Nyheder og SamfundNatur

Sokhondinsky reserve: klima, flora og fauna

Et af de bedste steder i Rusland er Sokhondinsky Reserve, som er beliggende i den sydlige Baikal. Det er bemærkelsesværdigt for en karakteristisk atmosfære af vilde natur af denne region. Sokhondinsky reserve Trans-Baikal Territory for bevarelse og studiet af endemiske arter, samt til beskyttelse af området.

De mål og opgaver reserven

De primære mål for reserven er:

  • beskyttelse af territoriet er brug primært for at bevare og øge antallet af sjældne dyr;
  • studiet af naturen og styring af "Annals";
  • miljøkontrol af området;
  • miljøuddannelse;
  • uddannelse af nye forskere og eksperter inden for miljøbeskyttelse.

På grund af det faktum, at en stor del af området nærmest hozhena mand, har naturen bevaret sit oprindelige udseende. Deres jomfruelighed og interessant Sokhondinsky Reserve, kan, hvis udbredelse ikke siges. Også her opstod mange floder transbaikalian relateret til bassinerne i Stillehavet og arktiske oceaner.

En kort historie

Det menes, at Sokhondinsky Reserve blev grundlagt i 1973. I 1772, på kildeørred Sokhondo klatrede Sokolov. Der indsamles han mange planter og rakte dem over til russisk videnskab. Dette hjalp åbne en masse endemiske arter er unikke for området. Efterfølgende overføres til herbarium for at studere engelsk videnskabsmand. Flora også engageret Turchaninov, indsamlet værdifulde samlinger. Desværre, noter forlod sammen med Verdensbanken.

I 1856, for studiet af faunaen på char venstre GI Radde. Han bemærkede, at der i området var der seks højtliggende zoner.

Studiet af Altai-Kyrinskoy bækkenet og Khentey-Chikoyskogo Highlands engageret professor VI Smirnov. Han samlede en ganske stor herbarium, som efterfølgende fjernes til St. Petersborg Universitet og var der indtil vores tid.

I 1914 studiet af flora engageret PN Krylov og L.P.Sergievskaya har herbarier genopfyldes rækker af Tomsk Universitet.

UNESCO tildeler reserven status som "Biosphere Reserve" i 1985.

fysiografiske funktioner

Denne reserve omfatter Sokhondinsky, Balbasniyskuyu Sopkoyanskuyu og loaches. Området er enorme. Sam Sokhondinsky massivet har en længde på næsten 20 km, og dens bredde er 14 kilometer. Hele området er placeret på periferien af den Highlands Henty-Chikoy. Denne char har to toppe: højden af den Store (2500.5 meter) og Små (2404 meter). Pass mellem toppene er 2000 meter højt. I den sydvestlige del af massivet er Tsagan-Ula. Og på den vestlige Sokhondinsky reserve omkranset af Dzhermaltay-Ingodinsky depression, som er berømt for sin mineralvand.

klima

Klimaet i Sokhondinsky Reserve skarpt kontinentale. Tør vinter med lidt sne. Gennemsnit januar temperatur i området fra 22 ° C til 28 ° C, afhængigt af højden. Men ved hjørnerne selv nå minus 50 ° C.

Sommeren er meget kort, og selv da kan fryses med tunge sne. Temperaturen holdes på plus 14 ° C. Varmeste måned - juli. Samlet gennemsnitlig temperatur - omkring minus 1,9 ° C Den gennemsnitlige årlige nedbør falder omkring 430 mm.

Klimatiske forhold er ganske alvorlige, men mange af flora og fauna føler dig helt sikker. Sokhondinsky reserve i Rusland er en af de rigeste i de mange forskellige levende organismer.

pattedyr

Entydighed Sokhondinsky reserve plan betegnet store forskelle og temperatur, hvorved udskiller store mængder af flora og fauna. Her kan du finde ræven, zobel, brun bjørn, egern, hare, osv

Blandt de mest interessante dyr kan noteres sibiriske moskus hjorte. Denne lille klovbærende dyr, i udseende ligner en hjort. Karakteristiske træk ved denne person: en tyk brun eller brunt hår, tynde skarpe hove, ingen horn, hannerne lange fangs rager ud fra under den øvre læbe, samt abdominale kirtler, der producerer moskus. Forside af moskus rådyr er en smuk Sokhondinsky Reserve.

Hvor er han? Som nævnt ovenfor er naturreservat beliggende i den sydlige Baikal. Sibirisk moskus hjorte lever i en højde af 600-900 meter. Hoppe dyr såsom meget rask og i stand til en ændring i flyvevej af bevægelse 90 °. Den lever af terrestriske lav, fyrrenåle gran og cedertræ, padderok og andre vegetabilske fødevarer.

På det område kan findes hermelin - en lille, lille pattedyr fældefangst musteline. Kropsvægt af alle dets varierer fra 70 til 260 g. Han har en lang hals, et trekantet hoved og små runde ører. hvid farve om vinteren. Den lever af små gnavere, og foretrækker at bo alene. Plot dyr afgrænse væske, som frigives fra kirtlerne. Hermelin lever for det meste i jordhuler, men han har ikke grave dem, men foretrækker at besætte huset han dræbte gnavere. Predator er meget modig og blodtørstig. I kritiske situationer, kan det angribe og en mand, på trods af sin størrelse.

