HjemlighedPlantning af bevoksning

Knoldbegonia: ved stiklinger i vand

Begonia tiltrækker gartnere meget dekorative, lang blomstring, samt muligheden for at vokse på åben mark og indendørs. Det er ofte brugt i landskabspleje altaner og loggiaer, dekoreret med sin hovedindgangen til bygningen, plantet i bedene og dekoreret med pergolaer.

Ikke mindre imponerende ser blomst i lejligheden, og det er egnet til ethvert interiør. Den overflod af former og farver af begonier, der med succes er blevet kombineret med andre planter, er simpelthen fantastisk.

Beskrivelse af anlæg

En elsker og kender af eksotiske planter, en fransk Intendanten Michel Bégon når organiseret botaniske ekspeditioner til Caribien, kunne ikke engang forestille sig, at hans navn gennem tiderne, vil blive kendt over hele verden. Under ekspeditionen munk opdagede Charles Plumier ukendte planter, som han beskrev og navngivne i 1687 til ære for sin skytshelgen - begonier. Det er fra dette tidspunkt begyndte dyrkningen af nye og meget flotte farver.

Knoldbegonie sorter blev opdaget i midten af det nittende århundrede, der tjente som afsæt for udviklingen af hybridisering. Resultatet er en gruppe af planter, blomstrende usædvanligt smukke blomster. Der er ingen klassifikation af begonier, kan de betinget inddeles i grupper baseret på ydre kendetegn og rodsystem.

Under naturlige forhold, begonier vokser i Sydamerika, Afrika og Asien. De er især udbredt i tropiske lande, med deres territorier regnskov eller subtropisk klima i bjergområder.

Begonia knold - en flerårig plante, som regel urteagtige, men nogle gange er der dereveneyuschie buske. Anlægget har en kødfuld, oprejst eller liggende, med markante knudepunkter stamceller. Det kan nå en længde på mellem tres centimeter.

Saftige og temmelig store blade er anbragt skiftevis på stammen og er ofte hjerteformet formular. Begonia har en kompleks blomsterstand paniculate og tvebo blomster. Forskellige hybrider kan have simple eller terry bredt oplukkelige knopper. blomster af forskellig farve: gul, hvid, rød, en række nuancer, med marmoreret eller grænse.

Rodsystem dette anlæg er svag, overfladisk, og derfor meget følsom over for kvaliteten af jorden og vanding. Begonia tuber former er modificeret skud, som tjener det i næringsstofkilde lavsæsonen. På trods af, at denne smukke blomst er udbredt i vores land, behøver nybegyndere avlere ikke, hvordan det gengiver.

Begonia kan dyrkes fra frø. Men denne metode er ret besværlig og lang. Meget hurtigere vil du sætte pris på sin luksuriøse blomstring Begonia knold, formeres ved stiklinger. Der er flere måder til hurtigt at slå rod stiklinger. Dette er, hvad vi beskriver nedenfor.

Reproduktion begonia stiklinger derhjemme

Fremragende Formeringsmaterialet kan opnås fra skudspidsen, afkortet af 8-10 cm. I hver skal håndtaget være mindst to nyrer. Af den måde, begonia formering stængelstiklinger - den mest almindelige og populære metode blandt gartnere. Han er ikke tidskrævende, kræver ikke selv en nybegynder amatør planter specielle færdigheder.

Stiklinger bevarer alle egenskaberne for moderplanten. Således er det muligt at sprede sin samling af meget sjældne arter, der er i butikken er ikke altid muligt at købe. Andelen af rodnet stiklinger er meget høj. Næsten alle former for begonier held formeret ved stængelstiklinger. Men vigtigst for mange amatør gartnere - blomstring sker umiddelbart efter rode.

Madlavning stiklinger

Før du udfører reproduktion begonia stiklinger (foto kan du se i denne artikel), naturligvis nødt til at forberede det plantemateriale korrekt. Du skal bruge stærke og sunde stiklinger er ikke længere end 12 cm. På anmodning fra ejeren af anlægget kan afbrød hele stilk, eller kun dens top.

Snittet skal ske under knuden (stedet på stammen, hvorfra bladene vokser). Trim stilke har brug for en barbermaskine eller skarp kniv. Saks, selv de mest kritiske, også klemme stilken, blokerer adgangen af næringsstoffer og vand til cellerne. Til graft blev opnået med fugt, bør den skæres i en spids vinkel. I dette tilfælde er det afskårne areal steget.

Ønskeligt længden ikke er mindre end to centimeter. Af dette beløb afhænger af rødderne. Hvis du ønsker at få nogle blomster, kan en stilk opdeles i flere dele. På hver af dem skal være mindst to nyrer. Med skære fjerne blomster, blade og knopper. Du kan efterlade en eller to blade på toppen.

De største blade er halveret. De blade, blomster og knopper fjernes, så de ikke bliver taget væk fra plantesafter og ikke forstyrrer det at udvikle sig. Modsætning begonier vechnotsvetuschey, ved stiklinger, som også giver gode resultater, knoldplanter har en periode med fysiologisk hvile. Med reduktionen af dagslys dør deres blade. Med stigningen i længden af dagtimerne underjordiske knolde giver de nye skud, som kan tjene som plantemateriale.

Hvordan forbereder stiklingerne til at formere sig?

Blomsterhandlere siger temmelig krævende plante knoldbegonie. Formering ved stiklinger i vand er normalt ikke et problem, hvis den var i overensstemmelse med visse regler. Før sænkning stiklingerne i vand, behandle med vækstfremmere, som også beskytter planten mod infektioner ( "Humisol-H", "Zircon"). Dette vil øge chancerne for roddannelse, især når det anvendes som en skære et par svækket stamme.

