Nyheder og SamfundNatur

Orientalske liljer: beskrivelse og fotos

I denne artikel vil vi tale om de orientalske liljer. De har en stor, smuk, duftende blomster. Og selvfølgelig, orientalske liljer - er blandt de aristokrater sommer planter. De er så smuk, at det er umuligt at tage øjnene fra dem. En berusende duft til tider endda for mættet.

Karakteristik af orientalske liljer

Mange århundreder i træk orientalske liljer er elsket af mange mennesker for deres udsøgte skønhed, elegance og, selvfølgelig, smag. Tidligere blev de brugt som tilsætningsstoffer til fødevarer, til medicinske formål og til dekoration af templer og paladser. På dem blev komponeret hele legende og sang. Orientalske liljer selv foreviget på lærrederne og i forskellige kunstværker.

På alle tidspunkter værdsatte disse blomster for deres medicinske egenskaber. Selv de gamle græske læger vidste om den helbredende egenskaber af liljer. En hvid generelt er blevet et symbol på renhed og kyskhed i kristendommen.

Hybridisering og planteforædling i forskellige lande rundt om i verden har ført til fremkomsten af et stort antal hybrider og sorter med fremragende dekorative kvaliteter. En række liljer er opdelt i ni grupper af biologiske egenskaber og oprindelse.

Moderne orientalsk lilje kan være ganske forskellige højder, herunder forkrøblet (30-50 cm). Og det siger, at de kan dyrkes næsten overalt - og på kanten af blomsterbed, og i midten, og på altanen kasser og containere.

At disse skønheder oftest dyrkes for at tvinge en skive. Årsagen er en smuk og stor blomst.

smukke lilje

Oriental (beskrevet nedenfor) hybrider, måske den smukkeste. De vidtstrakte racemose blomsterstand. Blomsterne er for det meste sorter er meget store, i form af stjerner. De når fem og tyve centimeter i diameter. Lily Oriental meget velduftende og smagfuld. På gaden er det så duftende, der bare fascinerende. Men i de lukkede rum i sin smag kan blive for tung, fordi det er meget travlt.

Blomsterne kan være lyserøde, røde, hvide farve. Nogle sorter har en kontrasterende gyldne striber i midten lap.

Købet af plantemateriale

Vi liljer lang vækstsæson. Og det skal overvejes. Generelt bedre at købe pærer i februar eller marts, når udvælgelsen er stadig god. Købt lilje opbevares indtil plantning i kældre eller køling under tørveladningen.

Solgt planterne i containere. De kan plantes med en klump jord, selv om sommeren. Ved at købe pærerne bør præcisere vækstsæsonen, at navigere, at kontrollere, om de arter, for dit område.

Hvad jord foretrækker en lilje?

Lily østlige bedre vokser i solrige områder, lukket mod vinden. Hun er velegnet Tørvebund med tilføjelse af sand og blade humus. Før plantning jorden er det nødvendigt at grave. Det er ønskeligt at gøre dræning. Lily kan ikke lide fugt. I efteråret og foråret, når der er for meget fugt, pærerne kan simpelthen vymoknut.

Derudover kan du foretage de nødvendige gødning før plantning. Lily - staude. Så før transplantere det vil vokse på ét sted i tre til fire år. Hvis du i første omgang gøde jorden ved at grave, i de næste par år vil det være muligt at glemme alt om dressing.

Lily Oriental: plantning og pleje

Før plantning, skal desinficeres pærerne. Den nemmeste og sikreste måde at dressing - det udelades liljer i en opløsning af kaliumpermanganat i en halv time. Hertil kommer, nu er der fungicider, der ikke kun ødelægger eksisterende bakterier i follicle, men det vil være beskyttet i nogen tid.

Det bedste tidspunkt at transplantation bulblets eller plantning - dette august og september. På dette tidspunkt, har planter ottsvetut. Hvis du har købt liljerne i foråret, kan i det åbne land blive plantet i maj.

At foråret plantning foretrækker orientalske liljer. Plantning på dette tidspunkt er godt, fordi det giver mulighed for pærerne til at vokse mere og falde.

plantning liljer

I åbent terræn plantet løg, som tidligere var gennemvædet i en opløsning af kaliumpermanganat. plantning dybde vil afhænge af størrelsen af selve pæren. De fleste voksne og bør plantes i en dybde på tyve centimeter.

