Selv-dyrkningPsykologi

Reframing er hvad? Hvordan man bruger teknikken til omprogrammering opfattelse?

I den moderne virkelighed er der forskellige situationer. Holdningen til dem afhænger af uddannelse, såvel som på stereotyper. Evalueringen af en begivenhed kan variere fra negativ til positiv. Ændring i opfattelsen af ting er lettere ved den teknik, der anvendes på mange områder af livet.

definition

Reframing er en teknik, der ændrer forståelsen, individets mening, for yderligere at give en anden betydning til et fænomen. Derudover omfatter en sådan uigennemsigtig dygtighed behandling af udtalelser om indvendinger eller tvivl.

Dette er de psykologiske mål for denne metode. Ordet kom fra den engelske lexeme ramme - "frame". Som et resultat er bogstaveligt reframing en ændring i rammer og grænser.

Konceptets oprindelse

Ændringen i holdning til ting findes ofte i forskellige filosofiske og psykologiske retninger. Navnet og algoritmen blev introduceret af neurolinguists J. Grinder og R. Bandler. De foreslog, at den kurative virkning af reframing-metoden er baseret på en bedømmelse om individets holdning til den situation, der opstod, begivenheden eller opførelsen.

Alle de omstændigheder, der opstår, er flerdimensionale. De kan beskrives ud fra en række synspunkter. Dette ses som en kardinal ændring af mening, se.

Typer af reframing

Der kan adskilles adskillige typer metoder. De bliver altid genopfyldt med nye muligheder, fordi de gamle nogle gange mister deres effektivitet. Deres brug på noget område kommer til intet. De bliver irrelevante på grund af modtagelsen af nye algoritmer og tilgange.

Reframing situationen (eller betydning)

Denne metode beskrives i to former: semantiske og kontekstuelle. Hver af dem har i sin tur et par adfærd: proceduremæssig og psykoterapeutisk. I det første tilfælde gennemføres rehabilitering i etaper, hvert trin er rettet. I den anden er den samme metode underforstået, men det er forklædt som en almindelig samtale med en psykoterapeut.

Semantisk reframing er evnen til at tænke positivt under hensyntagen til en forståelse af den problematiske situation. Dette er nødvendigt for yderligere effektivitet af metoden. For eksempel beskrev V. Satir følgende situation, som viser, hvordan man handler. En kvindelig patient, som var en husmor, var bekymret for sporene på gulvtæppet i rummet. Hun var vred på sin familie, da hun så denne uklarhed. Psykoterapeut, der anvender den semantiske reframing, foreslog, at patienten kun tænkte negativt. Det vil sige, hvis sporene er til stede, så er det en dårlig elskerinde. Selv om den anden side af den samme situation ikke så patienten.

Algoritmen til gennemførelse af rehabiliteringsforanstaltninger blev konstrueret som følger. Efter en anden anmodning om hjælp blev patienten tilbudt at forestille sig, at hun var ensom. Men med en nuance - lejligheden er nu altid rent tæppe. Følgelig er effektiviteten af reframing som følger. Patienten blev tilbudt en anden, mere meningsfuld følelse af sine oplevelser. Tidligere opstod hændelsen med kun én betydning - negativ, nu på grund af omprogrammeringen af patientens tanker blev det en positiv status.

Metoderne skaber, at når man opnår et positivt resultat, er metoden til at opnå det ikke logisk. Det er udelukkende individuel for hver patient. Derfor kan reframing beskrives som en slags forslag til nye positive tanker som reaktion på aktuelle begivenheder. Dette kan bekræftes på grund af det faktum, at forfatterne kræver en oprindelig trance af patienten for at opnå et effektivt resultat. Resultatet kan bestemmes af rammesvaret. Det beskrives som en hurtig ændring i den interne tilstand til det bedre. I dette tilfælde kan vi tale om begrebet "positiv reframing situationen". Hvis der er en modsat reaktion, forringes tilstanden og tilstanden, så kaldes denne tilstand det modsatte udtryk - "negative". Det udføres således, at patienten realiserer konsekvenserne af dårlig opførsel, hvilket blev bekræftet af en ændring i sensorimotorisk adfærd.

Kontekstrammer

Denne metode er baseret på den antagelse, at enhver reaktion eller adfærd er nødvendig, og i en bestemt situation er acceptabel. Samme sag kan fortolkes på forskellige måder. Det afhænger af miljøet og de omstændigheder, der ledsager begivenheden. Udtrykket "kontekst" behandles som et generelt billede, som giver os mulighed for at præcisere betydningen af individuelle handlinger, reaktioner. For eksempel gik familien til at svømme og solbade. I dette tilfælde er solen en glimrende kilde til positiv og glæder folk. Men hvis du overvejer en sommerboer, hvem venter hver dag for nedbør, og i stedet finder han en anden solskinsdag, vil der være en modsat situation. Vi skal forstå et bestemt punkt, som gør det muligt for os at forstå, at adfærd er adfærd. Et simpelt spørgsmål er egnet: "Under hvilke omstændigheder vil adfærden være mest nyttig?" Det er altid nødvendigt at foretage en analyse af den sammenhæng, i hvilken handlinger er begået.

