FormationVidenskab

Carbonmonoxid

Som følge af ufuldstændig forbrænding af carbon eller produkter indeholdende, danner carbonmonoxid (CO) eller carbonmonoxid. Andre navne for denne giftige stof ikke har farve eller lugt (det ikke skyldes carbonmonoxid, organiske substanser og urenheder) - kulilte (II) eller carbonmonoxid. Dets densitet ved 0 ° C lig med 0,00125 g / cm. Ved en temperatur på minus 192 ° C passerer fra den gasformige til flydende tilstand, og ved minus 205 ° C - fast stof. Selvantændelsestemperatur plus 609 ° C Oxid er svagt opløseligt i vand (0,0026 g i 100 ml), men opløseligt i chloroform, eddikesyre, ethylacetat, ethanol, ammoniumhydroxid, benzen. Det har en molmasse på 28,0101 g / mol.

Endvidere kulmonoxid er også kendte og andre carbonoxider. Den mest almindelige af disse er carbondioxid eller carbondioxid (CO2), som fremstilles ved fuldstændig forbrænding af carbon (fri og bundet). Det er en farveløs gas med en let syrlig smag, men ikke har en lugt. Det er stærkt opløseligt i vand, hvorved der dannes en sur carbon hydroxid CO (OH) 2 eller kulsyre H2CO3. Carbon suboxid (C3O2) er en giftig gas uden farve, men med en skarp kvælende lugt. Under normale forhold, er det let at polymerisere, i sidste ende at fremstille produkter, der ikke er opløselige i vand og farvet i rød, gul eller lilla. Der er også andre carbonoxider, som er mindre kendt, og som har en lineær eller cyklisk struktur. Formler i denne serie varierer fra C2O2 til C32O8. Derudover er der en polymer substans, såsom grafit oxid deraf, et molekyle sammensat af C og O elementer og antallet af begge atomer kan variere.

Carbonmonoxid fremstilles ved delvis oxidation af carbon (a shoestring) til carbon oxygengas. For eksempel under driften af ovnen eller forbrændingsmotor i et lukket rum. I nærværelse af oxygen, carbonmonoxid brændende blå flamme dannelse af carbondioxid: 2CO + O2 → 2CO2. Koks (eller kul) gas, som er meget udbredt til 60s forrige århundrede til indendørs belysning, madlavning og opvarmning, indeholdt i sin sammensætning op til 10% carbonmonoxid. Da forbrændingen af CO, en stor mængde varme, sådan gas er en værdifuld brændstofkomponent. Nogle processer i moderne teknologi (fx råjern) stadig ledsaget af dannelsen af et sådant biprodukt, såsom carbonmonoxid. I verdens største kilde til kulilte naturlig oprindelse er fotokemiske reaktioner, der opstår i troposfæren og genererer omkring 5 • 1012 kg om året. Andre naturlige kilder til carbonmonoxid er vulkaner, skovbrande og andre forbrændingsprocesser.

Fra kemisk synspunkt, er det kendetegnet ved en carbonmonoxid reducerende egenskaber og en tendens til at additionsreaktioner. Men disse to tendenser vises kun ved forhøjede temperaturer, ved hvilke carbonmonoxid kan forbindes med visse metaller, chlor, oxygen og svovl. Metallet anvendes kapacitet af stoffet ved opvarmning at genvinde mange metaller til oxider. Ved omsætningen af chlor genereret phosgengas: CO + Cl2 ↔ COCI2. Det er en gift, der anvendes i organisk syntese, kan gradvist dekomponeret med vand ifølge reaktionsligningen: COCI2 + 2H2O → H2CO3 + 2HCI.

Carbonmonoxid kan være fæstnet direkte ved forhøjet temperatur og tryk til visse metaller til dannelse af metalcarbonyler, der er komplekse forbindelser: Ni (CO) 4, Mo (CO) 6, Fe (CO) 5 og andre. Carbonmonoxid (II) kan omsættes med ammoniak på katalysatoren (thoriumoxid ThO2) ved 500 ° C med dannelse af hydrogencyanid: CO + NH3 HCN + H2O →.

Carbonmonoxid er giftige for mennesker og dyr. Toksiske egenskaber carbonmonoxid på grund af sin evne til at reagere irreversibelt med hæmoglobin i blodet, hvorved de mister evnen til at bære oxygen til celler og væv i kroppen. Det vil sige, kommer hypoxi hæmatiske type. Ellers kaldes det (på grund af lavere iltkapacitet af blod) blod. Også carbonoxid (II) deltager i reaktionen, forstyrre kroppens væv biokemisk balance. Nem forgiftning ledsaget af hovedpine, banke på templer, svimmelhed, brystsmerter, og en tør hoste, rindende øjne, kvalme, opkastning, visuelle og auditive hallucinationer, rødme af huden og slimhinderne, takykardi, øge presset. I moderat døsighed og sæt (samtidig opretholde bevidsthed) motorisk lammelse. Alvorlig forgiftning er karakteriseret ved symptomer som forstørrede pupiller, tab af bevidsthed, kramper, koma, respirationssvigt, ufrivillig afføring og urin, blålig hud og slimhinder. Døden opstår på grund af hjertesvigt og vejrtrækning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.