Nyheder og SamfundNatur

Hvilke sorter af ahorn er mest almindelige?

Maple - Tree af stor skønhed, især i efteråret på tidspunkter, hvor dets krone hældes alle nuancer af gul og rød. Farvepaletten er meget forskelligartet, er der findes farver som gul, gylden gul, orange, brun, rød, lilla, oliven, citron, appelsin-rød.

I forskellige dele af verden, er der ahorn sorter, der er meget forskellige krone form af blade, frugt form og andre funktioner, men tilhører den samme slægt - ahorn (Acer L.), er der omkring 160 arter. Tidligere Maples Maple hører til familien, er vi nu placeret i familien Sapindaceae (Sapindaceae).

Hvordan til at bestemme, hvilken type ahorn

Ahorn arter kan skelnes ved formen af bladene. Maple kristtorn har de velkendte konturer - fem knive, til en ahorn på tre til fem, ved en ahorn krøllet sker til ni, ahorn Manchurian har på tre blad stilk. Maple frugter er også forskellige. Dvukrylatki udad strekozinyh have form af vinger, som i forskellige arter fra forskellige vinkler: ved maple melkolistogo - en lige, lys ahorn i en stump vinkel, medens ahorn felt skovlhjul er anbragt i en lige linje.

Hvordan og hvor man kan dyrke ahorn

Normalt maples - en træ vokser i højden fra 10 til 40 m, men der er også arter liljer ahorn. Sådanne buske fra stammen base af flere grene afviger, undertiden nå ti meter højde. Velkendte ahorn træer - løvfældende, stedsegrønne men der er typer af ahorn indfødte til det sydlige Asien og Middelhavsområdet.

De mest komplette alle sorter af ahorn præsenteres i de bjergrige områder i Østasien. Forskere peger på, at det er her, det begyndte at flytte. Maples vokser i Europa, Nord- og Mellemamerika, Sydasien, Nordafrika. Interessant nok i Australien og Sydamerika, disse træer ikke forekomme.

Maples i Rusland

I Rusland, ahorn dukkede et par århundreder siden, og var den første sten ahorn kristtorn, som blev plantet i klostret haver og boyars. Lidt senere, i en grøn kultur begyndte at bruge andre typer af ahorn - Tatar, Manchu, Box Elder. Nu det store Rusland vokser 20 arter af ahorn, er de mest almindelige Tatarian ahorn, ahorn Hvid (psevdoplatanovy), felt ahorn, ahorn, kristtorn (platanolisty).

Ahorn Holly er mest udbredt. Det er et højt træ (op til 28 m), der har en tæt kugleformet krone. Hos unge træer barken er glat, grå-brun farve, i sidste ende bliver næsten sort og dækket med langsgående revner.

Ahorn felt når en højde på 15 m, har en cylinder med en brunlig cortex og tætte sfæriske krone. Den tåler klipning, så undertiden bruges til hække, men oftere for gruppe og individuelle beplantninger.

Tatarian ahorn - et lille træ med en glat, næsten sort bark. Det har elegant udseende, ikke kun i efteråret, men i sommeren, når det modner talrige pink-røde frugter, dragefisk.

Ahorn hvid (som også kaldes morbærfigentræ) kan nå en højde på 35 m. Det har en bred kuplet krone,. Barken på unge træer er hvid, med alderen bliver mørkere og eksfolierer. Træet der anvendes til fremstilling af musikinstrumenter, til produktion og dekorative finer møbler.

Som anvendt ahorn

I gamle Rusland i foråret ahorn modtaget ahorn saft og kog sirup. Nu er en lignende metode ekstrakt af birkesaft, men ahorn saft glemt. I Canada, Maple almindeligt anvendt til at producere en ahornsirup og yderligere produktion i industriel sukker. Kind of ahorn anvendes til disse formål, og kaldes - ahornsukker, et stykke, der er afbildet på flag Canada.

Til træ brugt ahorn arter, der vokser i området. For eksempel, i Nordamerika, dette ahorn sukker, i de europæiske lande - hvid ahorn.

Maples i Japan

Den japanske ahorn især er æres som et symbol på storhed og evighed. Det er ofte bruges til at skabe en bonsai. Især dyrkede palmate ahorn. Vist mange af hans have former, udmærker sig ved de mange forskellige farver af blade og elegance af deres form. Disse ahorn stande kan sammenlignes med de mest levende blomsterarrangementer.

Billedet viser en ahorn følgende sorter:

  • Foto 1 - felt ahorn blade;
  • Foto 2 ahorn blade hvidt;
  • tilgængeligt 3- ahorn vinsten
  • Foto 4 - ahorn sukker;
  • Foto 5 - japansk ahorn.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.