SundhedSygdomme og betingelser

Glandulær endometriepolyp: årsager, symptomer og behandling funktioner

Glandulær polyp af endometriet - er en meget almindelig patologi af den kvindelige reproduktive system. Det er normalt diagnosticeres hos unge piger. Denne tumor er ikke præget af typiske symptomer, så messen sex er ikke travlt med at se en læge. Mangel på rettidig behandling kan resultere i infertilitet eller polyp omdanne til en ondartet tumor. I denne artikel, vi prøver at forstå, hvorfor disse tumorer udvikle sig, hvilke behandlinger moderne medicin tilbud.

Funktioner af den patologiske proces

Det første trin er at overveje strukturen af den kvindelige reproduktive organ. Livmoderen består af tre lag: den ydre serøs, muskuløs mellemøret og det indre. Sidste ellers kaldes endometriet og er en slimhinde. Det er dette lag, som regel tiltrækker sig opmærksomhed fra gynækologer.

Endometriet består af overfladen epitel og kirtler med det grundlæggende - stroma. De producerer konstant en hemmelighed med en alkalisk reaktion, men beløbet varierer fra kvindens cyklus fase. Når menstruation adskilles kun overflade epitel. Strom altid forbliver og tjener som en kilde til fremtidig regenerering af slimhinden i den første halvdel af cyklussen.

En polyp er en tumordannelse. Dens udvikling er oftest forudgået af uterin hyperplasi. Fokal proliferation af slimhinden fører til dannelsen af polypper. Det har derfor en struktur svarende til endometriet - det fibrøse væv og kirtler. følgende typer af godartede tumorer herfra er:

 • kirtel;
 • fibrotisk;
 • glandulær-fibrøse polyp.

I strukturen udvækst at skelne mellem legemet og ben, som er gennemtrængt af små blodkar. Dens størrelse kan variere fra nogle få millimeter til 4-5 cm. Formen af tumoren ligner en lille svamp.

I denne artikel vil vi diskutere årsagerne til og måder at behandle kirtel polyp, fordi denne form for patologi er diagnosticeret hyppigst. Et yndet sted for dens placering er den nederste del af livmoderen eller vinkler.

Hvorfor opstår sygdom?

Den nøjagtige årsag til tumorer, kan moderne medicin ikke navn. Derfor er det kun nødvendigt at fremsætte forslag. Klart fastslået, at en kirtel polyp udvikler sig på baggrund af hormonelle forandringer hos kvinder. Udvækst giver en slags reaktion på østrogen, det indre lag af livmoderen gentage reaktionen. Hormonelle forstyrrelser kan være af to typer: absolutte og relative. I det første tilfælde er mængden af østrogen produceret stiger på grund af tumorer eller ovariefollikel vedholdenhed. Når de relative hyperestrogenia hormonniveauer kan forblive normal. Dog abnormitet udvikler på grund af reduktionen antiøstrogene virkning af progesteron ved utilstrækkelig dets formulering.

læger isoleret også gruppe af faktorer, hvis tilstedeværelse øger sandsynligheden for dannelse af godartede. Disse omfatter:

 • hyppige aborter;
 • diabetes;
 • manglende motion;
 • overvægt;
 • inflammatoriske sygdomme i kønsorganer.

Kirtel-fiberholdigt polyp ofte udvikler sig i kvinder med psykiske handicap.

De første symptomer

Neoplasmer af ikke-hormonel karakter næsten ikke viser sig. Overtrædelser kan være ledsaget af mindre intermenstruel blødning. Når en polyp er en konsekvens af infektion i kroppen, er sygdommen i form af træg inflammation.

Neoplasmer hormonal natur, som følge af hyperplasi manifesterer forøget menstruationsblødning. Derfor, i disse patienter gradvist udvikle jernmangelanæmi. Hvis størrelsen af polypper større end 2 cm, er det muligt, at der opstår ubehag under intimitet. Klager til kramper er ekstremt sjældne.

Beskrevet i artiklen patologi har ingen specifikke symptomer. Når en eller flere funktioner i ovenstående bør søge læge. Det er nødvendigt at begynde behandling med det samme, som 3% af den kirtelsystemet polyp har en tilbøjelighed til malignitet.