En sådan behandling forhindrer forrådnelsesprocessen det. Når der anvendes vækstfremmere, bruger kun glas, porcelæn eller emalje skål. Disse formuleringer fremstilles i form af opløsninger eller tørre blandinger. Snit blev dyppet i en opløsning af stiklinger eller pulverformet vaskemiddel. af præparatet tid er normalt angivet på pakken.

Beskæftigelsesmaterialer og formering af Begonia stiklinger vil være mere succesfuld i vandet, hvis stimulator tilføje vitamin C og B1. Brugen af nogle vitaminer ikke giver den ønskede effekt. I 1 ml opløsning tilsættes ca. 50 mg vitamin C eller 20 mg - B1. Et gram tørt præparat bør blandes med 50 mg vitamin C eller med 10 mg - B1. Vitaminer bør opløses i en lille mængde vand for at lave en opløsning.

De stimulanser kan udskiftes?

Mange avlere at forbedre roddannelse ved hjælp af naturlige bi honning. Den liter vand ved stuetemperatur, fortyndet teskefuld honning. De afskårne stængler anbringes i en beholder og hæld honning opløsning, således at det blev neddykket tredje del. Behandlingsvarighed - mindst seks timer. Honning, rig på mineraler, øger roddannelse betydeligt.

Valget af skibet til at slå rod

Ved at rode kapacitet stiller særlige krav Begonia. Formering ved stiklinger i vand er mere effektiv, når du er nødt til at forberede beholder lavet af mørkt glas. Det bevarer solens stråler, så vandet holder sig frisk meget længere. Erfarne avlere tror ikke, de skal være under forankring ændre det. Du kan kun tilføje lidt for at kompensere for den fordampede frisk.

Hvad skal vandet?

Ved reproduktion skal tages begonier stiklinger i vand omhu for at gøre det muligt blød (afstand, regnvand eller filtreret) ved stuetemperatur. Mange avlere anbefaler at tilføje saft af aloe blomst, som er en potent stimulerende af naturlig vækst. Det styrker immunforsvaret af planter, er mere aktiv celledeling, beskyttelse mod plantepatogener påvirker blomster. Et glas vand, tilsæt fem dråber friskpresset juice.

Processen med at rode

Reproduktion begonier stiklinger i vand vil kræve oprettelse af en særlig temperaturforhold (22 ° C). For at finde den kapacitet til at håndtere beskyttet mod direkte sollys, men godt oplyst sted. Vand giver dig mulighed for at se med udviklingen af anlægget, og til tiden at være opmærksom på tegn på problemer.

De bemærker mug på stilken spids, bør stilke fjernes, skæres pribolevshy plot, lidt tørre og derefter anbragt i en beholder med frisk vand.

Transplantere i jorden

Unge begonia formeres ved stiklinger i vand, meget hurtigt giver rødderne omkring to centimeter lange. De blev straks transplanteret ind i særlige scene for begonier. Blandingen kan fremstilles uafhængigt af et ark (eller græstørv) jord, tørv, vegetabilsk kompost, humus og groft flodsand, ligeligt.

Efter transplantationen, ikke Spænd jorden omkring stilken ungdommelige planter, især ved roden kraven, ikke at beskadige sarte rødder. Plantet ungt træ simpelthen hælde.

Reproduktion Begonia blade stiklinger

Dette er en forholdsvis effektiv proces: fra det ene blad kan vokse et par planter. Nogle kulturer har ikke en bred vifte af stilk, hvilket er grunden til dem er den vigtigste måde af denne. Ganske ofte praktiseres ved stiklinger i vand koral begonier.

På moderens blomst finde de stærke og sunde blade. Skære det med en skarp kniv eller blad, spredes på en vandret overflade (sædvanligvis ved anvendelse af et skærebræt). Fra bunden af bladet til kanterne for at gøre cut ved at dividere lamina segmenter. Hver af dem skal være mindst én vene.

I en kasse eller gryde, hæld flod sand og fugte den. Stykker af Lay toplagnet, således at de konvekse ribber af bunden af pladen rører sandet. En del af lamina kan placere den skarpe punkt i jorden. Hvis vi deler pladen ikke virker, kan du udbrede Begonia blad, hvilket placerer den i sin helhed på jorden. I dette tilfælde skal foretage et snit i stedet for skæringspunktet af venerne. Det er her, og der er unge skud og rødder.

Under sandlaget sætte lidt knust spagnum mos blandet med tørv. Denne primer vil give rødderne af planterne nødvendige fugt og næringsstoffer. Reproduktion ark med supplerende gødskning sker med succes. Boks med planter dækket med plastfolie og sat i et veloplyst sted.

Regelmæssigt ventilere planterne befugte jorden tørrer ud spray. Da de første skud vises, gradvist øge den tid af luftning, således at anlægget var at vænne sig til luften. På overskyet og varme nætter og dage åbent vindue i det rum, hvor de begonier vokser. Ved hjælp af denne metode for spredning af Begonia, kan du flytte de unge planter i individuelle potter i tre måneder.

Reproduktion bladdelsstiklinger udføres i det sene forår eller først på sommeren, når temperaturen +30 ° C. Hvis du allerede har en voksen Begonia, gentag reproduktion af hvert tredje år, på nogen måde du kunne lide.

Og et par flere tips

  • Stiklinger med rod er bedst plads i de brede, men lave beholdere.
  • På det nederste lag er forpligtet til at lægge dræn (røde mursten eller en stor betonklods).
  • Unge spire knoldbegonia Plantet så knoldene er placeret i en afstand på to centimeter fra kanten af potten.
  • Efter transplantationen, stille potten i et skyggefuldt sted. Omarranger puljen i et oplyst område kan kun være i tre dage.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.