Nyheder og SamfundNatur

Mange års forglemmigej - Siberian Bruner

Bruner Sibirisk - en staude forår plante familie Boraginaceae, foretrækker fugtige skov lysninger og fyrreskove. Den fik sit navn til ære for Samuel Brunner, en schweizisk rejsende og botaniker af det tidlige 19. århundrede, opdageren af blomsten. I modsætning til sin fætter - Brunner macrophylla, der vokser kun i Kaukasus, og tyskerne tilnavnet "glemme-mig-kaukasisk", Bruner fundet i den sibiriske Krasnoyarsk regionen (vestlige og østlige Sayan-bjergene), Tomsk-regionen (Altai) og nordøstlige Tuva. Denne fordringsløs plante er blevet en favorit af gartnere som nemt og fast får på fugtige skyggefulde områder og ikke kræver særlig pleje. På grund af storstilet skovrydning og grave op planter til pynt avl Sibirisk Bruner - truede arter anført på den Røde Bog Rusland.

beskrivelse

Bruner - urt med lange og tykke (op til 1 cm), i det væsentlige vandret rhizom. Smukke store mørkegrønne rynkede blade i form af hjerter lange stilke ikke danner en separat busk, og hele klump, hvorfra stiger enkelt blomsterstængler længde fra 60 til 80 centimeter. Blomster Bruner mørkeblå med en hvid øje, meget lig de forglemmigej. Små til polsanti en meter i diameter, opsamles i en kompleks paniculate blomsterstand. Deres blomstring varer en måned, fra maj til midten af juni. Efter anlægget opløbet, frugter vises på det i form af nødder.

Dyrkning i haverne

Denne blomst er en vidunderlig dekoration af haven. Bruner sibiriske - holdbar vinterhårdfør plante, der kan leve sammen på den nordlige side af huset, hvor der som regel lidt sol, og jorden fugtes flyder regnvand tagene. I varmt og tørt vejr kræver rigelig vanding. På trods af, at denne plante skygge-elskende, hvis det er præprandial ikke får solen, vil det blive udvidet og vil miste deres appel, dekorative. Hvis det er plantet på solsiden, er det nødvendigt at give konstant våd jord og luft, hvilket kun er muligt ved bredden af en lille af reservoiret. Bruner sibiriske tørrer hurtigt efter blomstring; dens blade, i modsætning til blade Bruner kaukasisk, dækket med brune pletter og mister deres appel, så dyrkning af planter i haven i begyndelsen af juli er de bedste klip. I midten af sommeren, begyndelsen af en ny vækst af blade, der vil holde op til frosten. Ud over vanding og skæring, er anlægget ikke kræver særlig pleje, mere - over-gødet jord kan bryde hans sæson. Da blomst rodsystem er meget kraftfuld, snoet, er der ingen vækst af ukrudt, så det kræver ikke lugning. Formeret Bruner sibiriske sår frø eller ved at dividere Bush ved at skære rhizomet, der er bedst i efteråret, når planten er "hvile". I hvert fald er det ikke anbefales at omplante en blomst i foråret. Hver adskilt bush fornyelse bør være et levende nyre.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.