Intellektuelle udviklingReligion

"Sankt Helena" (ikon): Beskrivelse og værdi

I den store samling af Guds hellige, blev kun få kanoniseret i lyset af de hellige apostle. Særlige ydelser til Kirken, til at sætte på lige fod med apostlene, har tilladt dem at være værdig til denne ære. En af dem, hvis jordiske gerning modtaget sådan stor ros, var Saint Helena. Ikonet med sit image i mange århundreder var et af de mest beundrede ortodokse helligdomme.

Den unge datter af kroværten

Hvem er hun, den hellige Lig med apostlene Dronning Helena, ikonet, som findes i de fleste russiske kirker og tiltrækker skarer af de troende? For at besvare dette spørgsmål, vi åbner livet for en hellig Gud ugodnitsy udarbejdet kort tid efter hendes salig død, og de få bevarede værker af gamle historikere havde beskrevet hendes herlige gerninger.

Omkring 250 år i Lilleasien byen Bethany, ejeren af en lokal kro havde en datter, hjælpe ham til at tjene besøgende. Dette var den kommende Saint Helena. Lig med apostlene Ikon af Dronningen giver os i dag et billede af majestætiske kvinde, fast hans øjne på den indre himmelske verden, og i de dage var det stadig bare en pige ikke tænke på at komme til hendes store mission. Og, som det er sket på alle tidspunkter, en dag hun blev forelsket.

Glad, men pludselig dinglende ægteskab

Hendes udvalgte, en ung romersk soldat Constantius Klor, gengældt, og snart deres alliance blev forseglet ved ægteskab. Hans ældste kone ved navn Konstantin. Dette barn - frugten af deres første kærlighed - og blev senere kanoniseret i ansigtet af apostlene, såvel som hans mor - St. Helen. Ikon med deres image er altid udføres af kirken alter i det Hellige Kors ferie, fejres den 27. september.

Deres fredfyldte familieliv kom til en ende, når retten i disse år kejser Diocletian, udnævnt til guvernør af klor omfattende kolonier, bad ham om at blive skilt og gifte sig med sin steddatter Theodora. Klor kunne ikke af hensyn til den kvinde, han elskede at opgive en strålende karriere, og deres forening blev opløst.

Imidlertid er det onde straffes ikke kun i romaner og skuespil. Meget snart, forræderen var ked af, hvad han gjorde, da hans unge kone, sammen med hans talrige slægtninge vendte sit familieliv i en sådan et mareridt, som han måtte kæmpe tilbage fra dem med hjælp fra sin personlige vagt.

Christian Konverter

I mellemtiden, Elena, forlod sin mand, flyttede i Drepanume. Valget var ikke tilfældig - hvor han boede og studerede kampkunst, den allerede har modnet på dette tidspunkt, søn. Som det er sket, og det ses tydeligt Guds Providence, at byen har et stort kristent samfund. Tilhængerne af den sande tro bekendte hende hemmeligt, som i de dage var det stadig forbudt.

På møderne og lytte til prædikanter, Elena efterhånden lidt en ny dybde til hendes undervisning og blev døbt i den lokale presbyter. Siden den tid, hun begyndte en lang vej åndelig vækst, hvilket resulterede i, at missionen, hvis gennemførelse tillod hende at skinne i ansigtet af den hellige apostle.

Kejserinde Helena

Årene gik, og døde Constantius Chlorus - den tidligere mand af Helen. I slutningen af sit liv var han hersker over de vestlige lande i det romerske imperium, leveret til stillingen Diocletian, når forhøjede ham udgifter til familiens lykke. Efter sin fars død, søn af Helen Constantine kom ind i stedet, efter at have foretaget en alvorlig konkurrenceregler i de år, kejseren Maximian. Deres politiske dødvande forvandlet til en åben krig, sejr, hvor Konstantin den Store blev enehersker i det romerske imperium.

En af hans første officielle handlinger var ediktet, hvor kristendommen har fået juridisk status. Dette dokument har sat en stopper for næsten trohvekovomu romerske forfølgelse af Kirken. Efter at være blevet kejser, Konstantin forårsagede hans mor til hovedstaden og rejst det til rang af Augusta, der er kejserinde og hans co-regent.

På vej til at tjene Gud

Men klog og blottet for forfængelighed kvinde at vide, hvordan forbigående er jordisk herlighed, det bruger Open før hendes muligheder er ikke til personlig fordel og for at tjene kirken. I sin orden og dets agenter i imperiet, ikke vågner fra søvn hedenske, blev kristne kirker bygget og skabt nye fællesskaber. Men forude jeg ventede vigtigste mission, som var fyldt med den hellige Elena.

Ikon, hvilken værdi repræsenterer selve historien sammensætning, beskueren er tæt på Sts Kejserinde-fundet det Cross. Det er i denne opdagelse, som blev den største helligdom i hele ortodokse verden, ligger dens historiske værdi.

Start udførelsen af en stor mission

The Life of St. Helena fortæller os, at vosskorbev hjerte af skam, som begik romerne i Jerusalem, fanger det i 70 og ødelagde alt, hvad der var forbundet med det jordiske liv Kristi, gik hun til Palæstina for at med Guds hjælp til at finde den Life-Giving Tree, som Frelseren blev korsfæstet.

Kejserinde Helen var i hans halvfjerdserne, når i år 326, der sidder på skibet, hun sejlede til bredden af det hellige land. En opgave, som den har sat sig, var yderst vanskeligt. I Jerusalem hørte ikke inden for de sidste hundrede år, som før, jøderne, og var prisgivet hedningerne. Selv i det sted, hvor Kristus blev korsfæstet engang stod et tempel for Venus.

