HjemlighedVærktøj og udstyr

Parketlak: typer og funktioner

I dag er parketgulv brugt til at beskytte parketgulvet mod eksterne påvirkninger, samt at give det skinn og skønhed. Takket være overfladebelægningen med en speciel sammensætning er dets levetid signifikant øget, og ydeevnen er også forbedret.

Teknologien til at påføre lakbelægning er ikke for kompliceret, og alle kan lære det. For at dække parketten med lak, er det nødvendigt at udføre en række efterfølgende handlinger, da kun i dette tilfælde resultatet bliver pålideligt og kvalitativt.

Så først og fremmest er det nødvendigt at polere parketten med en speciel diskmaskin, så den bliver helt jævn. Derefter skal du fylde alle sømme og rense overfladen af alle slags snavs. Før påføring af parketlak skal hele overfladen af gulvet behandles med en primer, således at vedhæftningen af basismaterialet til overfladen vil blive væsentligt forbedret. Efter at primerlakken er tørret, er det muligt at påføre en lak til et parketbræt .

I dag praktisk taget i en hvilken som helst byggeforretning kan man nemt købe et parketlaksprodukt, men inden man træffer et valg, er det nødvendigt at tage højde for et tilstrækkeligt antal faktorer. For eksempel, en række brugte træ, styrken af mekaniske belastninger på parketten, den ønskede farve og selvfølgelig omkostningerne til lakmaterialet og dets forbrug.

I betragtning af ovenstående skal det bemærkes, at parketlaker kan være af fire typer: vandbaseret (vandbaseret), polyurethan, lak med en kunstig olieharpiks eller med en særlig syrehærder. Lad os overveje alle typer af dette materiale mere detaljeret.

Lak parketvand har ingen skarp lugt, det er kendetegnet ved høj brandmodstand og økologisk kompatibilitet. Derudover tørrer det meget hurtigt. På grund af dens egenskaber anvendes den til at dække parket i boliger. Der er dog også ulemper: lak er ustabil til kemikalier og kan ikke være egnet til nogle typer træ.

Parket lak med kunstige olieharpikser bruges primært til restaurering af gamle belægninger, fordi det på grund af dannelsen af en tæt olieagtig film forbedrer udseendet af det slidte gulv. Den har en meget stærk lugt, derfor bruges den hovedsagelig i offentlige lokaler.

Polyurethanlak er den mest anvendte og effektive. Det har en høj slidstyrke og modstand mod mekaniske og kemiske påvirkninger. Lakken gør det muligt for overfladen at miste sin naturlige skygge og give den den rigtige skygge. Dette materiale tørrer ud inden for seks timer. Og da det har en ret skarp lugt, skal arbejdet med det bæres ved hjælp af beskyttelse.

Parket syre lak. Det er en blanding af lak og hærder - et uhøjtideligt materiale med en syrehærder. Det kræver ikke forudgående priming, har høj modstand og er fuldstændig ufølsom over for fugt og temperaturændringer.

Når du vælger parketlak, skal du derfor konsultere en professionel. Ledere af bygningsforretninger vil altid hjælpe klienten med at vælge den mest egnede type produkt og fortælle om funktionerne i dens applikation på overfladen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.