Nyheder og SamfundNatur

Biologiske ressourcer i Barentshavet: karakteristika, funktioner og beskrivelser

Barentshavet er beliggende i de kystnære dele af Ishavet og vasker Norge og Rusland. Dens navn det modtog i 1853 af Willem Barents, der var hollandsk navigator. Studiet af denne vandområde begyndte i 1821, men den første komplette karakterisering bestod kun i begyndelsen af det tyvende århundrede. Men det særlige ved det, og hvad er de biologiske ressourcer Barentshavet?

geografisk placering

Som nævnt tidligere, Barentshavet - en forstad til den mindste hav i verden, hvorfra det er adskilt ø (Spitsbergen, Vaigach, Franz Josefs Land, Novaja Semlja og Bjørn). Desuden er det omgivet af to have - Det Hvide og Kara. Southwest Waterfront stærkt indrykket, har mange høje klipper og bugter Fjord, hvoraf den højeste anses Varangian, Porsangerfjord, Kola og Motovsky. Men mod øst situationen varierer meget: kysten bliver lavere og lidt indrykket. Lavvandede bugter, den største af dem - Khaipudyrskaya, tjekkisk og Pechora læbe. Barentshavet er ikke meget rig på øen. Den største er øen Kolguev.

hydrologi

Vandressourcer i Barentshavet er konstant genopfyldes af to store floder - er indigo og Pechora. Vandet i havet, nemlig dens overflade er konstant i bevægelse. Det flyder i en cirkel mod uret. I den centrale del af havet, opdagede forskerne et system af strømme. Ændringer i disse forstyrrelser kan finde sted under indflydelse af vandudveksling med andre have, og af ændringer i vindretningen. Den største indflydelse på den kystnære del er støbning-tidevandsstrømme. Balance i Barentshavet og understøttes gennem vandet i det omkringliggende hav. Den samlede mængde vand, der overføres mellem et år, svarende til ¼ den samlede væske i dette reservoir.

geologiske data

Barentshavet ligger på kontinentalsoklen. Adskiller den fra lignende reservoirer, der er helt almindelige i dybden af 300-400 meter, men den gennemsnitlige betragtes - 222 m, og den maksimale - 600 m bund af landskabet er varieret :. Her kan du se sletten (Central Plateau) og depression (Central, maksimal dybde - 386 m) og forhøjninger (Perseus maksimal dybde - 63 m), og truget (West, 600 m i dybden, og Franz-Victoria - 430 m). Dæk bunden i den sydlige del af overvejende sandede, lejlighedsvis kan du finde grus og småsten. I de nordlige og centrale dele af den fælles mudder og sand. I alle retninger, og der er en blanding af affald, fordi der er fælles gamle glaciale aflejringer.

vejr

Klimaet i dette område er påvirket af to modsat i temperaturforhold af havet - Atlanterhavet og Arktis. Ofte alternative varme cykloner strømmer kold luft, hvilket fører til ustabilitet af vejr. Det forklarer også, at uvejret er ikke ualmindelige her. Den gennemsnitlige temperatur er meget forskellig i forskellige dele af havet, for eksempel i februar i nord det kan falde til -25, og i den sydvestlige bare være -4 grader. Den samme situation opstår i august - i nord - 0-1 grader, i den sydøstlige del - op til 10. Vejret er næsten altid overskyet, kan solen komme ud kun sjældent, og da kun i et par timer. Dette klima er en konsekvens af de høje iciness Barents. Kun den sydvestlige del af den stadigt travle sne blokke. I april frysning toppe, nemlig 75% af reservoiret besat af drivis.

Biologiske ressourcer i Barentshavet

Den mangfoldighed af flora og fauna i denne reservoir er meget stort, alt dette giver liv til benthos og plankton. Benthos - de mindste organismer, der lever i sandet på havbunden. Dette omfatter både dyr og planter. Ved zoobenthos omfatter søstjerner, rokker, muslinger, krabber, østers og andre. Ved bundvegetation omfatter en bred vifte af alger, der har tilpasset til at leve uden sollys. Plankton - en række små organismer, der svæver frit i vandet og ikke er i stand til at vise i det mindste nogle strømningsmodstand. Dette omfatter bakterier, små arter af tang, skaldyr, fiskelarver og hvirvelløse dyr. Plant ressourcer Barentshavet generelt er meget dårlig, da det er placeret i den nordlige Arktis. Sjældne eller truede arter findes ikke. Makroalger flerhed af former (194) bor på kysten Murmansk. Forskere har opdaget her 75 rød, 39 grøn og 80 underarter af brunt.

marine liv

Fisk af ressourcer Barentshavet er store nok. Derfor er der er veludviklet fiskeri. Selvom forskere har talt 114 arter, men det vigtigste i forhold til fiskeriet betragtes 20 af dem. Denne sild, kuller, havkat, helleflynder, torsk, rødfisk, skrubbe, og andre, men disse fisk udgør 80% af den samlede fangst af de lokale "jægerne". For at gyde, de går til Norges kyst, og er vokset yngel svømme i havet rum. Arktiske fisk og genopbygge de naturlige ressourcer i Barentshavet. Denne safran torsk, sild malopozvonochnaya polar skrubbe, Grønland hellefisk, polar haj og smelt. Men den særlige værdi, de er ikke fiskeri.

Pattedyr og fugle

Biologiske ressourcer Barentshavet og svulme pattedyr. De er inddelt i tre grupper: Sæler, hvaler og byttedyr. Førstnævnte omfatter grønlandssæl eller grønlandssæl, hav hare, hvalros ringsæl, osv Til den anden - .. Beluga, Belobokov delfin plukket, harpe hval spækhugger, etc. Ved den tredje -. En isbjørn der i russisk opført i røde bog. Ressourcer i Barentshavet blandt pattedyr interessant for fiskeri, nemlig at fange sæler. Coast af reservoiret er fyldt med fuglekolonier, det vil sige store koloniale nesting. Her kan du finde te, ride, lomvie og tejst.

økologi

ressourcer Barentshavet og miljøproblemer ganske tæt forbundet, da overdreven menneskelig indgriben i miljøet altid medføre negative konsekvenser. Miljøfolk mener, at dette sted er enestående, fordi en sådan klar havet omkring Europa mere, og du vil ikke finde. Men der er stadig en ganske stort problem - krybskytteri. Overfiskeri fører til forsvinden af arter og forstyrrelse af den universelle balance. Norge og Rusland har skarpt undertrykke en overtrædelse af de love, der giver resultater. En anden af Barentshavet er et væld af olie og naturgas. Og ikke drage fordel af dette kunne ikke folk. Derfor ganske ofte er der emissioner af "sorte guld" i vandmasserne, som er meget skadelig virkning på alle dyr.

Også unikke er landskabet af havet. Derfor Den Internationale Fond for Nature advarede, at den mindste fejl under produktion eller transport af fossile brændstoffer kan føre til miljøkatastrofe. Hvis der er sådanne problemer, vil selv for 30 år med hårdt arbejde ikke være muligt helt at fjerne alle de konsekvenser. Efter alt, er situationen forværres af det faktum, at lave temperaturer ikke tillader bakterier at formere, hvilket betyder, at naturlige rengøring mekanisme simpelthen ikke virker. Det er noget værd at tænke over.

Således i Barentshavet - et unikt vandområde, som skal beskyttes. Dette sted er rig på fisk og naturressourcer, samt andre naturressourcer, som giver det endnu større betydning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.