ComputereInformationsteknologi

Primære farver, deres virkninger på menneskers

I øjeblikket betragtes som den mest passende farve klassificering adaptive. For første gang spektret således opdelt englænder Dzheyms Maksvell i anden halvdel af det nittende århundrede. Tidligere forskning på dette område er også berømt for Isaak Nyuton, i sin tid delte kontinuert spektrum i lige segmenter. De var lige så meget og musikken - syv. Mest sandsynligt, er en sådan fordeling dikteret af sympati for den daværende populærvidenskabelig af numerologi.

Sekundære, tertiære og primære farver

I observere værker af kunstnere, har det længe været et interessant træk er blevet set: nye nuancer kan nemt fremstilles ved at blande de forskellige farver med hinanden. Dette førte til oprettelsen af teorien om de naturligt forekommende grundfarver. Først som en grundlæggende fejltagelse isoleret blå, gul og rød. Maxwell senere foretog en undersøgelse, hvor den primære gamma omfordeles. Det blev opkaldt anden kombination af grøn, gul og rød.

Derudover er der de såkaldte sekundære og tertiære farver tildelt i separate kategorier først langt senere. Denne forbigående kobling mellem de tre grundlæggende spektrale segmenter. Den sekundære er: grøn, orange og lilla, danner en ligebenet trekant, samt de grundlæggende farver af spektret. Tertiære farver omfatter seks kombinationer af overgangen mellem basen og sekundære. Alt i moderne spektrum (aka cirkel Oswald) er der tolv lige segmenter.

Hvad er farven?

Meget ofte kan du læse eller høre et eller andet sted en sætning, ingen blomster ikke rent faktisk eksisterer. Sandheden den indeholder. Efter alt, hvad vi ser, er en unik egenskab oprindeligt farveløs elektromagnetisk stråling. Visuel perception direkte påvirker dets spektrale sammensætning. Sidstnævnte på sin side afhænger af egenskaberne af den reflekterende overflade. Afhængigt af længden af det reflekterede eller udsendes af at bølgerne det menneskelige øje opfanger en eller anden farve.

I beskrivelsen, findes ofte begreber som lysstyrke, mætning, kontrast, intensitet og dybde. Hertil kommer, for farveegenskaber hjælp kriterier såsom toner og nuancer. Toner meant ved tilsætning af en hvid farve i nogen af segmenterne for at tilvejebringe en let kobling. Et eksempel på dette er den lyserøde eller blå. Når folk taler om farver, er det betød tilføjelsen af sort. Så viser det sig mørke kombinationer såsom bordeaux.

Farve som et redskab til human eksponering

Mange blev sandsynligvis interesseret i, hvad er de vigtigste farver af spektret og kombinationer særlig stærk indflydelse på vores humør, og om de gør det eller tvinge det - en myte. Hvilke farver er beroligende, og som tværtimod er subliminale opfordring til handling? Forskellige nuancer og kombinationer er i stand til tider overraskende måde påvirker den mentale og fysiske tilstand. Samtidig har vi ikke engang mærke den gradvise ændring af verden male vores humør i en eller anden retning.

Og mere, og de primære farver af spektret - et unikt værktøj. At eje dem fuldt ud, kan du lære at kalde de ønskede associationer og billeder. Meget bredt, er denne ejendom, der anvendes i reklamer og design engineering. Mange populære mærker ændrer ikke i årtier velvalgte farveskema, som allerede er blevet deres adelsmærke. For eksempel er Coca-Cola selskabet fast forbundet i mennesker med rød og Pepsi - med blåt.

Karakteristik af virkningerne af visse farver

Det er kendt, at de mest aktive i spektret er rød. Han er rig og varm, men temmelig tung på grund af den høje intensitet af psykoaktive virkninger. Brug det i store mængder uden en mere fredelig, udlignende farve kan ikke anbefales. Denne farve kan symbolisere lidenskab og kærlighed, er det også betragtes som et symbol på krig, brand, magt. Det er kendt, at mørkere nuancer giver soliditet og lys fremkalde til handling. Hertil kommer, rød - farven af lederne.

Grøn er også anset for at være rig, men dens virkning er det modsatte. Det er rolig og beroligende farver, delikat og frisk. Han er ofte forbundet med naturen og dens vitalitet. Nuancer af grønt beroligende virkning på den menneskelige psyke. Det er farven på kærlighed, fred og ro. Men det kan ikke anbefales til dem, der har brug for at træffe hurtige beslutninger, som giver afslapning. Men denne farve har gavnlige virkninger på mennesker, der lider af stress og stivhed i manifestationen af følelser.

Yellow af naturen - let og lyst, det giver varme, glæde og positive følelser. Symbolet for denne farve er bevægelse, sjov, latter. Ved de gavnlige egenskaber omfatter en intensivering af mental aktivitet, hvilket gør billeder med et højt indhold af gul kan være tilrådeligt for de arbejdende lokaler. Men bland denne farve med andre for at være forsigtig, fordi det bliver en negativ psykologisk konnotation i visse kombinationer. Gul med grøn eller grå kan forårsage misundelse eller endda frastødende handling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.