Nyheder og SamfundNatur

Ferskvand

Vand - grundlaget for driften af alle økosystemer på planeten. Mange lande har en akut mangel på rent ferskvand i dag. Ifølge erklæringen af FN-eksperter, at 1/6 af befolkningen har adgang til rent drikkevand er begrænset og til 1/3 af begrænset adgang selv til processen vand, der anvendes i hjemmet - det vand, som ikke kan betragtes som drikkevand.

Hvad forårsagede problemet med frisk vand?

For det første - befolkningstilvækst. Hvert år er antallet af mennesker i verden stiger med omkring 85 Mill., Som derfor øger forbruget af vand.

I eksponentielt voksende og forurening af forskellige former for affald, herunder - spildevand. Allerede i dette århundrede verden har brug for væsentligt større end reserverne af frisk vand.

Den globale opvarmning forårsager gletschere til at smelte hurtigere, at holde de to tredjedele af alle friske vandreserver. I Alperne, for eksempel, er gletsjere miste op til 1% om året. Det viser sig, at tabet af hvert 10. år - 10% hvert 20. år - 20%. Det betyder, at ved udgangen af dette århundrede allerede på isen, måske der vil være noget. Det samme er tilfældet i Peru, Ecuador, Bolivia. Desuden dobbelt så accelereret gletscherne smelter i Alaska.

Plus, vil den accelererede smeltning af is i Arktis og at uundgåeligt føre til stigende vandstand. Det betyder, at i de næste 20-30 år, kan vandet være London, Berlin, Paris, New York, St. Petersburg, og andre byer.

Ifølge de klassificerede tidligere godkendt af Pentagon analytikere, vil klimaforandringer i den nærmeste fremtid forårsage store oversvømmelser vil føre til en global katastrofe. Om konsekvenserne af ikke svært at gætte: at begynde en alvorlig militær konflikt. Drikkevand bliver et strategisk objekt nummer 1. Dens reserver vil falde så meget, at de fleste regeringer vil blive tvunget til at beskytte deres ressourcer ved at anvende våben og masseødelæggelsesvåben. Krigen for besiddelse af kilder til ferskvand kunne starte rundt om i verden. Den nuværende situation rapporten forfattere sidestilles med, hvad der sker omkring 8.000 år siden, fejlslagen høst, hungersnød, epidemier, masse migration, den hårde krig.

Frisk vand i Rusland er en tredjedel af de samlede reserver verdens. Det viser sig, at Rusland bliver automatisk det vigtigste mål for angreb, potentiel lokke til de fleste lande.

At kun er Bajkalsøen! Dette er - rent ferskvand, hvis volumen er lig med mængden af de fem store søer i Nordamerika, og som udgør 23.000 kubikmeter. km! Dette er 20% af den samlede mængde af ferskvand af planeten. Baykal har nogen analoger.

Faktisk har frisk vand blevet en strategisk handelsvare nu. Vi er ikke overraskede over plastflaske med almindeligt vand, butikkerne, selvom 20 år siden på det område af CIS (tidligere Sovjetunionen) er en sjældenhed. Hvert år er det solgt mere end 100 milliarder liter vand, overskuddet fra salget - de fantastiske :. billioner dollars årligt (og det handler om). Det er omkring halvdelen af indkomsten for olieselskaberne. Alt går til det faktum, at virksomheden er bygget på rent vand (uden anførselstegn, i bogstavelig forstand), vil være den mest rentable. Det kan være, at rent ferskvand vil blive mangel selv for vores børn ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.