Intellektuelle udviklingKristendommen

Novokuznetsk, Transfiguration Cathedral: hvor, fotos

Novokuznetsk Transfiguration katedralen - en af de ældste ortodokse kirker i byen. Beliggende på bredden af floden Tom, en smuk arkitektonisk struktur med et klokketårn synlig sorokametrovoy alle kommer til Novokuznetsk. Transfiguration katedralen i mange år var den højeste bygning ikke kun inden for by, men også i Sibirien.

Konstruktion af en trækirke

Historien begynder i 1620, da den første ortodokse tempel på det område af den Kuznetsk fængsel ved siden af kapellet, bygget i 1618, med deltagelse Anikudima præst blev rejst. Church of the Transfiguration blev navngivet (i navnet på Transfiguration Herrens).

Så jeg får Novokuznetsk Transfiguration katedralen for første gang. Dette blev gjort lettere af, at fængslet i 1622 fik byen status og våbenskjold. Katedralen lignede mange af de kirker i Sibirien: Traditionel nordlige Russisk telt-stil har været et symbol på så Rusland.

Den første abbed - Ivashka Ivanov, der tidligere fungerede som kordegn i Ærkeenglen Katedral Moskva, ankom til templet, bragt til samme Kongens Port, ikoner og klæder. Begyndte tjeneste. Præsterne i katedralen i det XVII århundrede, med til at beskytte mod angreb af tatarerne-nomader Kuznetsk fængsel.

XVIII århundrede: ændre status

I 1718 Peter bevilget jeg den tre meter kors lavet af træ i Transfiguration katedralen. Novokuznetsk fejrede derefter sin hundredåret. Et par år senere katedralen blev genopbygget efter en frygtelig brand i 1734.

Kun i det XVIII århundrede trækirke fik hans fulde navn og status. Forud for starten af det XIX århundrede var det den største katedral i Kuznetsk-distriktet, og efter - kun Kuznetsk provstier blev 20 sogne forenet.

Transfiguration i sten

Ved 1791 den trækirke har slidt. Det blev besluttet at bygge en stenbygning. Ærkebiskop af Tobolsk og den sibiriske Varlaam velsignet af domkirkepræsten Efimiy Vikulovsky kendelse Irkutsk Pochekunina kooperativ, der producerede et bogmærke, og den første fase af byggeri i maj 1792.

Den første sal indeholder to troner - Forerunner og Baptist John, og til ære for St. Nikolaya Mirlikiyskogo, helliget dem i 1801. Rev. Yakov Aramilsky. På anden sal er der hovedalteret af Transfiguration.

Tempoet i byggeriet var baseret på mængden af penge og anden bistand fra sognebørn. Endelig efter en lang 43 år, han dekoreret byen Novokuznetsk Transfiguration katedralen.

Langsigtet effekt på opbygningen af en arkitektonisk stil, som omfattede den klassiske tradition for at bygge templer og elementer af sene sibiriske barok. Restraint dekorative facade design kombineret med en overflod af barokke kupler, som giver domkirken individualitet og originalitet. Den murværket blev afsluttet i 1830, i 1831 uddannet fra slut. Service til den højtidelige indvielse af templet fandt sted i sommeren 1835. Så for anden gang modtog Novokuznetsk Transfiguration katedralen.

Tests begynder af det XIX århundrede

Det tog flere årtier. Alt dette tidspunkt smykket Transfiguration katedralen Novokuznetsk og det omkringliggende område, dens høje klokketårn er synlig fra lang afstand.

Århundredeskiftet kirke mødtes adskillige forsømt og ramt af jordskælvet i juni 1898. I 1907, blev dets eftersyn afsluttet: Opdateret malerier og ikoner, forgyldt ikonostase, kors og pærer.

Tests for kirken begyndte i slutningen af 1919, da løbet antikolchakovskih taler stærkt beskadiget Transfiguration katedralen. Novokuznetsk, hvor der også Odigitrievsky Church (kendt af, at det var gift Dostoevsky FM), var praktisk taget ødelagt og brændt af en løsgørelse af anarkistiske guerillaer under ledelse af Altai Rogov GF og Novoselov, IP

Templet blev ødelagt, næsten helt brændt, klokker faldt fra en højde på jorden. I syv år i domkirken gennemførte reparationer på første sal, det er mest berørt af branden, genoptog tjeneste.

Men ikke for længe tempel tog han sognebørn. I tyverne blev han taget til fange af den "renovators". I 1929 åbnede han et geologisk museum i bygningen. Allerede næppe anerkendt den engang smukke Transfiguration katedralen. Novokuznetsk mistede karakter og åndelige fundament.

I årene 1933-1935 formand for forretningsudvalget for Kuznetsk Vorobiev med en afdeling af Komsomol helt plyndret templet, igen faldt tunge klokker afmonterede det meste af klokketårnet, kuppel Porush, brudte kors.

Konstruktionen var planlagt til at blive brugt som et museum, men planerne blev aldrig gennemført. Den tomme bygning husede en skole kombinere to år, et par år - et bageri. Efter krigen blev katedralen bygning fuldstændig opgivet i flere årtier.

Den anden halvdel af det nittende århundrede. lang glemsel

Templet stod forladt i mange år. I 60'erne Novokuznetsk ledelse har set omdannelsen planen af katedralen i restauranten "Gamle fæstning", men var ikke klar over det.

I slutningen af 80-erne til bygningen igen henledte, så tænk på at placere det i organet hallen. Næsten på samme tid, har ortodokse kristne indgivet en anden appel til byrådet at overføre dem til templet. De gjorde dette i mange år og blev afvist.

I 1988 besluttede byrådet at overføre katedralen i Novokuznetsk ortodokse samfund, på trods af, at eksperterne talte om det som de ideelle lokaler til Organ Hall.

Restaurering af kirken

Siden 1989 genoplivning af templet, restaureret sognet, begyndte restaurering og reparation. Allerede i 1991, selv inden afslutningen af tjenesten genoptages.

Først abbed af templet blev opdateret præst Boris Borisov. Om hvordan du gendanner den Transfiguration katedralen Novokuznetsk, fotos gemt lidt.

Siden 1994, omkring templet rejst stillads til fugning af væggene. Tre år senere, blev dækket med en kobber kuppel og klokketårn af kuppelen, gulvet i første sal lå en opvarmet marmor.

I 1999 det afsluttende arbejde afsluttet, blev stilladser fjernet, kuplen dækket med bladguld. Og i 2004 har vi afsluttet restaurering værker samt malerier af katedralen. Det er kun femten år og igen kunne se Transfiguration katedralen Novokuznetsk. Adresse ved templet forbliver den samme: Str. Vandfald, hus 18. Domkirke med en 400-årig fejrede sin næste genfødsel og igen blev centrum for Kuznetsk provsti.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.