Nyheder og SamfundNatur

Tornskade: livet af de fugle, levesteder, interessante fakta

Almindelig Tornskade er en eremit ry som mødes med ham - det er meget sjældent. For at lægge mærke til denne fjer, du har brug for tålmodighed og observation. Men da fuglen undgår kvarter med den person, det kan kun ses ved skovbryn, udkanten af sumpe, på toppen af høje træer og buske. Hvis du hører en sang, ligesom stemmen af en skade, er det muligt, at denne grå tornskade.

The Red Book er blevet opdateret med denne sjældne fugl, som antallet af arter er meget lav. Hun modtog 3 kategori. Hvis du vil gemme denne underart kræver respekt for skoven og sumpe starolesyam.

Beskrivelse tornskade

Denne art af fugle refererer til store fugle. Krop størrelse -. Et gennemsnit på 26 cm fugle Vægt - omkring 70 gram. Farvning Tornskade lys, ryg aske-grå nuance, og hvid bug. På brystet er der tegning. Trinvis langstrakt hale og vinger er sorte. På kanten af halefjer - hvid kant. Også, lys tværgående strimmel passerer over vingerne. Hovedet er også dekoreret med striber - fra næb gennem øjet når den sorte "maske". Fordi denne fugl er et rovdyr, blev hun "tildelt" hooked næb. Mandlige og kvindelige i farve adskiller sig ikke. Du kan se forskellen i deres størrelser, "drenge" lidt større.

Når den grå tornskade sidde på en gren, halen går ned eller buler. Flyvende på denne fugl kuperet.

levested

På trods af, at antallet af disse fugle er lav, deres levesteder er meget bred. Tornskade i små mængder lever i hele Europa, en stor Ruslands område, Nordafrika. Hertil kommer, at fuglen afregner i nogle områder af det sydlige Asien op til Indiens østlige linje. Det er også behængt, gennemtrængende gennem Tjukotka, stopper i nærheden af skoven bjergmassiver USA og Canada.

Denne type fugl foretrækker at leve i åbne områder. Men på trods af dette, er det tornskade udvikler bjergområder, taiga og tundra. Det kan bemærkes, at mod syd, fuglen er nomadiske, og repræsentanter for de nordlige områder migrere til vinteren.

fugl stemme

Tornskade gør lyde, der er ligesom magpies sange. Hans stemme var ru. Sangen er ikke melodisk, består af en knirken rolige fløjten eller summende triller. Men i sit repertoire, kan være til stede lyde overhøres i andre fugle. Med alderen hanner ophobes repertoire, og deres sange er blevet mere varieret og kunstnerisk.

Også med hjælp af shrikes videregive oplysninger lyder. For eksempel, når den fare, de frembringer hyppige "check-check-check." En slags sang, og de adskiller sig i parringstiden.

mad

Tornskade er en modig rovdyr, så spiser den fangst. Kosten kan indbefatte store insekter, såsom græshopper, store biller, guldsmede og mere. Men fuglen og bytte på små hvirveldyr, som i de nordlige regioner er meget små insekter. Tornskade let fanger firben og små padder. Derudover kan lide af gnavere, såsom markmus, spidsmus, mus, muldvarpe og spiser små fugle (spurve, warblers, Chickadees).

Efter ekstraktion fanget, shrikes straks spise det. lagre Fjerkræ ikke, men hvis der er en overflod af mad, kan det tørre offeret, der hænger på spidsen af akacie, og et hvirveldyr, forlader gafler af grene. Men det er værd at bemærke, at denne form for adfærd ikke har tendens til at alle de grå shrikes.

rugende fugle

Da Tornskade er en stor fugl, sin rede har også en stor størrelse. Typisk er sådanne boliger bygning kun kvindelige. Hannerne er involveret i dette er meget sjældent. Til konstruktion af reden vælger en passende gren. Ofte er denne proces tyk busk eller et træ. Desuden kan et hus være monteret i nærheden af stammen. Nest er lav, mellem 1 og 2,5 meter. Det er en to-lag. Ydersiden er vævet af tynde kviste af buske og træer, og her er vævet tørt græs. Et karakteristisk træk ved de Tornskade reder er en del af de grene med grønne blade.

Indersiden er fremstillet af et blødere materiale. Da bakken er spredt hår, tynde græsstrå og masser af fjer, selv om nogle af deres reder ikke kan være.

unge dyr

ynglesæsonen i forskellige regioner er anderledes. Det kan være april eller maj, og i de nordlige dele af området er i juni. Tornskade Murværk består af 4-6 æg med hvid-grøn nuance og brune pletter. Nasizhivaet overvejende kvindelige afkom, og Pa lejlighedsvis erstatte mor.

Tornskade forbliver på murværket op til 15 dage. I disse to uger de mandlige fluer er ikke langt fra familien. Begge forældre die skraverede afkom. Om underskoven mandlige og kvindelige tage sig af omkring 20 dage. På dette tidspunkt kyllingerne er klar til at flyve. Men det er interessant, at nogle gange endda før babyer lærer at flyve godt, de allerede flyver væk fra reden. Indtil afgang af forældrene passe deres unger. At fodre deres unge par kan for lang tid.

Den unge kost indeholder Orthoptera og biller, og i sjældne tilfælde, får de larver og larver.

Yderligere oplysninger og interessante fakta om Tornskade

Tornskade er en fugl med et listigt sarkastisk karakter. Så han kan lide podraznivat små falke og høge. At se fjenden, Crafty klatrer til toppen af fyrretræ og begynder at synge ubekymrede. Predator ser ham og skynder sig at angribe, men tornskade behændigt gemmer sig i krat.

Denne fugl formår at forvise alle fugle, der er større dens størrelse. Mærkeligt, da Shrike er mulig. Med henblik herpå han bevidst ødelægger jagten alle rovdyr, fugle og dyr sædvanligt. Han lyder advarsel offeret, at det sniger jægeren, og så forbliver på sit område eneejer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.