LovStat og lov

Bulgariens befolkning: population, etnisk sammensætning og populationsdynamik

En af de mest populære destinationer for sommerferie for vores landsmænd i mange år er Bulgarien. Dette land er beliggende i den sydøstlige Europa på Balkan-halvøen. Vi tilbyder i dag for at finde ud af, hvad befolkningen i Bulgarien.

generelle oplysninger

Antallet af befolkningen i Bulgarien er omkring 7,3 millioner mennesker. Men omkring en og en halv million bor i hovedstaden - Sofia. Det er også den største bulgarske byer er Plovdiv (næsten en halv million indbyggere), Varna (650.000 indbyggere), Burgas (300 tusind indbyggere) og Ruse (170 tusind indbyggere).

Befolkningen i Bulgarien: demografiske og bopælsområde

Ifølge statistik 48 procent af befolkningen er mænd og 52 procent - er kvinder. På byboere tegner sig for 71%. Landbruget har også en befolkning på kun 29%.

Med hensyn til historien, kan vi konstatere, at antallet af byboere i Bulgarien indtil midten af forrige århundrede er vokset meget langsomt. Således i slutningen XIX århundrede bybefolkningen var ikke mere end 19%. Efterfølgende har imidlertid situationen undergået store forandringer.

Dynamikken i befolkningstilvæksten

I begyndelsen af sidste århundrede, fødselstallet i dette land var en af de højeste i hele Europa. Men efter Anden Verdenskrig, Bulgariens befolkning er faldet. Også denne begivenhed havde en indvirkning på niveauet af fertilitet. Ved den 60. år af det sidste århundrede, har den demografiske situation vendt tilbage til det normale, og senere begyndte at øge dette tal.

Men da 90. år af XX århundrede, begyndte, fødselstallet til at falde igen. I denne henseende, såvel som på grund af migration, befolkningen i har Bulgarien faldet med næsten en million mennesker. Der er i dag landets demografiske krise. En naturlig befolkningstilvækst er negativ. Dette tyder på, at de bulgarske borgere døde mere end født.

Med hensyn til den gennemsnitlige levealder i landet, hos mænd er det 72 år, og kvinder - 82 år.

Den etniske sammensætning af befolkningen i Bulgarien

Næsten 85% af befolkningen i dette land gør bulgarerne. Dette tal omfatter også et lille antal makedonere betragtes etniske bulgarere. Ud over repræsentanter for den indfødte nationalitet i dette land er hjemsted for et stort antal tyrkere (ca. 10% af den samlede befolkning) og Roma (4,7%). Hertil kommer, at befolkningen i Bulgarien omfatter armensk, russisk, grækere, rumænere, ukrainere, jøder og sarakatsani. Men repræsentanter for disse etniske grupper udgør ikke mere end 0,5% af den samlede befolkning.

Native til selve sproget 85% af befolkningen mener den bulgarske, 9,6% - tyrkisk, og 4,1% - en sigøjner. Den vigtigste religion i Bulgarien er ortodoks. Så hans tilståelse er omkring 83% af befolkningen i staten. Muslimer anser sig selv for at være 12,2%, katolsk - 0,6%, protestanter - 0,5%.

Stilling af den bulgarske befolkning

Antallet af raske befolkning i det europæiske land på omkring fem millioner mennesker. Antallet af pensionister er anslået til 1,7 millioner, og børn - 1,2 millioner mennesker.

Det meste af befolkningen i Republikken Bulgariens er engageret i servicesektoren (60%). Antallet af industrielle feltarbejdere (ingeniør, metallurgi, byggeri, fødevareindustrien) er 30%. I landbruget beskæftiger det kun 10% af befolkningen.

bulgarsk diaspora

Til dato, uden for Republikken Bulgarien er hjemsted for omkring 600.000 etniske bulgarere. De fleste af dem er koncentreret i den sydvestlige regioner i Ukraine, samt i den sydlige del af Moldova. Mindre antal bulgarske Diaspora der og Rumænien og Ungarn. Også omkring 700 bulgarske kommuner der er i USA.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.