Nyheder og SamfundNatur

Hvis navnet på stjerner

Af det samlede antal af stjerner, der kan iagttages med det blotte øje, egennavne har omkring 275 navne på stjernerne blev opfundet på forskellige tidspunkter, i forskellige lande. Ikke alle af dem har overlevet i deres oprindelige form, og er ikke altid klart, hvorfor dette er det navn eller den af lys.

Sig selv på gamle tegninger, der skildrer nattehimlen, er det klart, at det oprindelige navn var kun konstellationer. Særligt klare stjerner var bare en eller anden måde markeret.

Senere kom den berømte Ptolemæus 'katalog, hvor de 48 konstellationer blev angivet. Her blev himmellegemerne nummereret, eller fik beskrivende navne stjerner. For eksempel i beskrivelsen af Karlsvognen, de lignede "en stjerne på bagsiden af firsidede", "den ene på hans side", "den første i halen," og så videre.

Kun i det XVI århundrede italienske astronom Piccolomini begyndte mærkning deres latinske og græske bogstaver. Betegnelse gik alfabetisk ordnet efter den størrelsesorden (lysstyrke). Den samme teknik blev anvendt af den tyske astronom Bayer. Den engelske astronom Flamsteed udpegning tilsat til den alfabetiske sekvensnummer ( "61 cygni").

Vi fortæller om, hvordan der var smukke navne på stjerner, deres mest fremtrædende repræsentanter. Selvfølgelig, vi starter med de vigtigste ledestjerne - Nordstjernen, det er så det ofte kaldes i dag. Selv de navne, hun har omkring et hundrede, og næsten alle af dem er forbundet med dens placering. Dette skyldes det faktum, at den peger på den Nordpolen , og dermed næsten ubevægelig. Det ser ud til, at stjernen blot er knyttet til himlen, og alle de andre lys omkring det gøre sin evig bevægelse.

Det er på grund af deres immobilitet North Star er blevet den hovednavigation skelsættende himmel. I Rusland, navnene på de stjerner tillod dem at Features: Dette lys kaldes "himmelsk nummer", "Joke-stjerne", "Northern Star". I Mongoliet, blev det kaldt "Golden Nummer", i Estland - "Northern søm" i Jugoslavien - "Nekretnitsa" (en, der ikke tænder). Khakassia det kaldes "Hoskhar", som betyder "bandt hesten." En Evenki det fik øgenavnet "hullet til himlen."

Sirius - er den klareste himmellegeme til en observatør på Jorden. Egypterne alle poetiske navne på de stjerner, her og Sirius har kaldt "Nilen Radiant stjerne", "Tears of Isis", "Solkongen" eller "Sothis". Romerne som et himmellegeme få ganske prosaisk navn - "The hotdog." Dette skyldes det faktum, at, når den vises på himlen, kom den uudholdelige sommervarmen.

Spica - den lyseste i stjernebilledet Jomfruen. Tidligere blev det kaldt "Øre", hvilket er grunden til, at Virgin oftest afbildet med ører i sine hænder. Måske er det fordi, når Solen er i Jomfruen, kommer høsttidspunktet.

Regulus - den vigtigste stjerne i stjernebilledet Løven. Oversat fra latin, navnet betyder "høvding". Navn på himmellegemerne er ældre end de fleste konstellationer. Hans såkaldte selv Ptolemæus, og den babylonske og arabiske astronomer. Der er en formodning om, at dette var stjernen af egypterne bestemt timingen af feltarbejde.

Aldebaran - den vigtigste stjerne i stjernebilledet Tyren. På arabisk sprog navnet betyder "kører vosled", da denne stjerne bevæger sig bag Plejaderne (den smukkeste åbne klynge af stjerner), ser det ud til at være ved at indhente dem.

Om en af de klareste repræsentanter, er det i stjernebilledet Carina. Canopus - det er hendes navn. Navnet på et himmellegeme, og konstellationen har en lang historie. Det var Canopus guide sejlere har i mange tusinde år f.Kr., i dag er han de vigtigste navigationslys på den sydlige halvkugle.

Konstellationer, stjerner - deres navne, de har modtaget i oldtiden. Men nu, de fascinerer med sin glans og forblive et mysterium for mennesker.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.