De farligste rovdyr i reserven er røde ulve, der hører til familien af hjørnetænder. Dyrekroppen med en stor længde 76-110 cm. Vægt 20 kg. De har en kortere snude, høj sæt øjne og en stor opretstående ører. Farve rød med en sort hale. Bor i pakken 5 til enkeltpersoner. I fødevareindustrien er gnavere og små planteædere. Selv om en stor flok kan jage og store individer. Rovdyr er ikke aggressiv. Human undgås. På grund af karakteren udstedt af dem lyde kaldes "sang bjerg ulve."

Disse særlige dyr, desværre faldt i Red Book. Sokhondinsky reserve er hjemsted for mere end 10 arter af dyr, der er på randen af udryddelse. Af denne grund er mange dele af området lukket for mennesker.

Udover ovenstående bemærker vi også jordegern, skovmurmeldyr, mol rotter og hoppemus.

fugle

Der er mere end 125 familier af fugle. Indbyggerne i taiga område gaver bleg og Scaly Thrush, gråhåret havregryn, tjur, musvåge, ugle Dværghornugle. I det bjergrige del af taiga kan findes ryper, bjergryg, Jernspurv, sibirisk hjuls, Pika og andre. Nær skovsøer er en ganske stor variation af fugle. Blandt dem kran, sort stork, sort-Loon Grebe, taffeland, blishøne et al.

fisk

Ørred bor i floder og søer flyder koldt vand. Havet kommer ikke ud. På grund af den enorme kommerciel værdi resterende enheder af individer, så der er angivet i Red Book. Hucho - største arter laksefisk familie. Det kan være op til 2 meter og veje op til 90 kg. Den indeholder omkring 20.000 æg ad gangen.

En anden beboer er udelukkende ferskvand ål. Organ lang, rund, sideværts komprimeret ved kanterne. Farve har farven af jorden og ændrer sig med alderen. Det bliver aktivt som temperaturen falder.

På stedet findes arktiske stalling, eller rotan golovoshka, Amur gedde og minnow.

planter

Floraen er meget rig og er repræsenteret ved alpine tundra, små-blade skove, løv-og bjergfyr. 923 repræsentanter for højere vaskulær blev registreret. Mere end 71 arter af planter og svampe i reserven taget under beskyttelse. På grund af sådanne planter, såsom opland kirtel, ensian kold zmeegolovnika grandiflora, Rhodiola pinnatifid og chetyrohnadreznogo, løg odnobratstvennogo, rhododendron, bliver liggende virkelig spektakulært.

Nøgenfrøede repræsenteret sibirisk fyr, ceder elvernes træ, sibirisk gran, enebær lozhnokazatskim og sibirisk gran. Reserven ligger i nærheden af skoven relaterede træer - det Gmelin lærk (Dahurian) og sibiriske.

Krybdyr og ferskvand

Disse kategorier af dyr er ikke så talrige. Sokhondinsky Reserve - hjem mønstrede runner almindelig Copperhead slange, en almindelig slange, almindelig hugorm og firben. Disse krybdyr har slået rod i denne reserve som følge af tilpasning til klimaet i miljøet.

ferskvandsdyr repræsentanter endnu mindre. Selv om der har damme og en masse, men dyrene havde ingen effekt på denne klasse af sorter. Her er der kun sibiriske salamander, sibirisk og hede frøer. Disse tre typer af listen er opbrugt.

Hvordan kommer man til reserven?

Turist, aldrig besøgt Sokhondinsky reserve, hvordan man kommer dertil, sandsynligvis ikke kender. Til dette er der specielle turistruter. Start er beliggende i landsbyen Kyra. Længden af ruten afhænger af niveauet og besøgte steder: fra 3 km til 80 km. Store Vandreture kan tage en uge.

Den mest berømte rute kaldes "spor af Pallas". Han er nøjagtig den samme som opdageren af ruten Sokolova. Langs denne rute, du har brug for at gå et par dage, og længden af det er 70 kilometer. Det begynder med nisin char Sokhondo højlandet. I løbet af denne tid, kan rejsende overholde alle overgange bjerg breddegrader og pragt af mangfoldighed af flora og fauna.

Turister elsker denne rute Sokhondinsky reserve Trans-Baikal Territory. Billeder og billeder af disse områder er simpelthen betagende og dens farverige mangfoldighed. Stier for besøgende - dette er kun en lille del af hele området af reserven. Der er også steder, hvor adgangen er nægtet. Dette er til dels en forebyggende foranstaltning, som sjældne dyr bliver mindre og mindre, og gem dem - pligt alle.

Hvis du har et ønske om at besøge det maleriske område med et stort udvalg af dyr og planter, den vandretur i Sokhondinsky Reserve - er den ideelle løsning. Ingen kan være ligeglade med en sådan karakter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.