LovStat og lov

Federal lov "om politiet": den beskrivelse, vedtagelsen og gennemførelsen af

Russisk politi blev politiet ikke så længe siden. Hvad har ændret sig siden da, da den føderale lov "om politiet" blev vedtaget? For at besvare dette spørgsmål, er det nødvendigt at se på selve forordningen.

Når den føderale lov "om politiet" blev vedtaget?

Regningen trådte i kraft i 2011, der erstatter bekendtgørelsen af RSFSR "På Politi" af 1991. Diskussion af projektet begyndte i 2010. Initiativtager indførelse af nye elementer i det indre, Dmitry Medvedev. Den normative Loven blev offentliggjort på internettet, der samler mere end 20 tusind. Kommentarer. Nogle af dem er taget højde for i fremtiden at arbejde med teksten til den kommende regningen.

I 2010 foreslog formanden at omdøbe det russiske politi til politiet. Omkring forslaget var at gå en masse kritik. Fortalere følte, at udtrykket "politi" er forbundet med professionalisme, effektivitet og kvalitet i arbejdet. omdøbe modstandere talte om begrebet en negativ sammenhæng, som angiveligt refererer til de tider af Den Store Fædrelandskrig.

52% af respondenterne i meningsmålingerne FOM, reagerede på projektet gør ingen forskel, 33% anses for uønsket projekt, og kun 11% gik ind for omdøbning.

juridisk fundament

Føderale lov "On politiet", nemlig hans første artikel fastslår de punkter angående brugen politiet. Loven fastslår, at retten betragtede de ansatte, der skal beskytte de friheder og rettigheder, samt liv og sundhed russiske borgere. De vigtigste funktioner i politiet er at beskytte den offentlige orden og bekæmpelse af kriminalitet.

Områder med politiets arbejde, i henhold til artikel 2 i den pågældende lov er at beskytte samfundet og den enkelte, forebyggelse af forbrydelser og forbrydelser, ønskede enkeltpersoner, retshåndhævelse og sikkerhed, samt kontrol med overholdelsen af lovgivningen på området for detektiv.

Føderale lov "On politiet", nemlig sin tredje artikel regulerer det juridiske grundlag for politiets indsats. Her bør vi nævne, først og fremmest den russiske forfatning, individuelle internationale love for regeringen og nogle føderale love.

På principperne om aktivitet

De grundlæggende principper for driften af politiet stadig værner føderale lov "om politiet". Navnlig artikel 5 i lov taler om respekt og overholdelse af menneskerettighederne og de borgerlige rettigheder i Rusland. Politiet bør kraftigt bidrage til udviklingen og driften af kvaliteten af dette princip. Det næste princip - retsstatsprincippet. Så bør politiet kvalitativt udføre deres opgaver kun i fuld overensstemmelse med lovgivningen i Den Russiske Føderation. Syvende artikel taler om upartiskhed politiet. Politiet skal kæmpe for de rettigheder og friheder for borgere, uanset køn, nationalitet, race, religion, eller andre karakteristiske elementer.

Åbenhed og offentlighed - et andet vigtigt princip, som etablerer loven (artikel 8). Aktiviteterne i politiet skal være synlig for absolut enhver borger i Den Russiske Føderation. Endelig indeholder artikel 9 og 10 siger om tillid og støtte fra borgerne, samt på interaktion og samarbejde. Uden disse principper, aktiviteter politiet ville simpelthen ikke være muligt.

pligter politiet

Pligter politiet etablerer artikel 12 i lovforslaget er under overvejelse. Så de grundlæggende funktioner i sikkerhedsstyrkerne er følgende:

 • accept og registrering af meddelelser og opgørelser over russiske borgere om de rettigheder og friheder overtrædelser;
 • øjeblikkelig ankomst på scenen af de forbrydelser og lovovertrædelser;

 • førstehjælp til ofre for forbrydelser og lovovertrædelser;
 • identificere årsagerne til kriminalitet;
 • den offentlige sikkerhed, kontrol af den offentlige orden;
 • tilvejebringelse af offentlige arrangementer (demonstrationer, blokader, marcher, etc ...);
 • vedtagelse af kvalitetsmål for at redde folk i nødsituationer;
 • straffesager, ledende henvendelser;
 • udførelse af efterforskning og operative aktiviteter;
 • identifikation af enkeltpersoner, og mere.

