HjemlighedVærktøj og udstyr

Lim til metal: sorter og arbejdsregler

Næsten enhver lim til metal, som findes i butikkerne, har høj styrke. Ofte ødelægges den bundet struktur ikke inde i klæbemiddellaget, men ved grænserne af metallet bliver sammenføjet. Således afhænger styrken af den klæbende binding primært af fremstillingen af overfladen.

Normalt er belægningen forurenet med forskellige olier, skalaer, malingsrester, korrosionsmærker. Eliminer alt dette ved både kemiske og mekaniske midler.

Før påføring af lim til metal behandles den forurenede overflade med opløsninger af syrer eller alkalier samt særlige sammensætninger til fjernelse af rust og rengøring. Virkningen af syre eller alkali er baseret på det forhold, at oxider ødelægges hurtigere end basismaterialet. Rengøring med kemiske reagenser er hurtigere og er meget billigere end mekanisk behandling. Derudover dannes et stabilt lag på metaloverfladen, som øger styrken og holdbarheden af klæbemiddelleddet.

Mekanisk overfladerengøring udføres også før limen på metalet påføres. I dette tilfælde behandles de ved hjælp af slibende materialer (metalbørster, skudblæsning, sandblæsning eller sandpapir). Den resulterende overflade bliver grovere, hvilket øger interaktionsområdet for klæbemidlet og metallet, og dermed styrken af leddet øges.

I dag findes der forskellige klæbemidler til metal, der har deres egenskaber og sammensætning.

Et af de mest almindelige materialer er polyvinylacetatlim (PVA). Det giver dig mulighed for at arbejde med træ, glas, metal, læder, stof osv. Stoffet påføres i et tyndt lag til tidligere affedtede overflader, som er tæt komprimeret. Gribning af klæbemidlet sker efter 20 minutter, fuldstændig tørring observeres efter en dag.

Efterspørgsel efter et så kendt klæbemiddel til gummi og metal, som "Moment." Det er også i stand til at kombinere træ, keramik, plast, filt, hård PVC osv. Dette materiale er giftigt og brandfarligt. Det må kun betjenes i godt ventilerede eller åbne rum, væk fra kilder til brand. Midlet påføres et tyndt lag på de forberedte overflader, der holdes i kvart i en time, og komprimerer derefter de materialer, der skal bindes i nogle få sekunder.

Næsten alle ved om epoxy lim, som også giver dig mulighed for at forbinde metal, glas, træ og andre materialer. Derudover bruges værktøjet til at forsegle revner og huller, det kan bruges som lakbeklædning.

Dette klæbemiddel til metal har olie- og vandbestandighed, og tjener også som en god isolator. Stoffet er giftigt. Ved kontakt med huden, vask straks med varmt vand og sæbe. Produktet kan ikke anvendes til limning af fødevareprodukter. Limet selv fremstilles med den medfølgende harpiks og hærder i et forhold på 10 til 1. Efter omrøring i 10 minutter skal opløsningen påføres overfladen med et tyndt lag og derefter binde. Delvis polymerisering af opløsningen vil ske efter 4 timer, fuldstændig hærdning finder sted i løbet af dagen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.