FormationVidenskab

Offentlige goder. Klassifikation. karakteristika

Det økonomiske system af staten har en række vigtige opgaver. En af dem er produktion af varer og tjenesteydelser til borgerne. Disse offentlige goder er nyttige for mange mennesker (for eksempel broer, nationale forsvar, etc.). Som regel sådan produktion til den private sektor ikke er rentabelt, og det tager sig af staten.

Hvis er umuligt uden at give andre og forbrug sammen tilvejebringelsen af fordelen for den enkelte, kaldes det ren offentlighed. Et eksempel kan være en civilforsvaret befolkning med hensyn til hver og alle af samme grad. Således rene offentlige goder - er varer og tjenester, der nyder godt af anvendelse er uløseligt fordelt i hele samfundet. I dette tilfælde vil brug af fordelingen ikke afhænge af villighed enkelte borger til at købe eller ikke at købe dem (varer og tjenesteydelser).

Pure offentlige goder har to karakteristika. Den første - den manglende rivalisering i forbruget - indikerer, at en stigning i antallet af forbrugere af nytte leveret til hver af dem, aldrig falder. Hvis rene offentlige goder, som den enkelte forbruger, omkostningerne er nul. Med stigende antal forbrugere udføres principperne for Pareto forbedring (i forhold til den tidligere tilstand i den ændrede økonomiske situation, er ingen tabt, og nogle af deltagerne i de økonomiske forbindelser endda vundet).

Den anden funktion - neisklyuchaemost - er, at producenten af offentlige goder ikke er muligt at fjerne brugeren fra brug. Leverandørerne er ikke i stand til at indgå en særskilt økonomisk forbindelse med hver enkelt kunde.

Rene offentlige goder er ikke købt på markedet. De bliver betalt af staten skattesystemet.

På grund af det faktum, at forbruget af offentlige goder er ledsaget af positive effekter for alle borgere, skal det økonomiske system effektivt løse problemer ikke at distribuere, og til at give den nødvendige mængde af deres produktion.

Selvfølgelig er klassifikationen ikke begrænset til begrebet private og generelle forbrug og deres karakteristika. anvendt funktioner kan således have varierende grader af symptomer i forhold til en eller andre varer eller tjenesteydelser. Således kan både private og offentlige fordel at ramme i flæng (eller andre funktioner).

Fordelen ved at have en høj grad af selektivitet og lav kan udelukkes i, kaldet fordelene ved fælles forbrug. Begrænsningerne i forbruget og anvendelsen er forbundet med høje omkostninger. Som regel sådanne fordele omfatter strande, parker, steder af offentlige besøg, og derfor er de også kaldes kommunale. Den kollaborative natur deres anvendelse bidrager til den høje grad af konkurrence på princippet om "hvem kom først, og den fordel for førstnævnte."

Fordelene ved at have et højt niveau og en lav grad af kan udelukkes selektivitet isklyuchemymi kaldes kollektivt (offentlig). I dette tilfælde kan adgang til deres anvendelse være (med mindre omkostninger) begrænset. I nogle situationer kan det godt niveau af selektivitet reduceres i overensstemmelse med stigningen i antallet af forbrugere. I dette tilfælde, på et bestemt punkt (et "point of overbelastning") for at give en ekstra forbrug er forbundet med en stigning i visse omkostninger - down nytte for forbrugerne.

De ydelser, som ikke er konkurrence forbrug holdes inden for et bestemt antal brugere, kaldet overbelastning. For eksempel, når antallet af brugere stiger kørebane overbelastning derfor reduceret hastighed.

Efterspørgslen efter offentlige goder er etableret i overensstemmelse med graden af deres marginale nytte for forbrugerne hver gang et bestemt prisniveau.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.