Nyheder og SamfundNatur

Sable (dyr): interessante fakta. Sable hjemme

Sable - et pattedyr, der hører til familien af Cunha. Dens nærmeste slægtning er den skovmår. Enheder fauna repræsentanter er i stand til at prale af sådan en ædel, sådan elegance og harmoni, hvad har den zobel.

Sable (dyr): Beskrivelse

Kroppen af hannerne er 60 cm i længden med en vægt på 2 kg. Hunnerne er langt mere elegant, de er ringere end hannerne i størrelse. Sable torso lidt aflange, korte ben, dermed dyret tilbage hele tiden er buet. Poterne er brede, godt tilpasset til det jordiske liv. Dyret har en meget busket hale, hvis længde når 20 cm.

I zobel hoved trekantet form, ret stor. Næseparti let tilspidset, trekantede indrammet af store ører.

Den virkelige rigdom af dyret - dens tætte frodige pels, der bliver endnu tykkere om vinteren, lukke kløer og trædepuder. farve dyr torso sommer ensfarvet, mørkebrun, ben og hale lidt mørkere. Om vinteren, dens pels bliver blegere. Lysere nuance skiller sig ud hoved, et lyspunkt vises ofte i halsen, som ikke er observeret i løbet af sommeren.

På grund af de forskellige farvemuligheder for dyret optrådte forskellige navne: "Fur" - den letteste, "hoved" - sort zobel, "Vorotov" - en mellemliggende farve.

spredning

Sable - dyr (foto præsenteres i denne artikel), som bor i taiga regionen Eurasien. Hovedparten af livet i Fjernøsten og Sibirien. Derudover findes et mindre antal dyr i Korea, Mongoliet, i den nordøstlige del af Kina, i den nordlige del af øen Hokkaido (Japan).

Hvis dette rum inden dyret levede i stort tal, i øjeblikket på grund af intensivt fiskeri dramatisk reduceret sit sortiment. I begyndelsen af det tyvende århundrede, befolkningstætheden er ikke mindre end 10%. Nåletræ taiga - et hus zobel. Animal ud over det går aldrig. Det kan findes i nåleskove, hvor voksende gran, gran, cedertræ, hvor den mørke og fugtige. Han vælger svært, rodet sted, dækket med sten, mos, grene.

livsstil

Sable - et unikt dyr, der er nomadiske og stillesiddende livsstil. Dyret er bundet til nogle specifikke område og sjældent i en levetid ud over sine grænser. Skovbrande, naturkatastrofer, mangel på mad, masse skovrydning kan alene forårsage dyret zobel, interessante fakta om livet som præsenteres i denne artikel, skal du lade levested.

Dyret på sitet har et stort antal af midlertidige tilflugtssteder og mere permanent. Seneste opdelt i vinter og yngel. For zobel er kendetegnet ved, at deres hjem, han er ved at bygge, er ikke, og bruger naturlige hulrum.

Den vælger mellem uscheliny sten under vyvorotnyami reces, hule eller dæk liggende i træer. Om vinteren, reden han sniger sig under sneen. Nora dyrehoveder, hvilket betyder, at det kan let findes på et stort antal spor, der konvergerer i et fælles sted.

mad

Sable - praktisk taget altædende dyr. Dybest set sin mad er forskellige gnavere, mus, spidsmus, modermærker, jordegern. Nogle gange fanger han mellem sten Pikas, nogle gange spiser protein. Store hanner kan endda jage kaniner. Animalsk mad af fuglene kan være en lille spurvefugle (voksne, kyllinger, æg), urfugl, agerhøns. Selv om han jager dem ekstremt sjældne.

Sobol, der bor i Fjernøsten, kan også spise fisk. Under gydning kommer dyrene til flodbredden, hvor afhente døde fisk. Om vinteren, når det er svært at få mad, zobel feeds på ådsler. Hvis dræbte et stort dyr, den lever af ådsler stort antal af disse små dyr. Især for dette, de sørge for selv midlertidige tilflugtssteder i nærheden.

Sable gerne regale og honning. Finde hule bier, vil det komme til den, indtil den er endnu ikke helt brændt ud (larver af cellen, og bierne selv). Selv om dens vigtigste fødevarer - det er bær og frugter. Han ofte stjæle fra andre dyr hulheder pinjekerner, om vinteren fra sneen producerer bær tilbage på grene (tranebær, blåbær, multebær).

reproduktion

Sable - dyr inseminering og avl af hvilke forskere har studeret i lang tid. Små sobolyata luge foråret, hovedsageligt i april, i en mængde på 2-5 dyr. Fødslen finder sted i et særligt udstyrede beskyttelsesrum at linjer kvindelige mos, uld og hø. Fødselsvægt er ca. 30 g, mens de er ganske hjælpeløs. I en måned begynder de at skelne mellem forskellige lyde, samt åbne deres øjne.

underart

Der er flere underarter af dyr, der adskiller sig i habitat, pels og farve:

  • Sayan;
  • West Siberian;
  • Sakhalin sable;
  • Barguzin sable ;
  • Jenisej;
  • Kamchatka zobel.

handel

Sable - et dyr, der er værdsat for sin meget tyk pels. Denne lille dyr rigdom har bragt en masse problemer. Hans hud dyrt værdsat. Hun blev kendt som "bløde guld". Derfor konstant bliver jagtet data fra dyr. På grund af dette, har sin befolkning faldet drastisk.

Fra hans pels syning hatte, frakker. Befolkningerne i Sibirien er ikke værdsatte pels zobel og bankede dem fra bunden af ski. Lokale jægere har forsøgt at holde antallet af dyr. Det Jagt udføres kun en gang hver 3 år for at genoprette befolkningen.

jagtmetoder

Sable - dyret, som er anbragt på fælden eller jagt med slædehunde. I sidstnævnte tilfælde dyret kørt ind i et træ, som allerede skyde ned. Men hvis zobel skjul i bushen, er det næsten umuligt at køre der. Så jægerne omkring dette sted en Snare, og derefter begynde at udvise sin sonde. Denne jagtmetode blev kaldt obmet.

Taming zobel

Det skal bemærkes, at domesticering let at zobel. Animal derhjemme ligner opførslen af katten. Dette dyr meget hurtigt vænner sig til ejeren. På nuværende tidspunkt sables avles primært kunstige, på pelsdyrfarme. I fangenskab kan zobel (PET) leve op til 18 år.

Gendannelse nummer

Holde antallet af dyret, det begyndte at blive produceret forsøg på at yngle i reserverne, og derefter sætte sig på andre områder. Dette viste sig at være en vanskelig opgave, fordi der på først det var vanskeligt at opnå afkom. Det var nødvendigt at studere vaner af dyret, der ansøger om denne masse indsats.

Samt at kontrollere, om han boede der før planlægning genindførelsen af dyret, bør overvejes nøje territorium dens udgivelse. Af stor betydning er ændringen af situationen (brand, logning). Efter reitroduktsii på stedet, skal fiske efter et stykke tid at stoppe.

For at bestemme området for zobel er afgørende for eksistensen af basen mad, ynglepladser, dyr rovdyr og konkurrenter.

Sable avl i fangenskab

Nogle vanskeligheder opstår, når avlsdyr derhjemme. Sable - en mobil dyr, og det er derfor nødvendigt, at livet i et stort område. Cell behøver specielt udstyret til at levere pålidelig bolt, plads nok til at stramme metal mesh vinduer. Dyret er meget klog, kan han åbne låsen uden besvær. Så det var ikke kedeligt, er det muligt at give plastiklegetøj, fordi dyret er meget glad for at spille.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.