Nyheder og SamfundFilosofi

Aristoteles Citat af staten forbliver relevant for denne dag

Aristoteles - en af de mest indflydelsesrige navne i filosofi. En elev af Platon, der holder op lære sin lærer og har skabt sin egen skole, Aristoteles var den vigtigste lærer Aleksandra Velikogo, og hans ideer påvirkede den politiske aktivitet af Makedonien. Rise til flere moderne videnskaber som statskundskab og sociologi, det var Aristoteles lagt, citater og aforismer, der er relevante for denne dag.

biografi

Fremtidig store filosof født i 384 f.Kr.. e. Hans far, Nicomachus (efter hvem Aristoteles kaldte sin søn og formentlig, at hans etik), arbejdede som den kongelige læge ved den makedonske domstol. Positionen af faderen bestemt en hurtig indførelse af Aristoteles med Filip II af Makedonien, far til Alexander. Philip stod ved grundlaget for storhedstid den makedonske stat, som kom lige i barndom og ungdom af Aristoteles.

I den tidlige ungdom, Aristoteles efterladt uden en far, men det var en rig arv, som tillod den unge mand ikke afbryde deres uddannelse. To år senere, Aristoteles flyttede til Athen og sluttede sig til platoniske skole. Han var elev, kollega og ven af Platon i tyve år, på trods af, at der i mange henseender var uenig med sin lærer.

Efter døden af Platon, Aristoteles forlod Athen, han giftede sig og blev lærer Aleksandra Makedonskogo før sin 18 års fødselsdag. På trods af de fortjenester før politik og skabe sin egen skole i filosofi, Aristoteles forblev en borger i Makedonien, og blev tvunget til at forlade den græske polis efter Alexanders død. Filosof selv døde et år efter sin berømte elev.

Aristoteles 'filosofi

Ud over det faktum, at etik Aristoteles udviklede sig og blev grundlægger af formelle logik, at skabe en begrebsmæssig enhed, dato til denne dag, blev han også den eneste filosof af den klassiske periode, for at skabe et filosofisk system. Alle områder af menneskets liv - ontologi, religion, sociologi, politik, fysik, logik, og selv arternes oprindelse ramt i deres arbejde Aristoteles. Citater om livet, taget fra sine samlinger eller erindringer hans elever og kolleger afspejler hans visdom og dyb viden på forskellige områder.

Aristoteles fremhævet teoretisk videnskab - dem, der giver kun viden. Disse omfatter fysik, metafysik, teologi og matematik. Etik og politik - praktisk videnskab; viden fra deres undersøgelse kan anvendes i erhvervslivet. Særlig indflydelse på moderne filosofi havde aristoteliske ideer om staten. Faktisk blev han stamfader til sociologi og statskundskab.

Ideer og Aristoteles 'citat om tilstanden

Aristoteles var en individualist og energisk imod ideerne om Platons ideal tilstand. Uanset politisk indretning ifølge Platon var "Utilities". Antaget at være fælles i alt - fra rigdom til deres koner og børn. Aristoteles sagde, at kommunismen og polygami ødelægger staten. På grundlag af forskelle dukkede Aristoteles 'berømte citat, "Platon er min ven, men sandheden er dyrere", der lød lidt mere kompliceret i den oprindelige.

Aristoteles var tilhænger af privat ejendom, slaveri og monogami, mens han betragtede den sociale position af visse dele af staten nedenfor, for eksempel, slaver, fattige og kvinder. Ønsket af mennesket til at leve i samfundet og understregede oprettelsen af første familien, så samfundet, og senere tilstand. Men at være borger betyder at sætte staten over familien og samfundet.

Oprindelsen og arten af staten

Aristoteles holdt historisk teori om skabelsen af staten. Ifølge hans ideer, begyndelsen af et statsligt system var menneskets natur - et socialt væsen, der kræver kommunikation. menneskelige ønske om at leve ikke bare komfortabelt og lykkeligt forårsager hans ønske om socialisering. Ifølge Aristoteles, mand, behøver ikke at kommunikere - det er et dyr eller guddom.

For at opnå de basale behov, som ikke kan opnås alene, mennesker - mænd og kvinder - sammen i familien. Familier bor tættere sammen og danner et fællesskab. Der var en afdeling af systemet arbejdskraft udveksling og slaveri. Efterfølgende er disse samfund vokset og har udviklet sig i staten. Aristoteles Citat af menneskets sociale natur er som følger: "En person, ude af stand til eller uvillige til at leve i samfundet - et dyr eller en gud, for han er helt sig selv alene."

Aristoteles sammenligner staten med den menneskelige krop, hvor hver del af kroppen, hvert organ udfører sin egen individuelle funktion: hoved, hænder, hjerte, osv Derfor Aristoteles citat om ledelse: .. "Manden ét hoved, og staten bør være en lineal ". Ideen om en enkelt organisme forårsager filosoffen til at tro på nødvendigheden af visse friheder og rettigheder for den enkelte, såvel som magtens tredeling mellem grenene. På afvisningen af tyranni, siger Aristoteles citerer, at de fleste tyranner er demagoger, og de kan ikke gøre noget andet end at ødelægge deres egne statslige love er for strenge og uophørlige kontrol.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.