Federal lov "om politiet" etablerer et tilstrækkeligt stort antal opgaver for medlemmer af denne struktur.

rettigheder officerer

denne struktur styrker rettighederne i artikel 13 i den føderale lov "om politiet". Til udførelsen af sine opgaver, politiet forudsat følgende rettigheder:

 • kræve ophør af ulovlige handlinger af enkeltpersoner;
 • kontrollere de dokumenter og certifikater for borgere i den person, hvis der er tegn giver anledning til mistanke om visse personer for lovovertrædelser eller forbrydelser;
 • forårsage den enkelte at politiet embedsmænd eller almindelige borgere under efterforskning straffesager såsom;

 • besøge forskellige organisationer og foreninger i efterforskningen af sager om kriminel eller administrativ art;
 • kræver, at folk til at forlade stedet for overtrædelsen eller lovovertrædelser;
 • udarbejde rapporter, indsamle beviser, at foretage operative-søgning foranstaltninger;
 • levere enkeltpersoner til politistationen;
 • at anmode om undersøgelse af de skriftlige anmodninger, og meget mere.

Loven "On Politi" etablerer et tilstrækkeligt stort antal politifolk rettigheder. De vigtigste typer af rettigheder blev identificeret ovenfor.

Om anvendelse af fysisk magt

Hvad betyder den føderale lov for Den Russiske Føderation (№3 FZ) "On politiet" om brugen af fysisk magt af medarbejderne? Ifølge denne normativ retsakt, politiet har ret til at anvende vold i visse undtagelsestilfælde. I en politibetjent bærer en række særlige midler, som det er i stand til at bruge fysisk magt.

Hver officer skal uddannes til at ejer forsvarsmidler, og også at få bevis for faglig kompetence (af revisionen). Ifølge lovforslaget, kan politiet ikke holdes ansvarlig for at forårsage skade på borgere og organisationer i brugen af fysisk magt. Men overskuddet af sine beføjelser ved politiet indebærer ansvar etableret af lovgivningen i Den Russiske Føderation.

Om en politibetjent

Som føderale lovgivning (№3 FZ) "On Politi" beskriver sig selv en politibetjent? Hjælp svar, at artikel 25 har fokus på den normative handling. , Ifølge loven, en politibetjent er således en borger i Den Russiske Føderation, udføre opgaver i de interne anliggender organer på den foreskrevne måde. Findes på en politibetjent skal have en særlig rang, der bekræfter hans status.

en politibetjent, i henhold til dette lovforslag, til rådighed for den føderale udøvende organ. Det udfører funktioner og udøver rettighederne i henhold til en særlig jobbeskrivelse. En politibetjent skal have et særligt certifikat, badge, badge, ensartet og pistol. Hver politibetjent er underlagt obligatorisk fingeraftryk registrering (fingeraftryk).

på garantier

Føderale lov "On politiet" (grundlov ændret den 03/07/16) fastsætter de grundlæggende sociale garantier til hver politibetjent. Det er her, der skiller sig ud?

Den første og måske den vigtigste sociale garanti politibetjent kommer til løn. Hver politibetjent skal have en tidssvarende løn, at være et middel til økonomisk sikkerhed og et incitament til at fortsætte udførelsen. Materiale sikkerhed politibetjent er underlagt russisk lov.

Følgende Garantien dækker social forsikring betalinger til politifolk. Således er død af en politibetjent, eller få dem til alvorlige skader medfører erlæggelse af visse love designet til at kompensere for de skader, hvilket resulterer i udførelsen af officielle pligter. Sundhed og liv i enhver politibetjent, er underlagt statslig forsikring. Dette bør ske på bekostning af de føderale budget.

Boliger politibetjent er også en afgørende sikkerhedsnet. Hver politimand skal være forsynet med officielle beboelse på bekostning af det føderale budget. I dette tilfælde, politiet selv har en særlig Boligfonden, som er dannet af den føderale udøvende organ.

Ud over alle de ovennævnte, bør vi også fremhæve de sociale fordele, der er forbundet med den medicinske støtte fra politiet og deres familiemedlemmer, samt garantier, der regulerer passagen af politiet.

Kontrol og tilsyn

Føderale lov "On Politi", der blev vedtaget i februar 2011, regulerer, ud over alt det ovenstående, staten og offentlig kontrol med aktiviteterne i politiet. , Artikel 49 i under overvejelse lovforslaget styrker således behovet for at kontrollere politiet struktur af kamrene i Den Føderale Forsamling, formanden for Den Russiske Føderation forfatning, føderale og føderale forfatningsmæssige love.

Offentlig kontrol med politiet skal være i tilsynet med den offentlige Afdeling for Den Russiske Føderation, de forskellige tilsyns- kommissioner og offentlige råd dannet under de føderale organer i den udøvende magt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.