Six-step reframing

Denne metode kaldes også adfærdsmæssig reformering. Det bruges til at behandle neurotiske problemer. Ændringsprocessen er baseret på antagelsen om en splittelse i patientens tanker om dårlige og gode grundprincipper for nervøsitet. Efter at hjernens andel, der er ansvarlig for en positiv reaktion, indser, at alt er godt, er det givet at handle anderledes. Det vil sige, anvende en ny version af adfærd, som vil være mere effektiv, men uden en ubehagelig følelsesmæssig komponent.

effektivitet

Hvad angår effektiviteten af seks-trins reframing, er det her tale om at skabe en særlig kontekst til lægehøring. I den indledende fase introduceres patienten ideen om alle kroppens systemers positive rolle. Der er tidspunkter, hvor dette psykoterapeutiske stadium gives meget mere tid end trinvis-reframingsteknikken.

Her menes den frivillige bevidsthed hos patienter med et nervesymptom, som kan være med en positiv farve. Og det er bare resultatet af behandlingen. For at lette forståelsen og overvinde effekten af psykologisk beskyttelse, er der en særlig antagelse, at en positiv beslutning er truffet af patienten selv, men af hans krop - hjernen.

Således, hvis vi forstår årsagerne til nervøse handlinger, kan vi udlede to yderligere terapeutiske resultater. I det første tilfælde kan der være en frigørelse fra brugen af nervøsitet, som realiseres af patienten. I det andet - kollisionen med symptomerne falder. Dette indebærer en version af passagen af en lokal nervøs konflikt. Betydningen af hvad der sker er på grund af søgen efter et positivt ønske i dele af kroppen. Andet trin er kendetegnet ved reframing-proceduren.

Reframing og psykologi

Det er kendt, at det ikke er let at forstå en anden person, og nogle gange er det umuligt. Dette kan afhænge af kommunikations effektivitet. Her har du brug for en færdighed, der åbner dørene for andre perspektiver for kommunikation. Reframing i psykologi spiller en stor rolle, som med det kan du lære at forstå andre mennesker.

Så hvis du har opnået enighed med en person, er det ikke nødvendigt at acceptere hans synspunkt. I dette tilfælde vil der kun være et positivt resultat for den enkelte. Da kommunikationen bliver produktiv, og det mål, der indledningsvis opnås, opnås.

Ulemper ved metoden

Reframing er en skematisk og kompleks måde at gøre ting på, hvilket er en ulempe for at udføre den i praksis. Hvis vi sammenligner reframing procedurer og andre teknikker for positiv psykoterapi, så kan vi sige, at de er ens. Her skal det også bemærkes, at den terapeutiske tilgang, der ligner reframing, var kendt forud for neurolinguistisk programmering (M. N. Erickson) osv.

Vi ændrer synspunktet

Lad os prøve at finde vej ud af en bestemt situation og anvende reframing i hverdagen. Det er værd at bemærke, at nogen omstændigheder aldrig er ensidige. Du skal bare søge løsningen og løsningen. En effektiv måde at bevise dette på er vist nedenfor. Så der er en specifik mangel, som en person finder i sig selv, han forhindrer ham i at leve. Skriv ned ti positive egenskaber ved denne fejl. Og fordel dem nu i to forskellige kolonner med et plus- og minustegn. Hvis resultaterne er ens i graferne, skriv et par flere ord. Effektiviteten af en sådan teknik som reframing er bevist. Øvelser, der gør det muligt at realisere dette, kan hjælpe i alle, selv de mest forsømte situationer. Det sker ofte, at en person efter en sådan uddannelse glemmer et problem og ikke vender tilbage til det.

Hver person er unik og har både positive kvaliteter i karakteren og negativ. For at opnå forbedring og arbejde på dig selv er det ikke nødvendigt at ændre alt. Personens reframing er en teknik til at omdanne "I-image", hvor kun en sans for humor og kreativ tænkning er påkrævet. Det er kun nødvendigt at revidere den negative opfattelse, skifte til positiv eller omvendt. Som et resultat kan du dømme, at ved hjælp af denne metode til at ændre meninger, er det samlede billede ikke rekonstrueret. Men rammen, der oprindeligt var et problem - ændrer sig kun til det modsatte. På grund af dette opfatter en person sig selv og den omgivende virkelighed tværtimod, som om udtalelsen blev vendt til hundrede og firs grader.

Lad os opsummere. Alle ved at sige "at se på situationen fra forskellige sider" kaldes nu et ord - "reframing". Eller for at ændre billedet af de hændelser, der opstod, er det nødvendigt at genopbygge den interne holdning til dem. Anbefalinger om brugen af denne psykologiske metode vil spare nervesystemet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.