Kunst og underholdningMusik

Hvad er den rolle af musik i menneskers liv? Rolle musik i menneskets liv (argumenterne fra litteraturen)

For fuldt ud at forstå betydningen af musik i menneskers liv, er du nødt til at bruge hundredvis af timer ... Nej, ikke på ræsonnement - ved at lytte til denne musik selv. Dog ville det være vanskeligt at overvurdere dens bidrag til menneskers liv. Nogle mennesker, musik er så fascineret, at de begynder at omdanne hjernen. Om hvordan hun følelsesmæssigt påvirker dem kan ikke engang tale.

Næppe værd at nævne, at i vores tid musikken bogstaveligt tænder soundtracket livet for alle. Det skete så der fra den tidlige barndom, vi bruger tid sammen med musikken og danne en underbevidst mening om denne kunstform.

På den musikalske smag

Før du argumenterer, hvad er den rolle af musik i menneskers liv, er det nødvendigt først at beskæftige sig med, hvordan man danne musiksmag. Mærkeligt nok, men de fleste mennesker er dømt til at lytte til noget, der bruges til fra barndommen. For eksempel giver ru metalarbejder hørelse ikke opfatte fine motiver af folkemusik og klassisk musik, og blues elsker efter fem sekunder af hård rock begynder klager af en hovedpine. Udvikling denne idé, kan vi sige, at en amatør vil være tilbøjelig til at lytte til blues og andre "light" områder af musik, herunder klassisk. Det viser sig, at musiksmag - det er kun en underfundighed af opfattelsen af lyde, ømhed høreapparat. Musik er også i stand til at forårsage nogle godartet "mutation" af hjernen, men mere om det senere.

Livet i rytmen af kæmpehittet

Der er ikke sådan ø på land, hvor der ikke ville være nogen musik. Mennesker og værktøjer behøver ikke at spille det. Efter alt, før, for at skabe hits, folk kun anvendes palme som musikinstrumenter, og intet mere, de ikke har brug for.

Musik er blevet en integreret del af vores liv. Har en musiksmag er blevet så almindeligt som taler på en mobiltelefon eller gå til butikken for brød. En eller anden måde, men vi marcherer i takt til dine yndlingsnumre. Derfor spørgsmålet: "Hvilken rolle musik spiller i et menneskes liv?" - svaret er utvetydig: "Enorme!"

kognition ikke-eksisterende

Musikkompositioner vække følelser, og nogle gange endda billeder. Lytteren at tage en rejse gennem en verden af sin egen fantasi, ikke engang at komme op fra deres pladser. I denne henseende musikken svarer til bøgerne - vi kan opleve intense følelser og udvide omfanget af sin rutine, der opholder sig i din egen komfort zone. Utroligt!

Apropos litteratur

Mange forfattere og filosoffer har spekuleret over, hvad er den rolle, musikken i menneskets liv. Argumenter fra den litteratur, de førte, implicit argumenterede betydningen af musik.

Mange litterære helte står over for en positiv effekt af musik. For eksempel, hovedpersonen i historien "Albert", skrevet i hånden Lva Tolstogo, var en talentfuld violinist. Gennem sin musik, folk syntes at have oplevet flygtige og evigt tabte øjeblikke af eufori. Sheer nodebog helten varmede sjælene af sine lyttere. Omtrent det samme sker i den "gamle Kog" Paustovskogo. Hovedpersonen i historien er blind, men Mozarts musik genskabt i hans sind den synlige verden og gav ham de lyseste øjeblikke i hans liv.

Litteratur giver meget detaljerede svar på spørgsmålet om, hvad der er den rolle af musik i menneskers liv. Argumenterne, der fører til, hvad sandheden klassiske forfattere, uigendrivelige og gælder for hverdagens realiteter. For eksempel hovedpersonen værker af A. P. Chehova "Rothschilds Fiddle" utrolig smuk melodi fik mig tænke over menneskeheden. Hun fik ham til at føle skamme for første gang forårsagede de mennesker omkring ham ondt.

Det følgende eksempel: Finans B. Astaf'eva "Duomo" karakter, den navnløse fortæller, er jeg overbevist om, at musik - en vidunderlig måde at selverkendelse, personlig frelse fra pakken.

