Nyheder og SamfundNatur

Woolly Mammoth: beskrivelse, adfærd, distribution og udryddelse

I den verdensberømte spil World of Warcraft har nogle artefakt kaldet "den tøjlerne uldne mammut." Dens ejer kan tilkalde for at hjælpe det enorme dyr med tyk pels og skarpe stødtænder. Man behøver blot sit udseende kaster fjender i rædsel og allierede styrker til at skælve af fryd. Men det mest slående er, at prototypen af den frygtindgydende bæst blev meget virkelige væsen, fanget begyndelsen af menneskeheden.

Gæster fra en fjern fortid

Langhårede mammut er en nær slægtning til moderne elefanter. Men tror ikke, at disse kæmper var de direkte forfædre til de afrikanske giganter. Nej, faktisk de simpelthen har en fælles forfader. I fremtiden er denne gren opdelt i to helt forskellige arter. Især på grund af deres forskelle og elefanterne var i stand til at overleve, forlader sin frænde langt bagefter.

Med hensyn til den uldne mammut, denne form dukkede omkring 200-300 tusind. År siden. Ifølge undersøgelser foretaget af palæontologer, deres hjemland var Sibirien. Derfor er de fleste fund, der afslører sandheden om deres liv, er der foretaget i denne barske kant. Men på det tidspunkt, klimaet her var ikke koldt, og mild, moderat.

Hvordan kan du vurdere, om en person lange døde?

Uldne mammutter uddøde for lang tid siden. For at være mere præcis, den sidste repræsentant for denne art døde omkring 4 tusind. År siden. Det er ikke overraskende, at mange mennesker er skeptiske, at forskerne præsentere dem med en detaljeret beskrivelse af dyret, samt afsløre funktionerne i sin adfærd. Efter alt, kan som blive bedømt på det stof, som ikke er i verden i mere end 4 tusind. År?

Tja, sandheden er, at videnskabsmanden gør en videnskab som palæontologi. Det giver dem mulighed for at se langt ind i fortiden, kun baseret på resterne af dyr. Med hensyn til den uldne mammut, de tilsvarende paleontological fund i det arsenal af forskerne meget. Desuden er nogle af dem meget velbevaret.

For eksempel blev for nylig i Taimyr fundet langhårede mammut frosset i en blok af is. Ifølge forskerne, han lå der i mindst 30 tusind. År. På grund af is slagtekroppen af et dyr ikke nedbrudt, og derfor palaeontologer få en ideel prøver blødt væv, uld og endda ufordøjede maveindhold. videnskab havde således mulighed for at stort set afsløre alle hemmelighederne af de uddøde giganter.

Woolly Mammoth: beskrivelse

Mange er mammutter som giganter, ligesom de mørke bjerge, der rejser på snedækkede sletter. Faktisk er dyret ikke har en sådan imponerende størrelse og kun lidt højere end nutidens elefanter. For eksempel er den største uldne mammut, fundet manden havde en vækst på omkring 4 meter.

I gennemsnit disse dyr nåede 2-2,5 meter i højden, der er ikke så meget. Meget mere vigtigt er, at de pårørende til elefanten vejede meget mere end han gjorde. At dømme efter strukturen i deres knogler, kan voksne nå en vægt på 6-8 tons. Disse parametre har været på grund af det faktum, at mammutter havde store reserver af spæk, som er gemt dem frysning koldt.

En anden vigtig forskel af denne art har været tyk pels, der dækker hele kroppen af dyret. Dens længde varieres hele året, tillader dyret at tilpasse sig den omgivende temperatur. Men selv om sommeren er det klumper hængende fra siderne af mammut og nogle gange når 90 cm i længden. Som for farve, så er dette bæst havde en mørk brun og til tider sort hår.

Det er interessant, at i modsætning elefanter, den uldne mammut havde små ører. Det betyder, at de moderne repræsentanter for denne gruppe har fået den gave af udviklingen efter udryddelsen af deres pårørende. , Mammut kuffert var også af medium størrelse, som syntes ganske underdimensioneret på baggrund af store buede stødtænder.

