FormationVidenskab

Biogenetisk lov Haeckel-Müller

Biogenetisk lov Haeckel-Müller beskriver det observerede forhold i naturen - ontogenesis, dvs personlige udvikling alle levende organismer, til en vis grad, er det rekapitulerer fylogeni - den historiske udvikling af hele gruppen af dyr, som det vedrører. Det formulerede loven, som navnet antyder, Haeckel og F. Muller i 60-erne af det XIX århundrede, uafhængigt af hinanden, og indstil opdageren af teorien er nu næsten umuligt.

Det er indlysende, at den biogenetiske lov blev formuleret med det samme. Muller og Haeckel arbejde forud for oprettelsen af en teoretisk ramme for loven som allerede observerede fænomener og andre etablerede naturlove. I 1828, K. Baer formulerede den såkaldte lov embryonisk lighed. Dens essens ligger i det faktum, at embryoner af personer, der tilhører den samme biologiske art, har mange af de samme elementer i den anatomiske struktur. Hos mennesker, for eksempel ved en bestemt udviklingsstadie embryoet har gællespalter og en hale. Typiske kendetegn i morfologien af arter forekommer kun i det videre forløb af ontogenese. Loven om embryonale lighed identificeret biogenetiske lov på mange måder: når embryoner af forskellige organismer gentage den fase af udviklingen af andre individer, de gentager den fase af udviklingen af alle typer overhovedet.

AN Severtsov blev senere foretaget visse ændringer af loven af Haeckel-Müller. Videnskabsmanden bemærkede, at i løbet af embryogenese, det vil sige, den fase af fosterudviklingen, der er lighed mellem ligene af embryoner er, ikke voksne. Således er de gællespalter i menneskefoster svarende til gællespalter af fisk embryoner, men ikke med etablerede voksne fisk gæller.

Det er vigtigt at bemærke, at en af de mest tydelige tegn på den darwinistiske evolutionsteori anses for at være direkte biogenetiske lov. Ordlyden af det selv hentyder til sin egen logiske forbindelse med Darwins lære. Embryo løbet af dets udvikling går gennem mange forskellige trin, der hver især ligner en vis fase af udviklingen natur, trække den evolutionære synspunkt. Således hver sværere organiseret individ repræsenterer i sin udvikling hele ontogenesis dyreliv fra synspunktet om evolution.

I psykologi, er der også en biogenetiske lov, formuleret uafhængigt af det biologiske. I virkeligheden, i psykologi det skiller sig ud ikke designet lov, udtrykt ved I. Herbart og T. Ziller idé om ligheden mellem barnets sind med den for menneskeheden i almindelighed. Forskellige forskere har forsøgt at retfærdiggøre denne teori fra et andet perspektiv. Mr. Hall, for eksempel, tyet direkte til Haeckel-Müller lov. Han sagde, at udviklingen af barnet, herunder psykologiske termer, er udelukkende defineret af biologiske forudsætninger og gentager evolutionære udvikling generelt. Anyway, er ideen ikke helt bevist til dato. I psykologi, er der stadig ingen biogenetiske lov som sådan.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.