For små og individuelle skalaer vil være tilstrækkeligt pit dybde på ti centimeter. I bunden af brøndene er bedre at smide en håndfuld af ren sand. Samu pærer skal placeres på en sandet bund, sprede rødderne og dækket med jord.

Ved plantning, overveje højden af det fremtidige anlæg. Derfor er afstanden mellem pærer forlade på ikke mindre end femogtredive centimeter. Hvis du er plantning liljer om vinteren, så på toppen af dem nødvendigvis Nestle tørre blade og kviste. Dette vil beskytte mod frost. Dette vil fjerne alle forår.

Pleje af roser

Forestil dig, at den østlige lilje (fotos er vist i artiklen) kan producere meter rødder. Så i løbet af sommeren planterne nødt til at give den korrekte vanding. I juni og juli, samt i den periode, hvor falmede lilje, vand behøver ikke ofte, men rigelige. På dette tidspunkt i pærerne er en ophobning af sporstoffer i vinteren. Selvfølgelig, for de gode liljer dryppe.

Vi skal altid huske på, at de ikke kan lide vand sprøjt på bladene. vanddråber i solen kan forårsage solskoldning, og kan udvikle gråskimmel eller andre sygdomme, som rammer liljer.

Hvis du ikke har plantning jord gødning, er du nødt til periodisk at fodre planterne. Men husk, at liljerne absolut kontraindiceret frisk gødning. Du kan kun bruge godt rådnet humus tre år.

Gød lilje kan være kompleks gødning, som nu er solgt en hel del. Du kan også lave ammoniumnitrat og NPK. Generelt er jorden gødet i foråret, før planten skyder. Så snart de første knopper vil danne, vil det være nødvendigt at genindføre ammoniumnitrat.

En positiv effekt på planter har en blad- behandling, for eksempel, Humates.

Beskyttelse mod skadedyr

Lily - meget sarte planter. For dem er det afgørende beskyttelse mod skadedyr og sygdomme. Hvis kunstvanding foregår korrekt, det beskytter planterne mod sygdomme som gråskimmel. Dog kan regnvejr ødelægge alt. Derfor etablere bedre fugt videreforarbejdes som profylakse systemiske fungicider.

Artsdiversiteten af liljer

Lily - en smuk blomst, der er meget harmonisk i buketter og passer perfekt med de andre farver. Skær dem åbne, når en eller to blomst. Knopperne vil gradvist udfolder allerede i en buket. Man skal huske om den stærke aroma af planterne. I haven, duften af ubeskrivelig smuk. Men indendørs det kan blive kvalt, fordi det ikke er nødvendigt at sætte buketter i soveværelset.

Efter blomstringen, stammen dannet på såkassernes. De modnes i november. Hvis du vokser liljer i sin have, efter blomstringen er bedre at skære stiklingerne til at plante forgæves ikke at forbruge energi på frø dannelse.

Liljer er så populære i verden, der hele tiden sætter nye sorter. Forestil dig, at nu er der mere end ti tusind!

International klassificering af aktier de ni grupper:

  1. Curly.
  2. Asiatiske.
  3. USA.
  4. Hvid.
  5. Tubular.
  6. Longiflorum.
  7. Oriental.
  8. Naturlige sorter.
  9. Interspecifikt.

Den smukkeste lilje - Orientalske hybrider. De er kendetegnet ved store blomster og ubeskrivelig farve.

Hjem lilje

Blooming lilje af huset skaber en hyggelig og et gunstigt miljø, fylder luften med vidunderlig smag. Øst lilje i en gryde - det er helt en fælles begivenhed i dag. Tilbagetrukket de specielle sorter, der er perfekt tilpasset hjemmet. Orientalske hybrider - de mest egnede til dyrkning i potter. Det faktum, at denne gruppe af liljer giver små børn, og derfor ikke kræver årlig transplantation. Det betyder, at planten kan vokse uden en transplantation i en gryde i flere år.

