelig forskelligartet befolkning, er et opholdssted og for folk af andre nationaliteter. Russisk, Roma, albanere kroatisk et al. Udgør resten. Montenegros befolkning er i de fleste (ca. 85% af befolkningen) taler det serbiske sprog.

Aner til moderne montenegrinere

Med henvisning til historien om dette land, ved vi, at efterkommere af serbere er en stor del af befolkningen i denne stat. Under den tyrkiske invasion, der fandt sted i det 15. århundrede, serberne gik til bjergområder. Befolkningen i Montenegro efter århundreder genopfyldes af repræsentanter for andre nationaliteter. Således en separat gruppe med sin skik og tradition blev dannet. I slutningen af det 19. århundrede, efter den russisk-tyrkiske krig, befolkningen i Montenegro var kun omkring 150 tusind. Man. Indbyggerne i dette land i øjeblikket er en særskilt etnisk gruppe, der har en lang historie, kultur og mentalitet.

Arten af montenegrinere

Kampen for uafhængighed og frihed gennem århundreder har været til denne måde at leve af de mennesker. Måske på grund af, at befolkningen i Montenegro er kendetegnet ved høj vækst og en stærk konstitution. Heltemod, hengivenhed og mod - disse moralske værdier er meget vigtige for folk i dette land. De gik ind i en dyb livsfilosofi for folket. Og det heltemod af den lokale forståelse - evnen til at beskytte sig mod hinanden, mens modet - til at beskytte en anden mand fra sig selv. Så overveje beboerne i dette interessante land som Montenegro.

Befolkning, der i de seneste år har været støt stigende, stor pris på sin historie og skikke, hengiven traditioner. Montenegrinere er omgængelig og gæstfri. Særlige kendetegn for denne nation - og patriarkalsk kollektivisme. Og i dag mærkbar i den montenegrinske klan familien, samt vilje til enhver tid at komme til undsætning. Disse traditionelle funktioner, der ligger i de mennesker, og fastholder den dag i dag Montenegro.

Befolkning: religion

Befolkningen i dette land for det meste religiøse. Montenegrinere bekender meste ortodokse (ca. 75% af befolkningen). I dette land, er den ortodokse præster aktivitet ikke er begrænset til kirkens anliggender, men også i staten. Kirken og dens repræsentanter, så - det er en integreret del af befolkningen i Montenegro. I dette land, i henhold til historiske data, der var mange tilfælde, hvor de kendte ledere blev åndelige vejledere eller kommer fra præster.

Men takket være den tolerance over for religioner, der hersker i landet, ved siden af den ortodokse fredeligt sameksisterer i dag og islam, og katolicismen. Procenter af tilhængere af disse religioner er henholdsvis 18 og 4 procent. Den spirituelle sfære er officielt adskilt fra staten, men i forfatningen anførte, at den skal støtte økonomisk de gejstlige. Dette sker i dag i praksis i Montenegro.

officielle sprog

I Montenegro er det officielle sprog er serbisk. Ifølge folketællingen foretaget i 2003, er andelen af befolkningen (21,5%) sagde den montenegrinske modersmål. Imidlertid er det blevet i de seneste 1,5 århundreder næsten ikke kan skelnes fra den serbiske. Hertil kommer, eventuelle veletablerede moderne montenegrinske standarder er ikke tilgængelige. Som en officiel forfatning fastslår den serbiske sprog, dens latinske alfabet dialekt, som adskiller sig fra den traditionelle serbiske dybest set den måde på brevet transmitteret især udtale af lyde "e" og "f". Lige så brugt 2 typer af breve - kyrillisk og latin. I den kystnære del af staten er domineret af latin. I århundreder, den tilhørte Østrig-Ungarn og Italien. Men som afstanden fra kysten mod nord, på grænsen til Bosnien og Serbien, kyrillisk bruges mere og mere i et land som Montenegro.

