Nyheder og SamfundNatur

Reserve "Basegi" i Perm-regionen: beskrivelse, dyr

Desværre, sjældent set steder uberørt af mennesket, selv midt Ural. Men i dag har vi stadig en unik mulighed for at gøre det i "Basegi" reserve, som er beliggende i Perm-regionen. Det blev oprettet for at bevare det enorme opbud af Mellemøsten Urals gran og granskove, som er placeret ved foden af bjergkæden Basegi. Skovareal af reserven - er den eneste ikke påvirket ved at skære en værdifuld vifte af taiga vest for Middelalderens Ural. Reserve "Basegi" - en reference objekt boreale økosystemer.

placering

For at forstå, hvor det reserverede teriitorii, du har brug for et kort over Perm-regionen. Det viser tydeligt, at reserven er placeret på det område af denne region i minedrift og metallurgiske og Gremyacheskom områder. Fra byens Gremyachinsk nærmeste punkt af reserven ligger 43 km fra byens Gornozavodsk - 50 km.

naturreservat

Reserven er en kontinental klima, der er karakteriseret ved varme somre og relativt kolde og lange vintre med kraftig vind og kraftige snefald. I sommeren i disse steder er hyppige regnskyl og tordenvejr.

Spine "Basegi" repræsenterer tre arrays, som er opdelt lavninger. Relief dannet efter sidste istid og vejrlig, har bizarre former. Dag dens dannelse påvirke bevægelsen af forvitring produkter og strømmende vand.

Reserve "Basegi" cross 11 relativt små floder. Deres størrelser spænder fra 3 til 10 km. This bjergbække, forskellige hurtigt strømmende og krystalklart vand.

Spring oversvømmelse fortsætter lidt mere end en måned. Under kraftige sommer regnskyl signifikant øget vandstanden i floderne. Den største i reserven betragtes Vilva og Ulvi. Ulviya Største bredde - 92 m, og dybden i nogle områder end 2 m Isdække varer i cirka 200 dage .. Vilva har en maksimal bredde 84 m, dybde - 2 m.

dyrenes verden

Reserve "Basegi" (Perm) adskiller rigt dyreliv. Her bor 3 padder, 150 fuglearter, 51 arter af pattedyr, krybdyr 2 arter.

I reserven levende dyr, der tilhører de europæiske fauna. For eksempel, rød vole, fælles vole, mår, træ mus, flodilder.

Repræsentanterne for de sibiriske fauna er zobel, sibirisk væsel, rød-backed vole, en underart af den sibiriske rådyr.

For arter, der findes kun i Ural, kan omfatte fælles spidsmus, muldvarp, rød-backed vole, mørk vole, vole.

De mest almindelige dyr af reserven - er gennemsnittet og den fælles spidsmus. Interessant lille spidsmus. det er ikke større end en bille, og vejer knapt 2,5 g Den lever af insekter, som er skadedyr i skove.

Bor i nærheden af vand vodoplavki. De er noget større end spidsmus. De har en sort ryg og hvid bug. Reserve "Basegi" er hjemsted for seks arter af flagermus. Deres antal er ganske lille. I løbet af dagen, de ikke vil finde - de gemmer i lavningerne af træer.

I reserven lever i en række forskellige gnavere - egern, birk mus, mark og skov mus, mus-baby. De bor i nabolaget Cricetidae, hvoraf der er 9 arter. Engene afgjort sydlige vole. I bredbladede og blandede skove foretrækker at bosætte rødmus. Lejlighedsvis fundet bisamrotte.

Reserve "Basegi" bebor og hovdyr. Disse omfatter rådyr, elg, rensdyr. Om vinteren er elg forlader disse steder. Siden 1985, vildsvin bosatte sig her.

I de mørke træsorter fundet mår. Dens nummer er ganske stort. Desuden kan det beskyttede område findes kærlighed og hermelin.

Tilstrækkeligt høje antal mink, oddere og bisamrotter. Badger er sjældne. Oftest kan findes i vinteren enge og skævt. Reserve skove give husly til de enorme brune bjørne.

Flora

Dette område er karakteriseret ved en kombination af visse elementer i den sibiriske og europæisk vegetation. Inden reserven der er mere end 480 arter af planter. 40 af dem er ret sjældne og værdifulde, og shiverekiya Podolsk inkluderet i den Røde liste over Rusland.

I de Intermountain depressioner og ved foden af bjergene strakte mørk nåletræ taiga. På skråningerne af den skov af sjældne træer lavere, vises det skævt med dværg birketræer og subalpine enge.

Toppen af array Baseg dækket med mos og lav med små områder af bjerget tundra. Der er voksende brombær, blåbær, enebær sibiriske.

I oldtiden, her gik det ikke nå gletscheren for et par snese kilometer, og i denne del af Uralbjergene dannede "område af erfaring" for mange dyr og nogle former for planter.

fugle

I store mængder, "Basegi" reserve beboet af corvids og småfugle. På bredden af strømmende floder fanget Dipper, som ikke er bange for kulden. Hun forlader rugende og flyver væk til de varme lande, når vandet fryser helt over.

Skovene i store mængder sædvanlige sort ryper, tjur, hassel ryper, 3 arter af spætter - tre-tåede, sort spætte og den store plettede. Typisk for disse steder repræsentanter fugle er havregryn (Remez, rør og vulgaris), Yurok, gøg Gransanger (Gransanger og Warbler), Sadovaya Slavka, sang trøske, røn, Bynkefugl, Dunnock, waxwing, dompap, spætmejse og andre. På floder og sumpe fælles krikand, gråand, ryler.

Reserven er bevaret fugle, der er anført på den Røde af Rusland, - Vandrefalk og Havørn.

vagtvirksomhed

Kort over Perm-regionen, som vi sætter i denne artikel, viser, hvordan enorme område indtager denne reserve. Gennem årene blev han reserve stigning i antallet og bevarelse af bestande af mange arter af vilde dyr - mink og mår, ræve og elge, egern og bjørne. Imponerende biodiversitet af flora. Reserve "Basegi" beskytter et stort antal planter og dyr. Mange af dem er opført i røde Databøger af forskellige rækker. Reserven gennemføres videnskabelige og forskningsmæssige aktiviteter med henblik på bevarelse af Uralbjergene.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.