De, der tvivler på, vi vil skynde mig at forsikre dig, at lilje til at vokse i hjemmet er meget lettere end det ser ud. Du vil være i stand til at justere den periode af blomstring, og derefter få en duftende smuk buket til enhver lejlighed. For at gøre dette, bare brug for at identificere korrekt tidspunktet for landing, og derefter at give god pleje.

Hvordan til at plante en lilje i en gryde?

Lily plantet i en potte, kan det blive op til seks meter. Højden af stokken afhænger primært af sorten. Hvis du ønsker diminutiv blomst, derefter vælge den passende type. Orientalske liljer er præsenteret en række forskellige kvaliteter.

Hvad du skal afhente potten? Højden af potten vil afhænge af plantens vækst. Naturligvis for høj blomst har brug for en større beholder. For eksempel stammen af en lilje og en halv meter i højden nødvendige kapacitet af fyrre centimeter. Husk, at en pære der kræves landing område af seksten kvadratcentimeter. I en potte med en diameter - fyrre centimeter, egnet tre eller fire pærer. Det er uhensigtsmæssigt at sætte hver plante i en separat gryde. Faktum er, at hvis der er ledig plads liljer begynde at producere børn. Og du behøver ikke det, ellers vil du ikke se de blomstrer, indtil hele rummet er fyldt. Processen kan blive forsinket i årevis.

Hvad er jorden for at bruge?

Lily i en gryde kan vokse op til tre år. Men det er nødvendigt at give gode betingelser for overvintring. Kan ikke være i den kolde årstid, gør potter af planter på altanen eller udenfor. Løg kan simpelthen fryse.

Før plantning, skal du vælge en god jord. Sod egnet blanding af kompost og humus. Hvis du beslutter ikke at købe færdiglavet jord, og ønsker at gøre det selv, så glem ikke at tilføje komplekse mineralsk gødning.

Generelt i specialforretninger sælger færdigblandet til liljer. De har taget hensyn til alle de funktioner i en blomst.

På bunden af potten til plantning nødvendigvis sætte dræning. Som vi har sagt, liljer bange vandlidende, så du skal være sikker. Som dræning kan anvendes ekspanderet ler, skum, havet småsten eller murbrokker.

Hældes fra top ti centimeter jord. Næste du nødt til at lægge ud pærerne opad nyrer. Jorden skal være let vandes.

Plantning liljer, er du nødt til at beregne afstanden, så op til toppen af potten var syv centimeter. Dette skyldes det faktum, at efter planten op af jorden, skal du fylde jord, som liljer give yderligere rødder.

pleje

Orientalske liljer er krævende at passe. For at få en lang og rig blomstring, skal du følge alle regler. Generelt dyrkning af liljer - det er en meget spændende proces. Hvis du giver planter med ordentlig pleje, vil de takke dig med smukke blomster. Orientalske liljer - hvid, pink, sort, magenta, gul, gyldne tiger striber og pletter - alle smukke.

Så pærerne er plantet, hvordan kan fortsætte med at se ret?

Indtil du ser spirer skal vandes som jorden tørrer. Typisk, denne gang i tre dage. Efter spiring nødt til at bruge den første fodring. Syv dage senere, gentages proceduren. I den indledende fase anbefales det at sprøjte planten vækstfremmere om et par gange om ugen. Det er nødvendigt at spire knopper er lagt til fremtidige blomster. Når planten når ti centimeter i højden, er det nødvendigt at fylde jord i potten. Og så sørg for at løsne jorden. Dette vil sikre strømmen af luft til rødderne. Vande planterne på daglig basis på dette tidspunkt. Dressing lavet en gang om ugen. I en alder af en måned efter lilje kan tages ud på gaden, kun et par pre-hærdet anlæg. Før blomstring kan sprøjtes. En farve bør stoppe efter åbning, da fugt reducerer blomstringen.

Hvis det er nødvendigt, kan du installere den støtte, som vil støtte planten.

i stedet for en epilog

Nogle af de fineste repræsentanter for verden af blomster - liljer. Orientalske dobbelt hybrider er særligt smukke. Generelt hver sort er unik, er det svært at vælge den bedste, købe løg til udplantning. Hvis du beslutter at dyrke en lilje, tjek vores tips og du får en smuk blomst, som i lang tid vil nyde skønheden og duft.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.