FormationVidenskab

Calciumphosphat

Tribasiske phosphorsyre danner med de tre typer af calciumsalte. Denne calciumhydrogenphosphat CaHPO4, calciumdihydrogenphosphat Ca (H2PO4) 2 og orthophosphat, eller calciumphosphat, hvis formel er givet ved: Ca3 (PO4) 2. Dette salt er et uorganisk stof, under standardbetingelser er et fast stof, og væsken passerer (smelter) ved en temperatur på 1200 C. Densiteten lig med 2,81 g / cm, molmassen - 310,2 g / mol. Calciumphosphat er dårligt opløseligt i vand: ved 20 ° C massefordelingen af det ikke overstiger 0,0025%. Modsætning til de fleste andre forbindelser, omfanget af dets opløselighed falder med stigende temperatur. Således opvarmning dette salt er i stand til at danne aflejringer.

Calciumphosphat er et hvidt krystallinsk stof, der er en del af de apatit mineraler (tilhører klassen af fosfater indeholdende op til 56% CaO og omkring 41% P2O5), phosphorite (fibrøs eller tætte samling af apatit indeholder mere end 18% P2O5) og hydroxyapatit (hovedbestanddel af menneskers og dyrs knogle). Vi bevise oprindelsen af nogle aflejringer af afføring eller døde dyr. Andre felter (fx i de gamle havene) dannet som et resultat af liv "fosforobaktery". Men nogle steder, aflejringer af dette mineral er rent mineralsk oprindelse. Alle af dem er vidt udbredt i naturen og bruges i den nationale økonomi.

Apatit er et råmateriale til fosfor, fosfat-gødning og phosphorsyre, såvel som anvendes i jernholdige og ikke-jernholdige metallurgi i produktionen af glas og keramik. Naturlige mineraler er fosfat klipper af forskellig oprindelse, men mere sedimentære, bruges de til yderligere berigelse og produktionen af fosfatgødning. Varebeholdninger phosphorites og apatitter er af stor betydning for landbruget, da ikke kun bruges til at producere gødning, men også som en calcium kilde til fodring af fugle eller dyr: foder calciumphosphat fremstillet i overensstemmelse med GOST 23.999-80.

Mineral uorganisk - apatit - bliver brugt i mere end tyve fremstillingsprocesser. Dens anvendelse til fremstilling af slibemidler, glas og keramik, samt til fremstilling af fri phosphorsyre og fosfor. Processen forløber i overensstemmelse med skemaet: 3SiO2 + Ca3 (PO4) 2 + 5C → 3CaSiO3 + 5co + 2P. Dette stof er også hævdet i fødevareindustrien: til rådighed som fødevaretilsætningsstof E341 ifølge GOST P 53.945-2010, hvor den sammen med 1- og 2-substituerede salte af phosphorsyre omfatter calciumphosphat. Fremstillingen af dette produkt indebærer stringente krav til råmaterialet. I produktionen af tilsætningsstoffer under anvendelse syre phosphorsyre klasse A i overensstemmelse med GOST 10.678-76, calciumhydroxid ifølge GOST 9262-77 og kemisk udfældet kridt ifølge GOST 8253-79.

Mineral indeholdende calciumphosphat, spiller en vigtig rolle i den menneskelige krop. Hydroxyapatit kan repræsenteres ved formlen 3SA3 (PO4) 3 • Ca (OH) 2. Det er den vigtigste komponent i byggematerialet og human knogle. Dette mineral del af emalje i form fluorapatit. Det daglige behov for store og fosfor i går fra 800 til 1500 mg. Under metabolisme af phosphorforbindelser i den menneskelige krop reagerer lever og regulere denne proces hormoner og vitamin D. Forskellige sygdomme i knogler og tænder udviklet med en mangel på fosfor i kroppen. calciumphosphat kommer fra fødevarer, styrker tænder og knogler, og i kombination med andre mineraler understøtter det kardiovaskulære system, forebygger coloncancer, regulere nerve funktion, der er involveret i opbygningen af kollagen, sænker kolesterol. Phosphaterne er afledt af fæces og urin dagligt frigivet ca. 4 g af phosphorsyresalte.

De vigtigste kilder til calcium fosfat til menneske - komælk og mejeriprodukter, korn, befæstede juice, ost, gedemælk, laks, sardiner og ansjoser. Bliver tungtopløselige i vand er calciumphosphat i en høj koncentration i mælken, da der er en kolloidsystem i form af miceller - partikler af meget lille uopløselige kerne, som er omgivet af opløsningsmiddelmolekyler og adsorberet ioner. Inkluderet i mælke-casein, mere præcist, calciumkaseinat, som vedrører phosphoproteiner, da det indeholder en phosphatgruppe. Men eksperter anbefaler at undgå et overskud af calciumphosphat, især i form af berigede fødevarer og kosttilskud, hvis en person har en af følgende sygdomme: parathyroidea, nyresten eller under igangværende behandling omfattende tetracyclinantibiotika.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.