Befolkning: nationalitet og sprog status

I de senere år, er det udført arbejdet om indførelse af skrevet og talt sprog Montenegro inden for rammerne af de traditionelle lingvistik. Selvfølgelig ganske lang og svært at finde et kompromis mellem repræsentanterne for de forskellige synspunkter i spørgsmålet om den officielle betegnelse udskiftning "montenegrinsk", "montenegrinsk." Erklæringen PEN Center på spørgsmålet sagde, at alle slaviske sprog, med undtagelse af Montenegro, har en national, etnisk navn. Fra synspunkt nationale interesser, såvel som fra synspunkt af videnskab, er der ingen - ingen politiske eller videnskabelige - grunde til at nægte dette sprog i sit navn. Bosnierne, der bor i et land som Montenegro (befolkning, hvilket er omkring 13,7% af den samlede befolkning i landet) taler et sprog, der ligner serbisk, men med en betydelig forekomst af tyrkiske ord. Efter midten af 90'erne i sidste århundrede Bosnien-Hercegovina opnåede uafhængighed, sproget begyndte at blive kaldt officielt bosnisk. Montenegrinske kroatisk (1,1%) i kroatisk sige, at udtale Montenegros tæt på, men har betydelige leksikalske og grammatiske forskelle. Albanere (7,1% af befolkningen) lever hovedsageligt i den sydlige del af Montenegro, taler albansk. Den bruges på det område af Ulcinj samfund som et andet officielt sprog. Således du se, at mange nationaliteter lever i et land som Montenegro. Befolkning, hvis nationalitet - Montenegro har officielt sit eget sprog. I mellemtiden er dens andel er omkring 43%.

Uddannelse i Montenegro

Næsten halvdelen af befolkningen i landet var stadig i det tidlige 20. århundrede analfabeter. Obligatorisk for alle i skolerne har ført til et fald i niveauet. I dag er analfabeter af beboerne i Montenegro er en af de højeste blandt de lande i Balkan-halvøen , og det er omkring 98%. Næsten hver, selv de mest fjerntliggende landsby der er skoler, der har en karakter på 2. Ungdomsuddannelse er opdelt i nedre og øvre trin. På det område af i dag, er velrenommerede universiteter, blandt hvilke der er 7 universiteter. I byerne Nis, Podgorica, Krauguevatse, Novi Sad og Pristina er placeret højere uddannelsesinstitutioner i landet.

Årlig befolkningstilvækst

Demografisk, det sikkert land Montenegro. Sammensætningen af befolkningen har været støt tilføje nye beboere, med moderat vækst. Han er omkring 3,5% om året. Indbyggerne i denne lands ære familiebånd. De blindt adlyder og i dag uskrevne love, som beskytter enhed og renhed af naturen.

levealder

I Montenegro den kvindelige befolkning bor i et gennemsnit på 76 år, og mænd - op til 72. I dette land meget veludviklet sundhedssystem, men i Montenegro lægehjælp er fuldt indbetalt. Den vigtigste årsag til død af indbyggere i denne stat - ryge. Omkring 32% af antallet af rygere i Montenegro.

Skikke og traditioner for indbyggerne i Montenegro, interessante fakta om indbyggerne i dette land

Indbyggerne i dette land - indbydende, gæstfri og venlige mennesker. På trods af at de elsker at forhandle, som regel, montenegrinerne ikke snydt og giver ikke lette vægt købere. De udgør grundlaget for samfundets klaner, der er relevante for både territoriale og stammeledere tilhørsforhold til. Klaner er opdelt, til gengæld, at det broderskab. I de seneste kombinerede kun blodsbeslægtede.

Montenegrinere, ligesom alle andre mennesker, er ikke ligeglade med ferien. Befolkningen i dette land elsker at danse og synge. Og den dag i dag traditionen i live i Montenegro oro (montenegrinske danse). Essensen af det er dette: at gå til cirklen, som består af mænd og kvinder. En af deltagerne går til midten af cirklen og skildrer en ørn flyvende, og resten synge på dette tidspunkt. Dancing derefter nødt til at ændre hinanden, og nogle gange de danner det andet lag, når klatring på skuldrene af hinanden (hele afhænger af stemningen af deltagerne).

Hvis du vil Montenegro, kan du være interesseret i, og andre fakta om indbyggerne i dette land. For eksempel bør de ikke være forhastet, da montenegrinere bruges til den målte og roligt tempo i livet. Montenegro - et land, hvis befolkning er præget af træghed, fordi dens indbyggere meste bor i landsbyerne og kan ikke se nogen mening i en fart. I denne tilstand, er der et forbud mod fotografier af bestemte genstande (militær, havne, energi faciliteter). Specialtegn, som viser krydsede-kamera, peg på det. Hvis nogen fra montenegrinerne vil invitere dig til at besøge, er det bydende nødvendigt at tage med nogen gave, fordi ikke accepteret at gå tomhændet til gæsterne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.