BilerBiler

Hvorfor mimrer speedometer?

Ofte elektriske kredsløb drivere næsten ikke betaler nok opmærksomhed. Ledninger fra købsdatoen af bilen er næsten aldrig ændre sig. Som regel er det ikke nødvendigt, så længe alt fungerer. Men før eller senere kommer der et tidspunkt, hvor ledninger begynder til at smuldre. Ryk speedometer, instrumentbræt lys slag og m. N. Dette problem kan løses, så lad os behandle dette spørgsmål nærmere.

Hvad du behøver at vide?

Ofte problemet med en speedometer vedrører elektronisk funktionsfejl. Selvom meget afhænger af køretøjet. For eksempel, hvis speedometret mimrer VAZ-2107, er det ikke nødvendigvis tilfældet i ledninger. Speedometer i bilen mekaniske type, til at holde minimum. Derfor er det meget ofte problemet er af et reb, som har mistet spænding.

På samme tid, kan sagen være defekt hastighedssensoren. Mange bilister tjekke det virker først og fremmest. Det er meget nemmere end at skille instrumentbordet, løse problemet og samle den igen. Lad os undersøge nærmere med de samme grundlæggende fejl hastighedsmålere på nogle bilmærker og se på måder at løse dem.

Problemet med hastighedssensoren

For at beskæftige sig med spørgsmålet om, hvorfor de speedometer ryk, bør du sætte dig ind i den mere detaljerede udformning af bilen. For eksempel, indenlandske klassiker havde ingen hastighedssensoren. Systemet fungerer nogenlunde som følger. en motor (aktuator) er placeret i PPC, der under kørsel snoet kabel strækker sig til en speedometer.

Hvis motoren ud af drift, pilen på instrumentpanelet betyder "at dø", og altid viser "0". Men de fleste moderne biler er udstyret med en hastighedssensor, som er monteret i gearkassen. Det er næsten uden fejl bestemmer hastigheden mode og transmitterer data til speedometeret via ledninger. Fra de samme ledninger og sensor data og kommer på den passerede vej, det vil sige på kilometertæller.

Almindelige problemer

Tal om pålideligheden eller upålidelige af sensoren er ikke nødvendig. På nogle biler det kører for varigheden af drift, og på den anden ofte mislykkes. Alligevel er der en række almindelige problemer, som bilister står over for:

  • Manglende på grund af alderdom. Hver elektronisk enhed, uanset kvalitet, er din ressource. Derfor kan det bryde ned på ethvert tidspunkt.
  • Mekanisk påvirkning. Kort sagt, skader på sensoren eller ledninger kabinet. Hvis du udfører noget arbejde om fjernelse og installation af sensoren, er det sandsynligt skade.
  • Oxider, tørre eller kabelbrud. Også, ledninger genererer sin banale, hvis det ikke har ændret sig i lang tid.
  • Sensoren passer ikke denne model af bil. I dette tilfælde skal du ikke forvente at rette speedometeret.

Fremgangsmåder til fejlfinding

Typisk kontrol effektivitet enheder kan ikke gendanne ved at ændre hastighedssensoren. Som et eksempel, overveje bilen "Hyundai Accent". Ryk speedometer - gå købe en ny hastighedssensor butik. På det store løb denne bilmærke er ganske særlige for ham problemet ved mange bilister står over for. Hvis feltet er mekanisk, er problemet ofte løses ved at udskifte kablet. Det hjælper også smøring med WD-40, men det er en midlertidig løsning, så det kan gå tilbage til fremtiden problem.

Som for automatisk transmission, der er installeret sensorer, der ofte mislykkes. Skift dem er ikke svært. Lad os se, hvordan det gøres, og hvad vi får brug for jobbet.

Udskiftning af hastighedssensoren

Hvis speedometeret ryk VAZ 2107, udskift kablet eller slidte gear, hvis kant under drift af køretøjet allerede slidte. Dette gælder for stort set alle køretøjer, der er udstyret med en manuel gearkasse. Den automatiske transmission er indstillet hastighedssensoren. Lad os tage eksemplet med "Accent" overveje udskiftning proces.

For arbejde, er vi nødt til at købe de originale hastighed sensorer koster 800-900 rubler stykket. Fra det værktøj, du har brug for en nøgle 10 og 12, samt de tilsvarende hoved. Kun to sensorer. Den første er placeret på toppen af kassen, den anden - fra bunden. For at komme til toppen, er det nødvendigt at afmontere luftfilteret boksen og fjerne batteriet fra platformen. Efter at nøglen 10 skru gamle og installere den nye. Den nederste sensor er placeret bag venstre hjul. For at nå det, du har brug for at fjerne beskyttelsen kasser og den forreste del af fender liner.

ledninger

Som bemærket ovenfor, til sidst oxiderede tråde, twist, bare knække. Dette fører i sidste ende til, at den fuldstændigt tab af kontakt, før der dukkede op, forsvandt, og det førte til en fejl i speedometeret.

Dette problem kan løses på flere måder. Den nemmeste - og lodning ledninger til at skrumpe til anlæg. Problemet kan forekomme i et andet sted, men det kan ikke ske. Den anden metode - at udskifte hele fletning i sin helhed. Mere tidskrævende og vanskelig metode, men som et resultat - et normalt job i lang tid ledningsføring. Du skal også forstå, at hvis wiren er nøgne, kan det whiling væk på jorden. Også dette er ikke godt, så hvis du bemærker dette, bør du prøve så hurtigt som muligt for at løse problemet.

