FormationVidenskab

Dispersion - en regnbue?

I livet er vi konstant konfronteret med variansen, men ikke altid mærke til det, eller endda nogle gange ikke ved, hvad det er. Nu vil vi forsøge at overveje nærmere, hvad der udgør en dispersion. Det første eksempel er det slående sit ordinære regnbue. Der er næppe en mand, der aldrig ville have beundret dette smukke fænomen. Ifølge gammel tro, ved foden af regnbuen, kan du finde en gryde fuld af guld. Vi er så vant til at se en regnbue, vi synes, det daglige, og vi vil ikke dykke ned i sin natur. Faktisk hver af dens udseende er ledsaget af komplekse fysiske processer, som vi forsøger at forstå denne artikel.

I den mest generelle betydning af variansen - dette er lysets brydning. Passerer gennem prismet, er lysstrålen brydes og falder ned i en anden farve. Dette kan nemt tjekke derhjemme. Efter en lille oplevelse. På en solskinsdag er det nødvendigt at lukke vinduet gardiner stramme og gøre det til en lille hul, hvorigennem rummet vil trænge smal stråle. På den modsatte væg fra vinduet i denne stråle vil danne et lyspunkt. Vi sætter i stien et glas prisme. Nu kan vi se, at variansen - en betingelse for udseendet af regnbuen, fordi stedet på væggen var farvet. I den kan du se alle regnbuens farver, fra rød til violet.

Således variansen - er optiske fænomener, som skyldes afhængigheden af brydningsindekset af stof på frekvensen af lyset (bølgelængde) eller lysafhængig fasehastighed af bølger på frekvensen eller bølgelængden. En konsekvens af dispersionen er nedbrydningen af lysstrålen i spektret, når det passerer gennem et glas prisme. Spredning af lys blev opdaget i 1672 af Newton, der var involveret i aktiv læring spektrum.

Newton var ikke de første udført lignende forsøg. I begyndelsen af vor tidsregning var det kendt om nedbrydning af lysspektrum, når det passerer gennem de store enkelte krystaller. De første refraktive forskerne var engelsk videnskabsmand T. Hariot og tjekkisk naturforsker J. Marci, men det var Newton begyndte for alvor at analysere denne proces.

Newton brugte en hel række tests og forsøg med prismer. Resultaterne af hans forskning er blevet beskrevet i detaljer i "Foredrag om Optics", "Optik" og "teori om lys og farve." Newton var i stand til at vise, at hvidt lys er ikke grundlag for alle de andre, men tværtimod - det er ikke ensartet. Forskellige typer af dispersioner, dvs. nedbrydning af hvidt lys i dens bestanddele vises, når strålen passerer gennem forskellige prismer og prismer gruppe. Udvidelse af lyset er fordi hver farve er kendetegnet ved en vis grad af refrangibility. Hver farve har sine egne specifikke egenskaber. Dispersion demonstrere deres forskel. Fuldførte forskere er til moderne fysikere af stor interesse fra synspunkt ikke kun resultaterne, men også den metode. Fra deres forskning, Newton indstille opgave ikke at fremsætte en hypotese for at forklare egenskaberne af lys og med fakta og argumenter. Forsker sætte en masse eksperimenter, bemærke, at "en overflod af erfaringer ikke stopper."

Ledelse af en lysstråle på glasset prisme, Newton var i stand til at se på skærmen en slags regnbue. Forsker har identificeret syv grundfarver, som vi alle er nu godt klar over. Hvorfor syv? At syv farver blev mere levende. Hertil kommer, at musikken er også kun syv toner, men deres variationer gør det muligt at skabe sande kunstværker, i modsætning til hinanden. Så holdt han den omvendte oplevelse sende interval til den anden side af glasset prisme. Samtidig igen for at få hvidt lys. Som et resultat, Newton fik ideen til at oprette en cirkel med syv sektorer af forskellige farver, hvor rotationen igen vil få hvidt lys.

Således dispersionen - en kompliceret fysisk proces forårsaget af egenskaberne af lys og farve. Og det er gennem denne proces, vi kan se regnbuen efter stormen. Nu har du en idé fra et videnskabeligt synspunkt om årsagerne til forekomsten af regnbuen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.