FormationVidenskab

Hvad er teorien om katastrofer

Hvis du spørger enhver studerende om sin egen fremtid, så som regel, det vil indikere de store milepæle: eksamen, eksamensbevis for højere eller teknisk uddannelse, job, ægteskab, købe en række ting (bil, lejlighed), fødslen af børn osv .d. I hvert tilfælde kan rækkefølgen variere. En midaldrende mand spurgte om fremtiden, kan du høre en lignende reaktion, med den eneste forskel, at udgangspunktet vil blive flyttet fremad. Alt dette tyder på, at vi alle er vant til at tænke på status quo uændret: hver morgen i den østlige del af solen vil blive vist, er vores huse ikke går nogen steder, i vandet vil altid være vand i radiatorerne - varme ... Vi vidste ikke om, hvad der ligger bag udtrykket "teorien om katastrofe." Og det er forgæves, fordi den seneste udvikling, der finder sted i verden at tale om dets betydning.

Før der beskriver, hvad "katastrofe teori", husker dannelsen og udviklingen af matematik i det 18. århundrede. Mens mange forskere har været overbevist om, at det er absolut alle de processer af naturlige og menneskeskabte kan matematisk beskrives ved en lineær kontinuerte funktioner. Med andre ord, mente man, at i alt riget, og ordren mellem eksponering og udfald, der er en direkte sammenhæng, idet der tages hensyn til intensitet (husk loven om energiens bevarelse). Senere blev det klart hele den manglende sammenhæng i dette synspunkt.

Alt i verden, bortset fra levende objekter, har en tendens til kaos: tingene forværret og har brug for udskiftning, udstyr bryder ned, metal korroderer, etc. Dette er blevet kaldt entropi .. Samtidig er der en vis organiserende kraft, proceduren for oprettelse af disse atomer er ikke tilfældig række partikler, og bestilles konstruktion "blokke" osv Velkendt verden eksisterer på grund af balancen mellem konstruktive og destruktive principper. Kun en lille fordel at balancere systemet blev brudt. Efter at indse, at der var en katastrofe teori i 1970'erne som en af de discipliner i matematik. En af dens fordele - enkelhed og lette forståelsen af beviserne.

Det er værd at bemærke, at katastrofen - er en slags lavine ændre egenskaber af objektet, med en mindre justering af en af sine grundlæggende parametre. Intet kompliceret, hvis vi ser på selve livet. Her er et eksempel: katastrofe teori hævder, at folk glider på isen, er i en stabil tilstand. Det kan brydes lidt optræden udadtil: her under hans fødder var en lille sten, slip pludselig stoppede, har tyngdepunktet flyttet sig dramatisk, hvilket forårsagede efteråret. Men efter at ifølge teorien om katastrofer, der er en ny stabil tilstand. Af den måde, er evnen til at omarrangere benet og holde den samme position også registreret (summen af de faktorer).

Selvfølgelig, da katastrofen teori og matematik direkte forbundet, alt er mere kompliceret end en forklaring "på fingrene". Brugte komplekse formler, er division udføres på en række katastrofer. Typisk i matematik til forklaring afhængighed graf ved anvendelse af to parametre. Repræsentere en vis overflade placeret (svævende) på koordinatplanen. Så længe overfladen er flad eller foldet symmetrisk, kan man tale om en direkte forbindelse. Men hvis det viser krølle som anvendt helt anderledes formel til beregning af spids eller katastrofe. Hvis to toppe (foldes) kombineres, siges det om samlingen, etc. Detaljeret beskrivelse kan findes i det relevante afsnit i matematik. Denne teori bruges til at simulere ikke kun de naturlige processer, men også relateret til menneskelige faktorer (herunder økonomi).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.