Speedometer mimrer VAZ-2109

Ofte at rette problemet vil kræve demontering af instrumentbrættet. Det tager en masse tid, men vil klare denne opgave næsten alle. At udføre demontering, er det nødvendigt at få radioen og cigarettænder, nødlampen og fjerne alle de nødvendige vedhæftning. Nu er du klar til øjeblikkelig reparation.

Hvis speedometeret mimrer på et sæt sats, er det sandsynligt tilfældet i det drev, har svigtet. Derfor skal vi fjerne aktuatoren, gear og sæler. Den sidste skal udskiftes med nye. Endvidere er det ønskeligt at fejlfinding gear. Hvis kanten på dem lappede, så mig.

Desuden er det tilrådeligt at tjekke kablet. Det er sandsynligt, at det rører noget under turen, og som forårsager speedometeret hopper. Udskift om nødvendigt kablet og smøre. Så vi udfører forsamlingen.

atypisk fiasko

Hvis speedometer ryk (VAZ 2109 denne eller en anden model - er ligegyldigt, denne type fejl er iboende i mange biler), og den ovenstående metode ikke, så er der flere muligheder. En af dem - lagdannelse pile i en bestemt position. Derfor, når den indstillede hastighed enheder kan vise normale, men på et tidspunkt vil det hoppe. Løsningen er at skille instrumentbrættet og speedometer reparation. Det er sandsynligt, at du bliver nødt til at fjerne pilen og smør det eller udskifte et nyt.

En anden atypisk fiasko - svigt af tandhjulene efter et vrid køre på den mekaniske speedometer. Er ret sjældne, og siger, at skibsføreren korrigerende løb, ikke for og ceremonier med bilen. Men på den elektroniske speedometer torsionsstivhed vej er blokeret af systemet, og fejlen "Check Engin" vises på instrumentbrættet. I det sidste sted, bør du kigge på on-board computer, men dette gælder kun for elektroniske systemer.

Sådan udføres en udskiftning kabel

Over tid, rebet rådne og gradvist begynder at svigte. Først problemet manifesterer sig i form at rykke speedometeret og omdrejningstælleren. Hvis der ikke gøres noget, enheden hurtigt og fuldstændigt ophører med at vise køretøjets hastighed og kilometertal. For at løse problemet, er det nødvendigt at køre bilen på pit. Fra den side af motorrummet er et drev kabel. Frakobling af beskyttelsesdækslet, skrue den ved en konventionel skruenøgle. Nu kan vi afbryde ledningen.

Det er ønskeligt at pre parse instrumentbræt. Dette skyldes det faktum, at efter vi frakoblet kablet fra drevet, koble den fra speedometer. Skru møtrik gennem motorrummet og tag ledningen. Det er ønskeligt at huske, hvordan det foregik, så du ikke har problemer med sin installation. På VAZ-2109 indfører to typer dashboards: lav og høj. Følgelig til reb af forskellig længde, så køb med ønskeligt have en prøve for at tage fejl.

Flere vigtige nuancer

Her er vi i virkeligheden forstået, hvorfor kan spjæt speedometeret. Som du kan se, kan årsagen være vægt. Men, konfronteret med et sådant problem ikke nødvendigvis straks gå til tankstationen. Fejlen er ofte ude af stand til at løse på egen hånd, selvfølgelig, hvis du har tid og lyst.

Ironisk nok, med de elektroniske systemer i dette tilfælde, er det meget lettere. I de fleste tilfælde ender det banale dækningsgrad eller sensor ledninger. En anden ting er, at denne sensor til nogle biler koster penge. I dette tilfælde kan du prøve at finde en værdig analog af at bruge internet-mapper. Men helt ærligt kinesiske produkter, som tiltrækker med sin lave pris, er det bedre at bypass part. Faktisk kan en sådan sensor glæde mester auto korrekt drift i en kort periode, og derefter virker ikke umiddelbart efter installationen.

Som konklusion

Problemet med mekaniske hastighedsmålere ofte er kritiske slid grundlæggende mekanismer. For eksempel under indflydelse af fugt og salte reb rot. Hvis der på noget tidspunkt speedometeret stoppede for at vise, sagen tydeligt i kablet. Faktisk trækninger hånd - det er ikke ualmindeligt. Mange bilister foretrækker ikke at være opmærksom på dette problem, og lade det blive ved det. Meget værre, når de begynder at svømme hastighed i tomgang.

For nogle moderne biler af kendte mærker, såsom "Mercedes" eller "Audi", her alene gøre noget ved det til tider vanskelige. I dette tilfælde er det bedre at besøge forhandleren eller servicestation. Men for at reparere den gamle "Volkswagen" eller WHA vil ikke være svært, selv for en nybegynder. De vigtigste ting - grundig tilgang til at løse problemet og bære et minimum af de nødvendige værktøjer. I ekstreme tilfælde giver det mening at skifte speedometer drev, men dette gælder kun for mekaniske muligheder. Dette svarer til hastigheden på udskiftning af en encoder, men noget mere kompliceret og dyrere. Det er alt, der er at vide om problemet og metoder til dens afskaffelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.