Og hvad med sang af en af de centrale figurer i "Krig og fred" - Natashi Rostovoy! Denne pige kunne bruge de sange til at arbejde på den bedste kvalitet, der er i mennesket, at vække ham et spotlight. Det er, hvordan hun reddede hendes bror fra moralske forfald. Bestemt, det giver en meget volumetrisk og rummelig metafor.

Helten af bogen Korolenko "The Blind Musiker" havde alle hårdere: han var født blind. Men musikken har gjort sit hvide substans, og ikke blot ikke lade ham drukne i sin sorg, men også været med til at tage ud og at glæde sig livet. Skridt for skridt, hovedpersonen når toppen af beherskelse i at spille klaver.

Andre kunstnere, ligesom litterære figurer, stærkt reagere på musikken. Balzac, for eksempel hælder sorg i musikken, og kunstneren Rodzher Fray begynder næsten at tro på Gud, lytte til musik af Bach. Aristoteles sagde, at musik adler manerer og filosof Henry Longfellow generelt rejst musikkens rolle i menneskers liv til hidtil usete højder, siger, at det er den eneste universelle sprog for menneskeheden. Hver forfatter - er først og fremmest en mand med en subtil æstetisk flair, han lytter til harmonisk musik og forstår dermed omfanget af den rolle, musikken i menneskets liv. Argumenter fra litteraturen viser tydeligt udsigterne af forfatterne.

Dosis af lykke

For lang tid siden bevist, at lytte til musik - en af de bedste måder at fremkalde aktiv produktion af de såkaldte lykke hormoner - endorfiner. Og dette er en direkte vej til eufori - toppen af menneskelig lykke!

Endorfiner er produceret som et resultat af kraftig positiv følelsesmæssig uro, der ofte forårsager musikken. Betingelsen kan være op til svimmelhed og følelsen af vægtløshed. Forskere siger selvsikkert, at "musikterapi" - det er ikke en myte! For eksempel, vordende mødre, regelmæssigt at lytte til harmonisk musik, og forbedre deres egen velfærd og velfærd i fremtiden barn. Og bekræfter, at betydningen af den rolle af musik i menneskers liv - en overbevisende argument!

Kunst som en virksomhed

Det eneste reklame for klassiske musikere har haft deres forestillinger, hvor de demonstrerede deres talenter. Jo højere dygtighed demonstrerede musiker, jo mere populær han var. I det 21. århundrede hele vejen rundt - til at udløse en simpel popsanger er meget lettere end at få folk til at lytte til noget genialt, fordi ægte kunst kræver tidsopfattelse.

Musik, hjerne og mutationer

Professionelle musikere opfatter musik helt ligesom andre mennesker. Ikke alene er opfattelsen af den musik, de mødes blot to halvkugler af hjernen (og ikke kun den venstre, som i andre), så de også forme hjernen er anderledes. Deres volumen af auditive cortex (tindingelappen) i gennemsnit omkring en tredjedel højere end for folk, der ikke har nogen relation til musik. Professionelle musikere opfatter musik ikke kun "følelsesmæssig", de er også øjeblikkeligt ubevidst udsættes det for kritik, hvilket naturligvis påvirker den samlede opfattelse. Sange, der har bestået den "kritiske tærskel" for at forårsage flere følelser, mens ikke den sidste dråbe ud.

Som musik danner børnene?

Det viser sig, at musik - det er ikke kun de mest trofaste følgesvend af mennesker og deres følelsesmæssige støtte. Dens rolle er virkelig svært at overvurdere - det bidrager perfekt til hjernens udvikling af børn i en tidlig alder. Det faktum, at hjernen opfatter indledningsvis alle komponenter i musik (tone, volumen, rumlig position, og så videre. D.) Bortset fra hinanden, og indsamler derefter sammen. Og dette er naturligvis meget vanskeligt for ham - aktiveret drift af begge halvkugler af hjernen, og mange regioner. Men der er én, men! Dette gælder kun virkelig omfattende musik. Hvis barnet altid bliver nødt til at lytte til den monotone, monotone musik, så hans hjerne, tværtimod vil splitte, miste forbindelsen mellem halvkugler.

Problemet med musikkens rolle i menneskets liv består i, at nu lyder overalt ensformigt musik, hvor der lægges vægt ikke på harmoni og på volumen og lethed. En sådan musik er ikke et barn eller en voksen ikke gavne. Og det er ikke kunst, der er værdig til smigrende ord og larmende metaforer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.