Intellektuelle udviklingKristendommen

Hvad ikonet "Holy Trinity" er korrekt?

Ortodokse - måske den eneste af de kristne trosretninger, der er højt udviklet veneration. Og hvis katolikker behandles med respekt for de hellige billeder, mange protestantiske kirker beskylder enstemmigt ortodokse næsten til afgudsdyrkelse.

Faktisk ikonet for den troende - ikke en afgud, men en påmindelse om en anden verden, de hellige og Gud. Udtrykket "tilbeder ikonet" bærer en lidt anden betydning end "tilbede Gud." Ikonet kan sammenlignes med et fotografi af en elsket en, der er omhyggeligt holdt i familien album eller hænges på væggen. Ingen tror billedet idol eller udskiftning af det originale, selv om han har betalt meget opmærksomhed.

I mange religioner, er der ingen ikoner eller et billede forbudt med god grund: Gud ikke se ingen nogensinde, så hvordan kan du portrættere neizobrazimoe?

Ortodokse ikon malere, også, ikke opfinde noget, og ifølge reglerne om ikonerne afbildet kun, hvad der var materiale.

Men hvad med ikonet "Holy Trinity", fordi Gud ingen har nogensinde set! Dette er ikke helt sandt. Vi har set deres Gud i menneskelig form. Iisus Hristos - er Gud og menneske. Så i det mindste den anden person i den hellige Treenighed er meget muligt at skildre. Jeg havde nogle udførelsesform og ånd. Flere gange blev han vist som en hvid due. Det var ikke en rigtig due, naturligvis, men det kan skrives i denne form.

Således er de to Personer af Treenigheden izobrazimy, men for fuldstændighedens er ikke nok af Gud Fader. Ikon "Holy Trinity" uden Faderen kan ikke være.

Ikon malere har fundet et par veje ud af denne situation - mere eller mindre succes. For eksempel er der et ikon af den Hellige Treenighed, foto eller reproduktion, som er i hvert hjørne af bøn. Hendes søn, Gud sidder på tronen, om ham, Gud Helligånd, og Gud Fader har markeret nogle badge hælde nåde. Der er en anden mulighed, som kaldes katolsk, hvor Gud Faderen er afbildet vilkårligt - en gammel mand, og Gud Helligånd - Dove. Alle erkender, at ikonet er ikke-kanonisk, det vil sige, ikke svarer til reglerne i den ortodokse ikonografi, men det er almindeligt kom i brug i det 19. århundrede.

Den mest berømte ikon af "Holy Trinity" Rublev malet. Her viser det øjeblik af historien om Det Gamle Testamente, når de tre Engle kom til Abraham. Om fortolkningen af de fædre, det var Gud, og kan kun bruges Andrei Rublev billede. Under alle omstændigheder, ikonet er et unikt værk, ikke kun ikoner, men også den teologiske tænkning. Ikon "Holy Trinity" Rublev - er ikke kun tiden i teltet Abrahams, men den evige råd. Dette antydes af indholdet i skålen på bordet. I det (ifølge mange kommentatorer) er nadveren, det vil sige, at Jesu Kristi blod. Dette er øjeblikket af en profeti om fremtiden, om inkarnationen af Guds Søn og hans lidelse. Det er denne mystiske møde og kaldte den evige råd.

Ikon "Holy Trinity" er mystisk, det har et stort antal af symbolske komponenter, som kan bestemme, at Andrei Rublev Hver engel har udpeget en bestemt person of the Holy Trinity. Diskussioner om det stadig foregår. Dette billede er nu holdt i templet på Tretjakovgalleriet. Her er han beskyttet, men den kan anvendes, for at bede til Gud, og sætte et lys.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.