Fordeling af mammutter

Som nævnt tidligere, fødestedet for den langhårede mammut er Sibirien. Men snart drevet af gletschere, de vandrede inde i landet. På grund af dette den slags betaget meget af Eurasien og flyttede til Nordamerika.

Rester af mammutter findes også i Kina, Spanien og Mexico. Dette antyder, at en streng vinter har nået selv disse tilsyneladende varme områder. forskere mener dog, at der er elefanter familie boede en relativt kort tid, da varmen er kommet tilbage igen kørte dem til deres hjemlande.

Funktioner af adfærd uldne mammut

I dag, forskere mener, at moderne elefanter er i stand til at hjælpe dem med at løse mysteriet om den adfærd mammutter. Efter alt, på trods af at disse to arter har en masse forskelle, men de nedstammer fra en fælles forfader. Derfor deres vaner og livsstil er ens i mange henseender, fordi deres rødder strække dybt ind i evolutionære træ.

Så hvad er bemærkelsesværdigt uldne mammut? Opførslen af dette dyr, for at være ærlig, kan forklares i nogle få sætninger. For det første, dens hovedformål var maden. På grund af deres størrelse, han havde konstant søge fødekilder, og derfor sjældent opholdt sig i ét sted. For det andet, inden pakken var der en stiv hierarki baseret på matriarkat. Desuden ofte mammut gruppe bestod kun af børn og kvinder, mens mænd foretrak en ensom livsstil.

En anden interessant hypotese har forskerne fremsat, baseret på dyrets morfologi. Alle mammutter var relativt korte kufferter, derfor kunne de ikke få deres mad i høje træer. Derfor er det sandsynligt, at disse dyr for det meste er beboede stepper og enge og kun lejlighedsvis gik til skoven. Af den måde, er denne hypotese bekræftes af indholdet af de maver mammutter, har forskerne fundet, at blandt de store gletschere af Sibirien.

Naturlige fjender af mammut

I lang tid mammutter levede, ikke at vide frygt som ærefrygt besad dimensioner, afskrækket alle små rovdyr. Imidlertid har strenge vintre ført til, at dyr er mere blodtørstig og frygtløs. Og den farligste i de dage var de ulve, fordi deres bytte, de angreb en organiseret flok. Men selv de turde ikke at haste til det store spil, og endnu sultne rovdyr jagede omstrejfende fra unge flokke.

Men langt mere frygtelig jæger var en mand. Begavet med intelligens, han var i stand til at besejre enhver fjende, herunder sådanne store. En stor lagre af kød og fedt gjort vores forfædre mere og oftere angribe disse fredelige dyr.

Årsagerne til forsvinden af mammutter

Udryddelsen af den uldne mammut - et emne diskuteret i flere år, eller endda årtier. Adskillige hypoteser fremsat - fra de globale temperaturændringer af menneskeskabte faktorer. Da dyrene blev dræbt for hurtigt, forskerne trukket tilbage alle de teorier relateret til gradvis klimaændringer eller folkemord på den del af mennesket. Mest sandsynligt, er årsagen til forsvinden af denne art blevet udbredt sygdom forårsaget af mangel på calcium i kosten af dyr (dette fremgår af resultaterne af palæontologer). Ligesom dette kunne ske på grund af det faktum, at grundvandsstanden er faldet drastisk, og de er ophørt med at bringe til overfladen den rigtige mængde af mineraler. Men der er også fortaler for en anden version, hvorefter Giants ødelagt magtfulde katastrofe - en skarp køling som følge af forskydning af jordskorpen.

Som et resultat, næsten alle de mammutter uddøde omkring 10 tusind. År siden. Undtagelsen var en lille bestand af dyr, der lever på Wrangeløen. Der levede de et par tusinde år længere end deres kolleger. Men begrænsningerne i det område, førte til, at dyret genpulje er fuldstændig udtømt på grund af de nært beslægtede kommunikation,.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.