FormationVidenskab

Triad af livet: hvad er den rolle, chancen i udviklingen af arter

Enhver mere eller mindre oplyste læseren ved at evolution - er dannelsen af mere komplekse organismer fra simple, og livets udvikling på planeten siden begyndelsen af livet. Tror du, at kilden til udvikling og raffinement i træningen og stræben efter forbedring (JB Lamarck), eller i kampen for tilværelsen og sejren of the fittest (Darwin), i til gensidig bistand (PA Kropotkin) eller katastrofer store og ikke meget (Cuvier) - betyder ikke noget. Den vigtigste ting om alt, hvad vi tænker, hvad er den rolle, chancen i udviklingen af arter, klasse og menneskeheden som helhed? Hvad er chancen for, at forekomsten af hver enkelt af os? Og tilfældighed eller et mønster endnu?

Klassisk teori

Moderne videnskab foreslår at overveje evolutionsteorien i forbindelse med eksisterende viden, ved hjælp af reglerne i den syntetiske evolutionsteorien. Syntes på grundlag af darwinismen, suppleret med viden om molekylær biologi, embryologi, palæontologi, genetik, og så videre, kan vi tilbyde hele spektret af viden, der kan sættes i den vedtagne klassiske triade af "arvelighed - variation - udvælgelse". På hvert trin er det rollen som chancen i udviklingen af arter?

moderne biologi

I dag, vil en professionel botaniker ikke bryde ind ødemarken i molekylærbiologi og miljøforkæmper næppe forståeligt forklaret til den specifikke udvikling af det menneskelige embryo. Og hver biologiske videnskab snævert fokuseret tilgang til at svare på spørgsmålet, hvad er den rolle, chancen i udviklingen af arter fra deres synspunkt. Prøv at forstå den klassiske triade med fælles holdninger populær viden om biologi, som de fleste biologer ikke kan huske engang i skolen.

Arvelighed: hvad er den rolle, chancen i udviklingen af arter

Alle husker: tegn på at arve genet bestemmer det sæt. Generne er placeret i DNA-kæden. DNA består kromosomer, er kromosomerne placeret i kernen. I enhver organisme, der gengiver seksuelt, det diploide antal kromosomer (2n), der under dannelsen af kønsceller halveres (n).

Når en ulykke? Svaret er - overalt. Om mutationer (tilfældig ændringer), som kan ændre et gen eller meget senere. Random kromosomer udskiftningssektionerne (crossover) og adskillelse af kromosomer under meiose (dannelsen af kønsceller) denne uoverensstemmelse er helt tilfældig. Men fusionen af kønsceller til at danne en zygote generel rolle er enorm chance.

Og hvis i dag den kunstige embryologi afholdt udvikling og drift af kunstig befrugtning i de tidlige stadier af ontogeni af embryoet - så snart ulykken ikke længere påvirke den arvelige overførsel af gener?

Hvad er den rolle, chancen i udviklingen af arter: variabilitet

Den grundlæggende livskvalitet, evne til alle levende ting erhverve nye kvaliteter og som et resultat øge tilpasningsevne til ændrede miljøforhold. Grundlaget for den variabilitet, der er vigtig for evolutionen er forandring i det genetiske materiale. Og det vigtigste her - mutationen. Spontan eller under påvirkning af mutagener, punkt eller ændre antallet af kromosomer i genomet - er alle per definition er ikke egnede til en bestemt person. I bedste fald neutral. Men nogle forandringer i miljøet er en tilfældig fejl vil være en vigtig faktor the fittest organismer.

Og hvis det er bevist, at selv stress kan blive et mutagent middel, for ikke at nævne den globale miljøforurening produkter halveringstid på atomkraft?

Naturlig udvælgelse - udførelsesformen af tilfældighed i udviklingen af arter

Startende med dannelsen af den zygote, og før begyndelsen af puberteten, naturlig udvælgelse, ligesom damoklessværd hængende over alle levende ting. Zygote kan aldrig blive en cub bare fordi mor spiste. Og det er den mest harmløse, der kan ske. Tilfældighed - lava i vulkanudbruddet og opdelingen af befolkningen i to, eller droppe en kokosnød i havet og ramte den på en fjerntliggende ø, hvor det kan give anledning til en ny population eller ikke at give.

Kampen for tilværelsen i sin mest alvorlige form - intraspecifikke - gør embryo hajer æde deres brødre i livmoderen. A interspecies kæmper gøre en blind kast gøg æg adoptivforældre fra reden.

Og dog, hvad er svaret?

Svaret på spørgsmålet, hvad er den rolle, chancen i udviklingen af arter, trods den tilsyneladende beviser, er ikke så enkel. Stil et teoretisk matematik - i formler og logaritmer han beviser, at i verden er der intet tilfældigt. Alle sandsynligheder og sandsynligheden er ganske forudsigelig.

Vores viden på området for elektronisk fysik og astronomi langt bragt menneskeheden til det punkt forgreningen i videnskaben. Et stort lager af viden med nye opdagelser kan slå os på en helt uforudsigelig måde, som et eksempel, rør Krasin - fi "rotte huller" af rum-tid, som seriøst interesseret i en avanceret rumprogram, når udkig efter måder at supersoniske intergalaktisk rejse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.