Finding Det Hellige Kors

Af den måde, stedet, selv var i stand til at finde med stort besvær, da ingen vidste præcis hvor de skal lede efter det. Kun med hjælp fra en gammel Jøde ved navn Judas, hvis forfædre fra generation til generation videregivet historien om trohsotletney gammel begivenhed, formået at afgøre med den nødvendige nøjagtighed. Når en hedensk tempel blev revet ned, og et sæde biskop Makarios afholdt en bøn service, alle nuværende pludselig følte himmelske duft udgik fra jorden.

Da det blev fjernet det øverste lag af jord, der havde samlet der i årenes løb, alle nuværende optrådte tre kors, der var forblevet på samme sted siden den store dag, og en af dem blev martyr Frelser. Men som man var et instrument for tortur af Kristus, var et mysterium. Der var også et tegn, indskriften på, som blev foretaget af Pontius Pilate, og negle.

Men sandheden, de har Herren selv. Han formåede at biskop Macarius stoppe en forbipasserende ligtog og røre den døde én efter én alle kors. Da han blev tildelt den afdøde Herrens Kors, pludselig steget. Så den kristne kirke fik sin største helligdom, takket være det arbejde, der er lagt på den hellige kejserinde Helen. Ikonet viser normalt hende stående ved siden af denne vidunderlige Søg.

Begyndelsen af den hellige veneration

Det skal bemærkes, at hele kristendommens historie kanonisering blandt de hellige har fået tildelt kun fem kvinder blandt dem rettelig fundet sin plads, og St. Helen. dens ikon blev malet umiddelbart efter døden. På samme tid i Østen begyndte og udbredt veneration, nåede kun Vesteuropa i begyndelsen af det IX århundrede. I vores land, er mindet om helgen fejres to gange om året - 19. marts og 3. juni - og har dybe rødder. Det er kendt, at mormor Prins Vladimir døbt Rus, den første russiske Christian - Prinsesse Olga, i den hellige dåb blev opkaldt Helena er til ære for kejseren Konstantina Velikogo Lig med apostlene mor.

Den ikonografi af St. Helena

Det er ingen overdrivelse at sige, at højdepunkterne hellige Elena Lig med apostlene, blandt andre Guds hellige om betydningen af sine handlinger begået af den ortodokse kirke. dens ikon er velkendt for alle troende. Ofte er det at være sammen med sin søn - kejser Konstantin, samt moderen, hævet til rang af SS for etablering af kristendommen som officiel statsreligion. Men den mere almindelige billede, som er repræsenteret kun ved St. Helen.

Ikon, hvis værdi den mere end mere tankevækkende vi relatere historien med livet i fromme Kejserinde normalt skildrer det til baggrunden for Jerusalem, der kommer i nærheden af den monumentale kors Herren, og ser ufravendt mod himlen. Hun er klædt i en kappe, modtog de byzantinske kejserinder, med en krone eller en krone på hovedet. Undertiden under kronjuvel afbildet boards. Dette er den mest almindelige historie. Ikon af St. Helena, der åbner foto artikel henviser specifikt til denne gruppe.

Men de tidligste byzantinske ikoner skildrer helgen støtte et oprakte hænder op medaljon indgraveret med et kors på det. I dette tilfælde er det også portrætteret enten alene eller sammen med sin søn Konstantin. Et eksempel på dette er den mosaik i Konstantinopel Hagia Sophia.

Den russiske udgave af ikonet

På russisk ikonografi, der er en helt original ikon "Sankt Helena". Værdi hjælper til at forstå de begivenheder, der fandt sted i 1665 i Moskva. Så ud af Palæstina blev bragt specielt ved afgørelse af suveræne Alexey Mikhailovich tværs partikel og livgivende træ Herren. Det var beregnet til et kloster beliggende på Kiy ø i Hvidehavet, og hans ankomst var en væsentlig begivenhed i Kirkens liv. Til minde om ham og ikonet blev malet.

Hun portrætteret korset, på hvis sider er placeret figurer af Saints Constantine og Helen, og Tsar Alexei Mikhailovich, Queen Mary og knælende Ilinichny Patriarch Nikon. Senere, da han faldt i unåde og blev afskediget, blev hans billede af sammensætningen af ikonet fjernet, og de efterfølgende lister den kun indeholder fire tal. Blandt billederne er skrevet i den senere periode, domineret af billedet af St. Helena, holder i hånden et lille kors, der symboliserer sin legendariske opdagelse på stedet af Kristi korsfæstelse.

Ikon af St. Helena. Hvad gør billedet?

I den russiske ortodokse tradition har udviklet for at få adgang til Elena Lig med apostlene dronningen med en række anmodninger. Men mest af alt foran hende hellige billede bede for helbredelse af sygdomme og skænke sundhed på sig selv og deres kære. Også tyet til sin hjælp i tilfælde af økonomiske vanskeligheder. Hvis bønnen siges med tro og tillid til Guds nåde, er det hørte, og vi beder om karakterer.

I ikonet for St. Helena er der én, kun hendes iboende træk. Hvis dronningen er afbildet med sin søn og en juridisk efterfølger af kejser Konstantin, så det anbefales at kontakte mennesker involveret i politiske aktiviteter og har behov for støtte. Denne bøn kan være relevant i optakten til valget og give håb selv i de kandidater, der ikke regne med, at mere.

I dag, blandt de mest beundrede billeder af folk i Guds hellige er til stede, og ikonet for St. Helena. I Moskva, kan det være en vidunderlig måde at se templet, der tilhører sogn Saints Constantine og Helen i Mitino. Hun er afbildet holder sammen med sin søn, den hellige tværs fundet det og gav hele den kristne kirke. Derudover kan hendes billede findes i næsten enhver russisk-ortodokse kirke og ophøje før ham hans bøn.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.