Mad og drikkevarerDrikkevarer

Hvad er irsk ale: karakteristika, sorter, anmeldelser

Hvad ved vi om elementer? Nogle mennesker tror, at dette navn - et synonym for ordet "øl". Andre mener, at El - en slags byg øl. Og nogle mener, at det handler om en irsk ale er sammensat af en smuk ballade Stevenson (i oversættelse Marshak). Husk: "Og det var sødere honning, mere fuld end vin ..."? Stevenson beskriver, at de nisser ale brygget i huler i bjerget lyng. Og det var virkelig tilfældet? Lad os lære om interessant historie ale - en traditionel irsk og skotsk drikke. Kan jeg prøve det med os? Og hvad ales har det derhjemme og i andre lande, hvor der traditionelt en kultur af brygning?

Historien om drikken

Nu alle ved, at øl er brygget på humle, byg (undertiden hvede eller ris), malt og vand. Men det var ikke altid sådan. Det menes, at hemmeligheden bag øl åbnet af den antikke Sumererne fem tusinde år siden. Men de kogte det uden humle. drik produktionsprocessen tager så meget tid, som det er nu. Malt uden humle skvashivaetsya hurtigere, men drikken bliver sødere. For at give så mange af dine foretrukne bitterhed, balanceret smag, øl begyndte at tilføje humle. Men i de britiske øer ikke vidste denne plante, indtil det XV århundrede, indtil han begyndte at importere fra Holland. I forhold til de nye drikkevarer brygget med tilføjelse af humle, bruge ordet "øl» (øl), og den traditionelle - 'el' (ale). Ud over teknologi, den er forskellig fra vores velkendte byg drikke mere og smag. Han var kendt britisk, skotske og irske ales. Men nu er det brygget i Belgien og Tyskland.

teknologi

Vi vil ikke gå i unødige detaljer. Lad os se kun den samlede produktion ordningen. I modsætning til pilsner - bitter, stille øl, ale er ikke pasteuriseret. Sødme malt (spiret og fermenteret korn) i gamle drik saldi ikke hoppe, og blandingen af krydderier og urter, kaldet gruit. Det kogte i urten. Gær, når madlavning er ikke synke til bunds og flyder på overfladen. Irsk ale lov til at fermentere ved omgivelsernes temperatur på 15-24 ° C Lager udviser også en kølig (5-10 ° C), og surdej deri falde til bunden af karret. Derfor kaldes el-gæret øl. Men også hældes i tønder, er drikken ikke ophøre med at modnes. Den tilføjede lidt sukker til at genoptage gæringen. Og smagen, og dens styrke varierer afhængigt af, hvor meget tid drikken spiller. Så er det på flaske for at stoppe ophobning af alkohol.

karakteristika beverage

Ved en så høj temperatur fermenteringsproces er hurtigere end den for pilsnerøl, og meget hurtigere. Uden bitterhed af humle, med tilføjelse af urter drikke vender sødere, med rig frugtsmag. Det kan være duften af svesker, banan, ananas, pære eller æble. Som et resultat af det faktum, at drikken er tilbage til at modnes i tønder, det virkelig bliver en "mere fuld end vin." Hvor stærk er en irsk ale-øl? Hvor mange grader i det? Dette, som i fejlen afhænger af perioden eksponering. I Porter, navngivet, så på grund af sin fæstning faldt i bag dragere, 10% alkohol. En fejl i byg (barley wine) - alle 12. Samtidig er der mere svage drikke: blød eller lys ale (2,5-3,5%). Men hvad er karakteristisk for denne type øl - det er mere sød og ikke bitter. Og konsistens er tykkere, rigere end den traditionelle berusende drikke.

Sorter af irsk ale

Drikken blev så populær blandt folk, ville det være mærkeligt, hvis det var den eneste opskrift og samme. Kort efter dette, traditionelle mjød, som i øvrigt hældes uden pres fra oven, i modsætning til de konventionelle øl, og blev fulgt af andre arter. Blandt dem er den mørke irske ale. Det er berømt for hele verden "Guinness". Opkaldt efter sin grundlægger, en Dublin forretningsmand, købte Stout kaffe farve ved tilsætning af overcooked korn byg og karamelmalt. Det kaldes også en særligt stout, selvom alkoholen er ca. 7%. Meget populær som "Kilkenny" rød irsk ale. Den har en fyldig smag og intens rubinrød farve. Den fik sit navn fra en lille irsk by, som huser Abbey of St. Francis. Lokale munke brygget øl er fra det XVIII århundrede. Alkohol - omkring 4%, og interessant farve opnås ved tilsætning af en lille mængde af specielt behandlet karamel malt.

Irsk ale i det kontinentale Europa

I de lande, hvor brygning tradition rodfæstet i en fjern fortid, besluttede også at gøre al. Faktisk brug af humle - en tysk innovation. I Belgien, bekendtgørelse af Trappist munke siden den tidlige middelalder, perfekt klaret sig uden. Men over tid begyndte bryggerne eksperimentere ved at tilføje drikke humle, byg og hvede malt, gær og endda juice. Således blev født ales såsom Rhinen Kölsch (hvid skummende drik). Tyskland er også meget populær Altbier (bogstaveligt oversat som "gamle øl"). Det er kogt i Düsseldorf. Belgien øl er i stand til at forføre selv de, der forsikrer os der hader drikken. Man behøver blot at forsøge "Skriget" og "Fars Trappist", "Double" og "Triple" med duft af hindbær, banan, kirsebær ...

El i Rusland

I Altai-regionen, i landsbyen Bochkarev også begyndte at producere mere for nylig, irsk ale. Feedback fra dem, der har prøvet det autentiske produkt, siger, at russisk drik ligner originalen. Den første slurk giver en falsk følelse af bitter smag, men den anden afslører fylde karamelbolsjer. Cremet toffee aroma, farve kobber-ravfarvet skum er ikke for rigelige. I finalen, jeg ikke føler nogen bitterhed, og kun en svag smag af ristet korn. Anmeldelser hævder, at denne øl er let at drikke. Det skaber et samlet indtryk af drikken moderat svækket. Her er det - russisk, under titlen "Irske ale" øl. Hvor mange grader det? Alkoholindholdet er ganske påfaldende - 6,7 procent.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.