Nyheder og SamfundNatur

Vindstyrken: Måling og anvendelse

Vind som et naturligt fænomen kendt for alle fra den tidlige barndom. Han opfordrede en frisk ånde i varmen i dag, jagter skibene på havet, og måske til at bøje træerne og bryde tagene på husene. De vigtigste kendetegn for vinden er dens hastighed og retning.

Hvad er vinden?

Fra et videnskabeligt synspunkt, vinden kaldet luft massebevægelse i det vandrette plan. En sådan bevægelse opstår, fordi der er en forskel mellem det atmosfæriske tryk og varme mellem to punkter. Luft bevæger fra områder med højt tryk i de områder, hvor trykniveau nedenfor. Som et resultat, der er en vind.

Funktioner vind

For at karakterisere vinden, bruge to vigtigste parametre: retning og hastighed (effekt). Retningen bestemmes af den side af horisonten, hvorfra det blæser. Det kan angives i kompaspunkter, i overensstemmelse med den 16-rumbovoy skala. Ifølge hende, kan vinden være nord, syd, øst, nord-vest og så videre. Vindretningen kan også måles i grader, i forhold til meridianlinien. På denne skala nord defineret som 0 eller 360 grader øst - 90 grader, mod vest - 270 grader, og den sydlige del - 180 grader. Til gengæld vindhastigheden måles i meter per sekund eller knob. Knudepunkt er ca. 0,5 kilometer i timen. Vindkraft er også målt i punkter, efter Beaufort-skalaen.

Beaufort-skalaen, i henhold til hvilke vindstyrke bestemmes

Denne skala blev indført i omløb i 1805. Og i 1963 vedtog World Meteorological Association en graduering, der driver den dag i dag. Inden for rammerne heraf med 0 så rolig, hvor røgen stiger lodret opad, og bladene på træerne forbliver ubevægelig. vindstyrke på 4 punkter svarer til moderat vind, hvor overfladen af vand- dannede små bølger kan svaje tynde grene og blade af træer. 9 point matcher Stormvejr, som kan bøje, når selv store træer, flået tagsten fra taget, klatre høje bølger i havet. Og den maksimale vindstyrke i henhold til denne skala, nemlig - 12 point, tegnede sig for en orkan. Dette er - et naturligt fænomen, hvor vinden forårsager alvorlig opløsning kan bringes ned endnu bygningen kapital.

Udnyttelse magt vind

Vindkraft er meget udbredt i energisektoren som en af de vospolnimo naturlige kilder. Siden tidernes morgen har menneskeheden brugt denne ressource. Er det tilstrækkeligt at minde om vindmøller og sejlskibe. Vindmøller, hvorigennem trykkraften af vinden omdannes til yderligere anvendelse, er meget udbredt i de steder, der er karakteriseret ved vedvarende stærk vind. Fra forskellige områder af brugen af sådanne ting som vindstyrke, er det værd at nævne som en vindtunnel.

Vind - et naturligt fænomen, som kan være sjovt, eller ødelæggelse, samt at det er til gavn for menneskeheden. En særlig dens virkning afhænger af, hvor høj ville være den effekt (eller hastighed) af vinden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.