Nyheder og SamfundFilosofi

Fremkomsten af filosofi

Trods det faktum, at de fleste mennesker ikke er interesseret i filosofi som en videnskab, det er en meget vigtig del af både individuelle og sociale liv. Fremkomsten af filosofi - det er en lang proces, så at bestemme oprindelsen af denne videnskab er vanskelig. Efter alle kendte gamle lærde og kloge mænd var på den ene eller anden måde filosoffer, men et par hundrede år siden dette ord gav en meget forskellig betydning.

De vigtigste prædiktorer for filosofi

Hvad med fremkomsten af denne videnskab, og dens videre udvikling, og debatter er til i dag, da hver gruppe af tænkere har deres egen mening. Det menes, at de første filosofiske lære er rodfæstet i det gamle mytologi. At gamle legender, lignelser, historier og legender, og gav udtryk for de grundlæggende filosofiske ideer.

Filosofi betyder "kærlighed til viden". Det er ønsket om at forstå verden og har muliggjort fremkomsten af filosofi. I den antikke verden, videnskab og filosofi var uadskillelige dele af hinanden. Ment som en filosof til at søge ny viden, optrevling det ukendte, konstant selvstændig forbedring.

Det første skub i udviklingen af denne videnskab var opdelingen af ting at vide og uforklarlige. Det andet skridt - er ønsket om at forklare det ukendte. Og dette gælder for alle - historien om verdens skabelse, livets mening, love universet, strukturen af levende organismer, osv Fremkomsten af filosofien blev muligt takket være sådanne sociale faktorer som adskillelsen af manuelle og intellektuelle arbejdskraft, dannelsen af forskellige samfundslag og frihed.

Fremkomsten af filosofien i det gamle Grækenland

Det menes, at denne gamle Grækenland var et arnested for udvikling af filosofisk videnskab. Selv i virkeligheden de forskellige grene af den filosofiske doktrin dannet i det gamle Kina, Japan, Egypten og andre lande.

Den første omtale af filosoffer tilhører det syvende århundrede f.Kr.. Oldgræsk videnskabsmand Thales er en af de første tænkere. Af den måde, han skabte en skole af Milet. Dette tal er kendt for sin Lære om oprindelsen af universet - vand. Det menes, at alle dele af universet, herunder levende væsener, er dannet af vand, og vandet trækkes efter døden. Det er dette element, han begavet med det guddommelige.

Sokrates - en anden verden- berømte filosof, der ydet et betydeligt bidrag til udviklingen af videnskaben. Denne Tænker mente, at al vor viden en person bør anvendes til selvstændig forbedring, udviklingen af deres mentale evner, forståelse af intern kapacitet. Sokrates mente, at det onde opstår, når personen er ikke bekendt med dens funktioner. Denne videnskabsmand havde mange tilhængere, herunder Platon.

Aristoteles - en anden videnskabsmand, der er kendt ikke blot for sine filosofiske skrifter, men også videnskabelige opdagelser inden for fysik, medicin og biologi. At Aristoteles har givet anledning til en videnskab kaldet "logik", fordi han troede, at det ukendte skal begribes og forklares ved hjælp af grunden.

Fremkomsten af filosofi og dens udvikling rundt om i verden

I virkeligheden, i oldtiden en filosof betragtede sig selv enhver videnskabsmand, der søger at kende sandheden. For eksempel Pythagoras var en berømt matematiker og selv grundlagde sit eget skole. Hans disciple har søgt at systematisere og effektivisere det offentlige liv, at skabe den perfekte model af staten og af regeringen. Hertil kommer, Pythagoras mente, at verdens grundlæggelse er antallet, der "ejer tingene."

Demokrit - en anden kendt videnskabsmand og tænker, der grundlagde og udviklede den materialistiske teori om viden. Han hævdede, at alle, selv de mest har en årsag ubetydelig begivenhed i verden og benægtede eksistensen af det overnaturlige. Alle uforklarlig hændelse filosof forklares ikke ved guddommelig indgriben, og enkel uvidenhed af årsagerne.

Faktisk studerer historie oprindelsen af filosofi, kan du finde en masse kendte navne. Newton, Einstein, Descartes - de var ikke filosoffer, og hver havde sin egen opfattelse af verden og tingenes natur. Faktisk at adskille "kærlighed til sandheden" fra naturvidenskaberne er næsten umuligt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.