Nyheder og SamfundFilosofi

Filosofien bag marxismen

Filosofien bag marxismen er baseret på værker af to store videnskabsmænd. Deres navne er Karl Marx og Friedrich Engels. Filosofien bag marxismen er en del af læren som marxismen.

Denne filosofi til at reagere på meget alvorlige spørgsmål. Den største popularitet det har haft i perioden fra slutningen af det 19. århundrede til den første halvdel af det 20. århundrede. I nogle lande (herunder USSR) filosofien marxismens hæves til en statsideologi.

I dag er en af de mest presserende problemer af denne filosofi er befrielsen fra de forskellige dogmer, samt tilpasning til den nuværende tidsalder.

De vigtigste retninger af filosofi af marxismen - det er en historisk og dialektisk materialisme. Essensen af historiske materialisme, som:

- det grundlag, som institutionen statsborgerskab, samt institutionen i samfundet og sociale relationer - er niveauet af produktive kræfter og produktionsforhold selv også;

- mennesker konstant kommer i alle mulige industrielle relationer, som er uafhængige af deres vilje;

- basis og overbygning er indbyrdes;

- skæbne staten og historiens bestemt af den materielle produktion, niveauet for økonomiske og industrielle forbindelser;

- har været isolerede formationer;

- industrielle relationer ændrer sig med væksten af produktive kræfter.

Ved produktionsmidlerne i dette tilfælde betyder et unikt produkt eller et højere niveau funktioner, der gør det muligt at producere et helt nyt produkt. en ny produktion af varer er ikke mulig uden tjenesten af magt.

Kapitalismen har udviklet sig over tid. Som et resultat, det var udviklingen af fremmedgørelse af de arbejdende masser, ikke blot af produktionsmidlerne, men også om resultaterne af arbejdskraft. det middel til produktion - er det vigtigste produkt, som er i hænderne på ejerne. Med alt dette hovedparten af arbejdstagere (hvilket betyder de personer, der ikke har uafhængige indtægtskilder, såvel som deres produktionsmidler) for at sikre, at deres behov er nødt til at blive billig arbejdskraft.

Produktet, som er produceret af ansat arbejdskraft, koster meget dyrere end prisen på dette er det arbejde, som en ansat arbejdstager. Den resulterende forskel kaldes merværdi. Som regel en del af den går ind i lommen på selv den kapitalistiske, og er brugt på køb af nye produktionsmidler, som i fremtiden vil bidrage til at få mere merværdi.

De grundlæggende ideer filosofien om marxismen ligger i det faktum, at alt kan arrangeres helt anderledes. Marxister se output i etableringen af nye sociale relationer. Når de:

- Offentlig ejendom vil erstatte den private;

- ejerskab af produktionsmidlerne vil blive elimineret;

- udnyttelse af mennesket ville være uacceptabelt;

- alle arbejdsresultater samt fremstillede produkter vil blive jævnt fordelt blandt medlemmerne af samfundet.

Dialektisk materialisme er baseret på de bestemmelser, der er til stede i Hegels dialektik. Men principperne i hans dialektik til denne store filosof arbejdsmarkedsforhold ikke - de er materialistiske.

De vigtigste bestemmelser i dialektisk materialisme inkluderer:

- bevidsthed er ikke en uafhængig enhed, som det er kun et spørgsmål, som kan afspejle sig selv;

- bevidsthed bestemmes;

- Matter er i konstant forandring, udvikling;

- Gud - det er det perfekte billede;

- Moderen ingen ende. kan ændres Former for dens eksistens;

- Øv - en vigtig faktor i udviklingen, og folk ændrer sig, og ændringer kun handler;

- enhver udvikling er baseret på tre love for dialektik.

Den økonomiske og sociale filosofi af marxismen indeholder ideer, der er altid relevante.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.