Sundhed planen undersøgelse

Standard inspektion af kvinder i gynækologisk stol er ofte oplysende. Lægen kunne ikke bekræfte patologi, udelukkende baseret på dens ydre manifestationer. Den primære screening omfatter følgende instrumentelle diagnostiske metoder:

 1. USA (informative undersøgelser er ca. 98%).
 2. Studiet af livmoderkaviteten aspirat (anvendes til at udelukke malignitet neoplasmer).
 3. Hysteroskopi (hjælper til at vurdere placeringen og størrelsen af polyp).
 4. Diagnostisk curettage (at bestemme typen af tumorer).

Baseret på resultaterne af undersøgelsen gynækologen giver anbefalinger til terapi.

Sådan behandler sygdommen?

Det eneste behandlingsmulighed betragtes kirtel polyp fjernelse. Operationen udføres under universel eller lokal anæstesi. Under proceduren, lægen først udvider uterinkaviteten, og derefter fjerner tumoren hysteroskopi. Hvis der er mere end én, anbefales det curettage procedure. Efter operationen de beskadigede dele af livmoderen ætse flydende nitrogen for at forhindre endometritis.

Recovery finder normalt sted uden komplikationer. I løbet af de første 10 dage af drift svag pletblødning. I denne periode er det bedre at opgive den intime kontakt. Derudover kan lægen ordinere et kursus af antibiotika. Alle lægemidler, samt varigheden af deres anvendelse er valgt individuelt.

enten udelukkende medicinsk terapi muligt? Glandulær polyp endometrial undertiden behandlet med hormonbehandling. Men denne metode er acceptabel, hvis den unge kvinde vil blive mor i fremtiden. Endvidere bør aspirere biopsi ændringer ikke være til stede. Efter 40 års sådan terapi er ikke ønskelig, fordi der på denne alder øger sandsynligheden for at udvikle kræft processer.

Behandling efter fjernelsen af den glandulære polyp

Succesen af operationen er ikke berettiget til at være fri for tilbagefald i fremtiden. Grunden til dette er de hormonelle forandringer i en kvindes krop, der førte til udviklingen af patologi. Disse processer kan bidrage til gendannelse af polypper.

Hvad det kræver behandling? Typisk kvinder ordineret medicin progesteron gruppe. De kan reducere østrogen niveauer, at fjerne årsagen til sygdommen. Også efter operationen er nødvendig som en forebyggende foranstaltning for at passere inspektion ved gynækolog en gang om året. Hvis der inden for 12 måneder, tilbagevendende symptomer er blevet identificeret, er patienten fjernet fra apotek.

mulige komplikationer

Behandling af kirtel-fiberholdige polypper bør begynde umiddelbart efter bekræftelse af diagnosen. I fravær af en kompetent terapi kan forårsage ikke-cyklisk eller regelmæssig blødning. De har en negativ indvirkning på den seksuelle liv af kvinderne og deres helbred.

Særligt farlige er polypper under graviditeten. Neoplasmer kan føre til alvorlige blodtab og for tidlig frigørelse af placenta. En anden komplikation ubehagelig patologi er føtal hypoksi fosteret. Det er derfor vigtigt i den fase af planlægningen af et barn til at gennemgå en fuld lægeundersøgelse. I tilfælde af alvorlige sundhedsproblemer - terapi.

forebyggende foranstaltninger

Glandulær polyp behandling , der indebærer et kirurgisk indgreb, er temmelig udbredt patologi. For at undgå sådanne helbredsproblemer, bør en kvinde være opmærksom på følgende anbefalinger:

 • tid til behandling af gynækologiske sygdomme;
 • føre en sund livsstil;
 • anvende prævention, for at forhindre aborter;
 • eftersyn på gynækolog to gange om året.

Specifik forebyggelse af sygdom ikke eksisterer. Når de mistænkelige symptomer bør straks søge læge. Til selvmedicinering ikke anbefales. Rettidig detektering og fjernelse af kirtelsystemet endometriepolyp at undgå komplikationer i fremtiden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.